Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Manifestació unitària a Blanes, la primera de Catalunya, per reclamar la millora del sistema públic de pensions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2018 01:21:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Manifestació unitària a Blanes, la primera de Catalunya, per reclamar la millora del sistema públic de pensions

Convocada amb el lema ‘Per unes pensions dignes!’, la mobilització l’han encapçalat gent gran del municipi seguits per representants de tots els partits polítics i sindicats

Diverses persones s’han manifestat avui dissabte pels carrers de Blanes per reclamar la millora i la garantia en el futur del sistema públic de pensions a l’estat espanyol. Organitzada per l’Ajuntament de Blanes, aquesta ha estat la primera mobilització unitària que s’ha fet a Catalunya, ja que ha comptat amb el recolzament de totes les forces polítiques amb representació al consistori, així com dels principals sindicats al municipi.


Manifestació "Per unes pensions dignes !"
La manifestació ha sortit a quarts d’una del migdia des de davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, encapçalada per una pancarta on es podia llegir el lema amb què s’ha convocat: “Per unes pensions dignes!”. S’han encarregat de dur la pancarta gent gran del municipi, en especial membres de les dues entitats de referència que hi ha a Blanes: l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar.

Darrera d’ells i elles, s’han situat representants de tots els partits polítics de l’arc plenari: PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, C’s, Batega per Blanes, CUP i PP, així com dels principals sindicats que també han fet recolzat explícitament la mobilització: CCOO, UGT, CSIF i USOC. La manifestació ha fet un breu recorregut pel centre del municipi fins arribar al Banc dels Músics del Passeig de Mar, on l’actor i director teatral, Pere Box, s’ha encarregat de llegir el manifest unitari.

Manifest ‘Per unes pensions dignes !’

El manifest començava recordant que la pensió pública és un dret -tal com ho recull la constitució espanyola en el seu article 50-, així com que és una obligació de l’estat espanyol vetllar pels drets de la ciutadania, especialment pels de les persones més vulnerables. També s’ha remarcat que els drets s’han de garantir en l’àmbit públic, ja que derivar-ho al sector privat suposa que deixen de ser uns drets.


Lectura del manifest a càrrec de Pere Box
En aquesta mateixa línia, s’ha constatat que durant els darrers anys s’està assistint a un deteriorament de les pensions públiques, així com a una pèrdua del seu poder adquisitiu. Noves mesures com el factor de la sostenibilitat, s’ha explicat que ja avancen un futur increment de les retallades de les pensions, per ampliar el negoci dels fons de pensions privats sobre la base de la degradació del sistema públic.

Per aquest motiu, s’ha remarcat que “Estem vivint una situació d’alarma social pel perill que corre un dels pilars fonamentals de la nostra societat, un eix de solidaritat intergeneracional i interterritorial. Les pensions públiques no tan sols són un dret, un símbol de progrés i una conquesta democràtica. Suposen una protecció per a milers de famílies i pel futur de les properes generacions”.


D’altra banda, al manifest també s’hi recull que hi ha milions de persones que van donar molts anys de la seva vida per produir riquesa per a d’altres, i ara en canvi es veuen en la misèria: “Tothom ens mereixem una vellesa digna sostinguda per pensions decents que cobreixin totes les nostres necessitats bàsiques. Colpejar les pensions públiques és atacar a tota la societat. Als actuals pensionistes, que veuen empitjorar les seves condicions de vida, i als futurs pensionistes, a qui s’amenaça amb una substancial reducció dels seus ingressos”.

Per evitar-ho, es reclama que es blindin les pensions a través de la constitució espanyola per donar prioritat absoluta al sistema públic de pensions, així com a la seva revalorització. Centenars d’organitzacions i milers de professionals constitueixen avui dia un ample moviment social que, sense distinció d’ideologies, uneix a tothom per sobre de cap sigla política.


El manifest conclou instant al govern i al Congrés dels Diputats perquè promoguin “Una reforma de la constitució espanyola que inclogui la prohibició expressa que qualsevol govern, actual o futur, pugui tocar, retallar o privatitzar total o parcialment el sistema públic de pensions”. Finalment, també fa un advertiment: “Tocar les pensions és creuar la línia vermella que no hem de permetre”, i per últim, la lectura del manifest s’ha tancat repetint el lema de la convocatòria: “Per unes pensions dignes !”.
Data de realització: 06/30/2018 | Data de la darrera actualització: 07/02/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300