Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’impacte d’un artefacte pirotècnic en un pis provoca un incendi i obliga a desallotjar l’edifici durant la revetlla a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/24/2018 10:45:06 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’impacte d’un artefacte pirotècnic en un pis provoca un incendi i obliga a desallotjar l’edifici durant la revetlla a Blanes

L’artefacte de gran abast ha esclatat a l’interior del pis, a la sala d’estar, després de trencar la persiana i el vidre de la terrassa. El matrimoni que hi viu ha pogut sortir sense patir cap ferida

Efectius de diversos cossos d’emergència han intervingut aquesta matinada de diumenge en un incendi provocat per un artefacte pirotècnic, que ha entrat a l’interior d’un pis situat al nucli urbà. Els fets han passat pels volts de 2/4 de 2 de la matinada, mentre encara s’estava celebrant la Revetlla de Sant Joan. Un artefacte que encara no s’ha identificat, de gran potència i abast, ha anat a parar a l’interior d’un domicili situat davant del Passeig de Mar, iniciant el foc.


Donada la gravetat dels fets, Protecció Civil i Policia Local de Blanes han iniciat una investigació per esbrinar de quin tipus d’artefacte es tracta, així com el lloc des d’on ha estat llançat. Alguns testimonis han explicat posteriorment que havien vist que procedia d’algun punt de davant el passeig, ha entrat a l’interior del pis sinistrat després de trencar tant el vidre com la persiana del pis, esclatant a la sala d’estar.


A conseqüència de l’impacte, s’hi ha calat foc, i el fum ha afectat la resta de les habitacions. Tot i que les primeres hipòtesis apuntaven que podria haver-se tractat d’un coet de focs d’artifici llençat des de la platja o el passeig que podria haver-se desviat de la seva trajectòria, no es descarten altres possibilitats. En aquesta emergència han intervingut 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 3 patrulles de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil de Blanes, el SEM i 1 dotació de l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Litoral.

Els inquilins del pis eren al dormitori i no han resultat ferits

En el moment de produir-se l’impacte de l’artefacte, els seus dos inquilins habituals, una parella de gent gran veïns de Barcelona, estaven descansant al dormitori –situat a la zona interior del pis- però s’han alertat a conseqüència del soroll que ha produït l’explosió. En comprovar la gravetat dels fets, tots dos han sortit cap al carrer i no se’ls ha hagut d’atendre de cap ferida.


Durant la intervenció de les forces d’emergència i seguretat, per facilitar les tasques de control i sufocació de l’incendi, i en previsió que les flames poguessin estendre’s, la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han procedit a desallotjar la resta de veïns de l’edifici. Amb tot, val a dir que alguns d’ells ja havien sortit de mutu propi, sense esperar que les avisessin. Paral·lelament, agents de la Policia Local de Blanes han procedit a tancar l’accés de vehicles al tram afectat del Passeig de Mar.


Les tasques de control i sufocació de l’incendi han finalitzat pels volts de 3/4 de 3 de la matinada, quan s’ha autoritzat als veïns desallotjats que tornessin a casa seva. D’altra banda, Protecció Civil i Policia Local de Blanes han facilitat al matrimoni del pis sinistrat poder trobar un allotjament i traslladar-los a un hotel on descansar quan ja eren les tres de la matinada, ja que no podien tornar al seu domicili.

Altres actuacions dels cossos d’emergència relacionades amb la revetlla

Abans que tingués lloc aquest incendi urbà, els Bombers de la Generalitat, Policia Local i Protecció Civil ja havien intervingut a quarts de 12 de la mitjanit en l’extinció d’un altre incendi situat, en aquest cas, lluny del nucli urbà, en terreny forestal, i que ha tingut conseqüències molt més lleus. La guspira provocada per l’encesa d’un artefacte pirotècnic –en aquest cas s’ha atribuït a un petard o un coet- ha provocat que s’encenguessin uns matolls en un descampat situat al barri de Valldolig. El foc ha estat controlat en pocs minuts, i després s’ha remullat per evitar que revifés.


D’altra banda, en previsió de les habituals bretolades que solen produir-se durant la nit de revetlla, quan es tiren petards a l’interior dels contenidors i es crema el material dipositat. El cap de Protecció Civil va demanar a l’empresa de neteja que es buidessin els contenidors que recullen el reciclatge de paper i cartró, el material que s’encén amb més facilitat.

Quatre fogueres autoritzades amb motiu de la revetlla

En total, Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes ha autoritzat enguany quatre fogueres arreu del municipi. Dues estaven localitzades en zona urbana, i les altres dues en zona forestal agrícola. Respecte les dues fogueres enceses en zona urbana, una d’elles és la que es munta al Passeig de Mar, formant part de la Revetlla Popular que organitzen diverses entitats de Blanes.


L’altra és la més espectacular per la càrrega de foc que sempre sol tenir, la de la Plaça Molina, al barri de Quatre Vents. Com és habitual, l’encesa d’aquesta foguera ha congregat al seu voltant una gran quantitat de veïns i veïnes, i ha comptat amb el suport de les dues dotacions de l’ADF per si calia actuar-hi.
Data de realització: 06/24/2018 | Data de la darrera actualització: 06/24/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300