Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació celebra a Blanes la 16a Festa dels Contes de Sant Joan


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/25/2018 11:18:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ContesSantJoanAmics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació celebra a Blanes la 16a Festa dels Contes de Sant Joan

La tarda de contes, música i rondalles es va allotjar al Jardí Botànic Marimurtra, i va comptar amb la participació dels ‘Manaies Iuniores’ i de l’Escola de Música ‘El metrònom alegre’

L’emblemàtic Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra va allotjar la tarda d’aquest passat diumenge la 16a Festa dels Contes de Sant Joan, una activitat que se celebra sempre coincidint amb la festivitat de Sant Joan. Organitzada per Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació, es tracta que la canalla i la família passin una estona entretinguda, alhora que es recapten diners i es difon informació sobre els serveis d’atenció i investigació que fa la fundació.


16a Festa dels Contes de Sant Joan
El seu objectiu és donar atenció tant a la mainada que està hospitalitzada rebent tractament, com per als seus familiars. En cada edició, la Festa dels Contes de Sant Joan compta amb la participació de rondallaires, que expliquen històries i contes a la canalla, així com amb actors i actrius que amenitzen igualment la vetllada. Per la seva banda, la Fundació Carl Faust cedeix la utilització de l’espai perquè les famílies puguin accedir-hi per assistir a la festa, i també hi ha d’altres col·laboracions.

Intervencions de rondallaires conta-contes, música i altres ingredients

La base de la 16a Festa dels Contes de Sant Joan són les intervencions que es fan per narrar contes, llegendes, històries fantàstiques per entretenir la canalla –i, per afegit, als familiars que els acompanyaven-, explicades de manera teatralitzada. El primer va ser un dels integrants més assidus, el músic i animador Pep Rams, qui va explicar el conte La cançó dels instruments.


Intervenció de Pep Rams
Com és habitual, va aconseguir captivar la mainada des del primer minut, fent-los intervenir activament, i acompanyat d’un director d’orquestra en forma de pingüí de peluix. Darrera d’ell va ser el torn de Maria Català, finalista dels Premis Literaris Recvll en la categoria Joan Petit de Conte Infantil del 2016. Va narrar l’Aventura d’en Sushi, en què novament va aconseguir captar l’atenció del públic infantil fent-los preguntes que fins i tot la mateixa rondallaire va sorprendre’s que sabessin respondre encertadament sobre els dofins i altres cetacis.

La següent intervenció va anar a càrrec d’un parell d’actors-clown, la Companyia Sol Salat, amb la història La Vila de Capdetrons, una esbojarrada versió del CNI en clau meteorològica. Per últim, les dues darreres narracions van anar a càrrec d’Assumpta Mercader, que va explicar la llegenda Les Senyoretes del Mar, original de Joaquim Ruyra; i una altra rondallaire habitual d’aquestes sessions, Mercè Domènech, que va narrar La Història de dos mitjons, en Bochi i en Pochi.


Final de Festa amb Mercè Domènech
Un altre dels ingredients de la festa van ser les intervencions musicals a càrrec dels joves alumnes de l’Escola de Música El metrònom alegre, que encapçalen Josep Maria Piguillem i Marina Alum, i on tots els seus assistents aprenen a tocar el piano i el violí. Els mateixos professors es van encarregar de protagonitzar un dels interludis, durant els quals es va poder gaudir de peces com Yellow Submarine, dels Beatles, o bé el Hallelujah de Leonard Cohen, entre d’altres. Al final de la festa es va fer el característic ball amb la coneguda música d’en Joan Petit com balla.

Intervenció dels Manaies Iuniores i altres col·laboracions

Al llarg de tota la sessió es va comptar amb una altra destacada intervenció, la dels membres dels Manaies Iuniores de Blanes, encapçalats per la seva capitana, Elena Canosa, escortada per qui la va precedir en el seu càrrec, Jorgina Magallón. Per segon any consecutiu, es van encarregar de fer la introducció de l’acte, així com d’anar presentant tots els ingredients amb què va comptar.


Manaies Iuniores
Així va ser després que el president d’Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, Joan Torner, havia donat la benvinguda a tots els assistents al principi de la vetllada. La festa va començar a les 7 de la tarda i es va allargar fins poc després de les 8, amb un animat berenar a base de coca de Sant Joan i refrescos. Igualment, es va poder adquirir material de la fundació a canvi de donatius.


Interludi Musical
Per a l’organització de la Festa dels Contes de Sant Joan, es compta amb el suport de la Fundació Carl Faust, gestor del Jardí Botànic Marimurtra, l’Ajuntament de Blanes, la Parròquia Santa Maria. També hi col·laboren la col·laboren els Manaies Iuniores, l’escola de música El Metrònom Alegre, així com voluntaris, voluntàries, empreses i institucions.Data de realització: 06/25/2018 | Data de la darrera actualització: 06/25/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300