Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes adverteix del perill de l’abocament de plàstics a la mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/29/2018 02:29:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PortDeBlanes_barquesEl patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes adverteix del perill de l’abocament de plàstics a la mar

Amb motiu de Sant Pere Pescador, Eusebi Esgleas ha fet una crida a la conscienciació per evitar que en 50 anys el Mediterrani acabi convertit en un mar d’aigües tèrboles sense vida

Avui divendres, coincidint amb Sant Pere, la Confraria de Pescadors de Blanes ha organitzat tota una sèrie d’activitats per festejar el dia del seu patró. Per aquest motiu, avui no s’ha feinejat i totes les barques s’han quedat a port. La jornada ha començat amb una missa celebrada a la Llotja Nova, al terme de la qual el patró major, Eusebi Esgleas, s’ha adreçat a les persones que han assistit a l’acte.


El patró major de la Confraria de Pescadors, Eusebi Esgleas,
i l'alcalde de Blanes, Mario Ros
El màxim representant de la Confraria de Pescadors de Blanes ha parlat sobre la greu situació que travessa el món pesquer. En aquest sentit, ha advertit que actualment el principal problema l’estan causant els centenars de milions de tones de micro-partícules de plàstic que s’estan llençant a la mar com a residus. Eusebi Esgleas ha explicat que, si no es posa un aturador, en 50 anys la Mediterrània acabarà esdeveniment en un mar d’aigües tèrboles, on la vida serà molt difícil que pugui subsistir.

Un dels principals fronts de batalla, segons el patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, també són les estacions depuradores. Coincidint amb l’estiu, llencen a la mar residus de cremes solars, antiinflamatoris, antibiòtics i substàncies estupefaents que, tal com ha explicat Eusebi Esgleas, estan matant la vida al mar.


Port pesquer de Blanes
Per poder-ho aturar, ha remarcat que cal posar-hi límits, i treballar plegats per aconseguir que el Mediterrani sigui un mar més sostenible. L’ofici de pescador cada vegada està sent més difícil, i una de les proves més plausibles és el fet que actualment al port de Blanes tan sols feinegen 15 embarcacions de pesca d’arrossegament i 6 teranyines, quan fa 15 anys aquest nombre era el doble.

Celebració de Sant Pere Pescador

Després de l’ofici solemne, ha vingut la part més festiva de l’acte d’avui al migdia, amb l’entrega als mariners i pescadors jubilats d’un lot i un donatiu econòmic. En total s’han repartit lots per a 54 persones. Tant la missa com el lliurament d’obsequis l’ha encapçalat Eusebi Esgleas acompanyat de l’alcalde de Blanes, Mario Ros; la sots-directora general de Pesca de la Generalitat, Àngela Seira; i el regidor de l’ajuntament de Blanes, Àngel Canosa, entre d’altres.


La jornada festiva es tancarà a primera hora de la tarda, amb la cloenda del 66è Homenatge a la Vellesa dels Pescadors, centrat en un dinar de germanor. Val a dir, a tall d’anècdota, que aquest any s’ha canviat la disposició de l’altar i les cadires per celebrar els actes a la Llotja Nova de la Confraria. L’altar estava d’esquenes al port, de manera que el públic assistent ha pogut gaudir del paisatge marí mentre han tingut lloc la missa i l’entrega d’obsequis.Data de realització: 06/29/2018 | Data de la darrera actualització: 06/29/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300