Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Casal Cívic Benet Ribas de Blanes acull aquests dies la 22a Exposició de Manualitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2018 11:47:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

gent granEl Casal Cívic Benet Ribas de Blanes acull aquests dies la 22a Exposició de Manualitats

Es tracta d’una ampla i variada mostra dels tallers que es fan al llarg de tot l’any al casal de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes

La tarda d’aquest passat dissabte es va inaugurar al Casal Cívic Benet Ribas de Blanes la 22a Exposició de Manualitats i Artesania que es podrà visitar fins el proper dissabte dia 23 d’aquest mes de juny. Es tracta d’una cita que no falta mai al calendari quan estem pràcticament arribant a la nova estació de l’estiu, i que recull una completa i enriquidora mostra dels diferents tallers d’activitats manuals que es poden realitzar al llarg de l’any, organitzats per l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes.


L'alcalde, Mario Ros, i el president de l'entitat, Josep Lluís Merino,
tallant la cinta inaugural de l'exposició
La inauguració la van encapçalar l’alcalde de Blanes i responsable polític d’Acció Social Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros, acompanyat del president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, Josep Lluís Merino, així com membres de la junta de l’entitat. Tampoc no hi van faltar bona part de les artistes que han fet possible l’ample ventall d’autèntiques obres d’art i manualitats que s’hi apleguen, acompanyats de familiars i amics, així com la regidora de l’Ajuntament de Blanes, Dolors Rubio.


Després de tallar la protocol·lària cinta inaugural, l’alcalde i el president van visitar l’exposició, que mostra el què la imaginació i unes mans pacients i destres poden fer amb tot tipus de material. Hi ha des de peces de roba de la llar fins a pintura de roba i quadres acrílics, figures, làmpades de vidre glaçat treballat, treballs d’estampació en vidre, ganxet, punt de creu... Un ample repertori que, una vegada més, sorprendrà al visitant per la perfecció de la seva manufactura.

Una 80ena de dones creadores d’art en diferents modalitats

Les artífexs d’aquestes meravelles són dues professores: Esperança Martínez i Pietat Castilla, les mestres que ajuden una 80ena de dones a fer realitat autèntiques peces d’art només a través de les seves mans. La major part d’elles fan pintura de roba i tela i d’altres fan costura. Treballen en els tallers durant els dies laborables, i ara celebren l’acabament del curs 2017-2018 amb aquesta mostra que, constitueixen els treballs de final de curs.


Esperança Martínez i Pietat Castilla, les dues professores,
amb l'alcalde de Blanes
Segons expliquen les orgulles professores, les seves alumnes majoritàriament mai no havien fet cap d’aquestes mostres d’artesania abans de jubilar-se. Ha estat ara, al guanyar una mica més de temps lliure, quan s’han decidit a aprendre a fer-ne, sorprenent-se sovint elles mateixes del què han arribat a ser capaces de crear. Tant l’Esperança com la Pietat es mostren molt orgulloses de totes les seves deixebles sense excepció, però n’hi ha una que elogien en especial: Carmen Escrig, de 90 anys que, tot i patir pàrkinson, pinta quadres impecables.


L'alcalde, Mario Ros, i la regidora Dolors Rubio
La 22a Exposició de Manualitats es pot visitar al tercer pis del Casal de la Gent Gran els dies laborables des de 2/4 de 6 fins ¾ de 8 de la tarda. El darrer dia per fer-ho serà el proper dissabte 23 de juny, quan precisament hi haurà la propera activitat que organitza l’Associació de Pensionistes i Jubilats Casal Benet Ribas de Blanes. Es tracta de la Revetlla de Sant Pere, que enguany se celebrarà coincidint amb la Revetlla de Sant Joan a la Plaça d’Espanya, a partir de les 5 de la tarda, i que inclourà coca, cava i refrescos, amenitzat pels músics Maite i Jordi.Data de realització: 06/17/2018 | Data de la darrera actualització: 06/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300