Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posa en marxa un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LGTBI, el primer i únic a La Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/21/2018 12:34:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Bandera_LGTBBlanes posa en marxa un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LGTBI, el primer i únic a La Selva

El servei serà possible gràcies a la signatura d’un acord de col·laboració signat avui entre la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Blanes

Des d’ara, la ciutat de Blanes i la comarca de la Selva per afegit, ja que és l’únic que hi ha en aquest territori, compta amb un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LGTBI. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies a l’acord signat avui al matí per la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, amb l’alcalde de Blanes i regidor d’Acció Social, Mario Ros.


Foto de grup dels principals participants
davant de la seu del SAI de Blanes
El SAI de Blanes té com a principals objectius visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI, així com donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més a més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI en aquest municipi, dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de LGTBIfòbia.

L’acord entre l’Ajuntament de Blanes i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona desenvolupa un model local de prestació de servei que forma part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Local de Catalunya. Des del consistori blanenc es va iniciar el treball per incorporar aquest nou servei al municipi el passat mes d’abril, i ara el procés ha culminat amb la signatura de l’acord.

Defensar els drets de les persones LGTBI a Blanes

L’acte de signatura s’ha allotjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, comptant amb els principals agents del territori implicats. Així, a banda dels màxims representants de les dues institucions, també han participat Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona; així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


Mireia Mata i Mario Ros signen l'acord
També han assistit Francisco Javier Jarillo, cap de la Unitat de Policia Administrativa de la Policia Local; Marçal López, cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, i Carme Rubio, cap del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV), tots dos de l’ABP dels Mossos d’Esquadra; Jaume Ulldemolins, secretari de Chrysallis –Associació de Famílies de Menors Transsexuals-; la cap de secció-coordinadora d’Acció Social a l’Ajuntament, Lurdes Rodríguez; i la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat municipal, Laura Tejada, que atendrà el SAI.

Més informació i atenció per a les persones LGTBI

Per donar-ho a conèixer el SAI, la pròpia Laura Tejada s’ha encarregat de fer una breu explicació abans que tingués lloc la signatura de l’acord Els principals serveis que s’hi oferiran són proporcionar atenció, acompanyament i assessorament per qüestions de diversitat sexual i de gènere; tramitar el canvi de nom de la targeta sanitària i el certificat de la Direcció General d’Igualtat; donar a conèixer incidències relacionades amb la discriminació a les persones LGTBI; informar sobre com iniciar una denúncia administrativa, penal o laboral; i oferir informació de les diferents administracions en referència a les polítiques i equipaments, i les entitats que lluiten contra la discriminació del col·lectiu LGTBI.


Després de la signatura de l’acord, s’ha fet una visita in situ al local on està allotjat el SAI de Blanes: la Plaça Argentina número 5, al barri d’Els Pins. L’horari d’atenció al públic és els dilluns i els dijous de 9 a 12 h, i també es poden sol·licitar visites concertades. Per demanar informació es pot fer a través del correu electrònic ltejada@blanes.cat, o bé trucant al telèfon 972-336-207.Data de realització: 06/21/2018 | Data de la darrera actualització: 06/21/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300