Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

10è aniversari de l’agermanament entre les parròquies de Blanes i Dapaong, al Togo


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/19/2018 09:16:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTES10è aniversari de l’agermanament entre les parròquies de Blanes i Dapaong, al Togo

Dissabte passat va tenir lloc un Sopar Solidari el barri d’Els Pins a favor de la Parròquia de Sant Pau de Dapaong, que està promovent el projecte d’una escola amb l’ajut de donacions

Aquest 2018 es compleixen els primers 10 anys de l’agermanament entre la Parròquia Sagrada Família de Blanes –al barri d’Els Pins- i la Parròquia de Sant Pau de Dapaong, al Togo. Una de les celebracions que s’ha fet durant tots aquests anys per donar-hi continuïtat i recollir donatius és un Sopar Solidari que se sol organitzar coincidint amb la proximitat de la festa de Sant Pau i Sant Pere, en honor a la congregació africana.


10è Sopar Solidari Agermanament Blanes-Dapaong
En aquesta ocasió, la vetllada va tenir lloc dissabte passat, allotjat precisament a la Placeta de Dapaong, situada al costat de la rectoria de la Parròquia Sagrada Família. Entre els participants s’hi va comptar Mossèn Joan Soler, qui fa una dècada va promoure l’agermanament, així com Mossèn Josep Perich, rector de la parròquia d’Els Pins. Joan Soler va deixar la congregació africana el passat desembre de 2017, i actualment està destinat a una parròquia del sud del Bisbat de Girona, Sant Martí d’Arenys de Munt.

Durant la sobretaula del sopar, Mossèn Joan Soler va exposar els nous projectes en què s’està treballant: principalment l’ampliació de l’escola creada fa uns anys. Tots els beneficis del 10è Sopar Solidari amb Dapaong així com les col·lectes de les misses que s’han fet durant tot el cap de setmana, s’han destinat a l’ampliació de l’Escola Parroquial a la capital de Togo.


Pau Murner, Josep Perich i Joan Soler
El sopar va consistir en un àpat senzill, preparat just al costat de la placeta: botifarra amb mongetes, pa, aigua, vi, síndria i el típic cremat mariner. Per fer-ho encara més festiu, es va comptar amb la participació de l’actor blanenc Pau Murner, que va animar la vetllada amb una divertida intervenció on va demanar l’explícita participació de la concurrència.

Un projecte solidari que perdura en el temps

Togo és un dels països més pobres del continent africà, i Dapaong és la capital de la regió de les Sabanes, la més depauperada en comparació a la resta. Es tracta d’una ciutat que volta els 70.000 habitants, la meitat dels quals són menors de 14 anys, i el 75% no arriben als 30 anys.


Durant molt temps va treballar a Dapaong Joan Soler, un capellà missioner olotí que va contribuir a perdurar l’obra que havia iniciat el també capellà olotí Ramon Bosch, actualment jubilat després que va passar més de 40 anys en terres africanes. Tots dos van fundar la Parròquia de Sant Pau de Dapaong, que es va agermanar des del seu naixement amb la Parròquia de la Sagrada Família de Blanes.


L’agermanament ha continuat al llarg del temps a través d’una comissió que manté la comunicació, estimació i ajuda entre les dues comunitats. Un dels principals nexes d’unió són els projectes solidaris concrets, el primer del qual va ser la construcció d’un pou, després una nau, unes beques per a aprenents, una granja i altres finalitats educatives i socials. Les fonts d’ingressos són donatius, fons de desenvolupament 0’7% de l’Ajuntament de Blanes i sopars solidaris com el què va tenir lloc dissabte passat.Data de realització: 06/19/2018 | Data de la darrera actualització: 06/19/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300