Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Club de Vela Blanes, capital internacional del windsurf, amb el Campionat Mundial del 25-30 de juny


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2018 02:27:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Club de Vela Blanes, capital internacional del windsurf, amb el Campionat Mundial del 25-30 de juny

Avui s’ha presentat el Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard, inclòs al cicle commemoratiu dels 75 anys del club, on participaran més d’un centenar de regatistes de 14 països

Blanes, la ciutat on comença la Costa Brava, serà a finals d’aquest mes la capital internacional del surf de vela motiu del Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard que tindrà lloc del 25 al 30 de juny. Organitzat pel Club de Vela Blanes amb el suport de diverses institucions i entitats, la prova internacional nàutica s’ha presentat avui al matí, a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.


Héctor Espadas, Ramon Ramos, Mario Ros,
Pep Pujols, Xavi Manresa, Juanmi Aguirre i Lluís Camacho
Participaran un centenar de regatistes d’arreu del planeta, procedents de 14 països: l’Estat Espanyol, França, Eslovàquia, Gran Bretanya, Argentina, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Estats Units, Letònia, Austràlia, República Txeca, Finlàndia i Suïssa. El dilluns 25 de juny hi haurà la recepció i lliurament de credencials al matí, mentre que a la tarda tindrà lloc la cerimònia inaugural al Club de Vela Blanes.

Mig miler de persones s’allotjaran a Blanes amb motiu del campionat

Al llarg de cinc jornades, del 26 al 30 de juny, s’aniran disputant diferents proves en aigües de Blanes. El campionat inclourà un màxim de quatre regates cada dia, i hi haurà cinc categories tant en masculí com en femení: juvenils, gran màster, màster, sènior i veterans. La competició es tancarà el dissabte 30 de juny a la tarda, amb l’acte de cloenda i lliurament de trofeus als diferents classificats.


Arxiu Mundial Raceboard a Blanes 2014
Fotografies: Alfred Farré
Durant la darrera setmana del mes de juny, doncs, Blanes aplegarà els millors regatistes de raceboard, i tots ells estaran allotjats en establiments del municipi, o bé a la veïna població de Lloret de Mar. En total, comptant als esportistes, tècnics i acompanyants, vindran mig miler de persones a Blanes amb motiu de la competició internacional. Per fer la seva estada més còmoda, està previst que puguin visitar els principals encants naturals de la vila on comença la Costa Brava, així com que provin un dels seus atractius culturals: la cuina marinera.

La presentació que ha tingut lloc avui al matí a Girona, ha comptat amb la participació de representants de les principals institucions i entitats implicades en l’organització. Així, han assistit comodor del Club de Vela Blanes, Xavi Manresa; el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Pep Pujols; l’alcalde de Blanes i regidor d’Esports, Mario Ros; el director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Ramon Ramos; i el secretari català de la classe internacional raceboard i regatista del Club de Vela Blanes, Lluís Camacho.


També han participat el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas; el director tècnic de l’Àrea Esportiva del CVB, Juanmi Aguirre; i el secretari esportiu del CVB, José Luis Yubero.

75è aniversari del Club de Vela Blanes

El comodor del Club de Vela Blanes, Xavi Manresa, ha destacat la importància de poder organitzar aquest esdeveniment internacional, en la línia de les competicions de primera nivell que s’allotgen habitualment en aquesta instal·lació. També ha recordat que es tracta d’una de les principals cites esportives incloses al calendari commemoratiu dels 75 anys que celebra enguany l’entitat, que es va posar en marxa l’any 1943.

Per la seva banda, el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Pep Pujols, ha remarcat la importància que entitats com el Club de Vela Blanes organitzin esdeveniments que traslladen la qualitat de l’esport català a l’exterior, una manera de mostrar Catalunya al món. També ha destacat el gran i positiu impacte que suposa com a Turisme Esportiu. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, Ramon Ramos, qui ha posat l’accent en el dinamisme que sempre ha caracteritzat l’entitat esportiva blanenca.


El Club de Vela Blanes ja compta amb l’experiència d’haver organitzat amb anterioritat aquest mateix campionat. Va ser l’any 2014, i ja llavors va suposar un positiu impacte econòmic, social i esportiu tant per a l’entitat com per a Blanes. En aquesta nova edició el camp de regates estarà situat a la badia de Blanes.

El raceboard és una modalitat de windsurf que es practica sobre unes taules més llargues que les habituals, amb un màstil mòbil que permet més eficiència al regatista a l’hora de lliscar sobre l’aigua, ja que li treu un major rendiment a la vela. Les competicions es caracteritzen pel gran nivell tècnic i estratègic, ja que és una modalitat que s’acosta més a la navegació amb barca.
Data de realització: 06/19/2018 | Data de la darrera actualització: 06/19/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300