Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ja està en marxa la nova circulació d’enllaç amb la 1a Fase del Pla Parcial Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/03/2018 10:13:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ja està en marxa la nova circulació d’enllaç amb la 1a Fase del Pla Parcial Costa Brava

Aquests primers dies s’ha reforçat la presència d’agents de la Policia Local per informar la ciutadania sobre les modificacions, que s’han acabat de fer efectives durant la nit i matinada

Avui dimarts, 3 de juliol, s’ha posat en marxa la nova circulació que afecta tres dels barris de Blanes, amb motiu de l’obertura de carrers de la primera fase del Pla Parcial Costa Brava. A primera hora del matí s’han modificat els semàfors en la nova direcció que hi ha a partir d’ara. Així ha sigut després que al llarg de tota la nit i matinada s’han estat realitzant els treballs de senyalització previs més immediats que calia fer a rengló seguit abans de la modificació definitiva i que, per tant, s’han planificat per fer-se en darrer terme.


Un agent de la Policia Local informa un conductor
en la intersecció de l'Avinguda Jaume I amb el Carrer Pep Ventura
D’altra banda, durant aquests primers dies en què ha entrat en marxa el nou sentit circulatori, la Policia Local de Blanes ha reforçat la seva presència a peu de carrer amb diversos agents i oficials. Se’ls ha apostat principalment en les cruïlles on se centralitzen els canvis més destacats, per ajudar als conductors dels vehicles a triar la direcció adequada segons el destí que tenen.


Rotonda de la Plaça de l'Escorxador, aquesta matinada
Durant les darreres hores s’han esmerçat les tasques encapçalades per la Policia Local, Enginyeria, Urbanisme i Brigades, amb el suport de diverses empreses. A partir d’avui els veïns de tres dels barris del municipi s’hauran d’avesar de manera especial a la nova circulació. Són els barris de La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Enlaire i Mont-Ferrant. També caldrà que s’hi acostumin, per afegit, blanencs i visitants que circulin per la zona nord-est d’accés a Blanes.


Plaça Solidaritat, aquesta matinada
La nova circulació afecta principalment quatre vials que donen accés al centre de la vila i als carrers adjacents: les avingudes Jaume I i Joan Carles I, el Carrer Riera Alta i el tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra. Tots ells disposen de sengles enllaços amb els nous vials oberts al Pla Parcial Costa Brava. L’actual ordenació que s’ha posat en marxa comporta canvis de sentits en la circulació, i estableixen nous itineraris d’entrada i sortida a Blanes.

Principals modificacions en la circulació i canvis pendents

Des d’avui, els carrers d’entrada a Blanes venint de Lloret de Mar seran per l’Avinguda Joan Carles I i l’Avinguda Jaume I, que passaran a tenir un únic sentit circulatori fins la Plaça Solidaritat. Per això, l’Avinguda Jaume I ha canviat de direcció i ara ha passat a ser un vial d’entrada, recuperant el sentit circulatori que havia tingut fins al 2012.


Per la seva banda, el vial de sortida principal per aquest sector ara és el tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra (Mas Enlaire-Riera Alta), amb un únic sentit circulatori de sortida que transcorre pel Pla Parcial Costa Brava. Aquest recorregut enllaça la Plaça Solidaritat fins la Carretera GI-682, passant pel Carrer Mas Palou i l’Avinguda del Parlament.


L’última fase d’aquesta modificació, que encara està per concretar quan es podrà fer per la seva complexitat, és la transformació de l’Avinguda Joan Carles I en un vial amb un sol sentit circulatori, així com l’obertura de la connexió amb el Carrer Mas Palou, entre d’altres petits canvis pendents. De moment, el què ja s’ha començat a gaudir des d’avui és una nova reordenació del trànsit de vehicles més fluida i directe pel que fa a l’accés d’entrada i sortida a Blanes per la zona nord-est.

Modificació recorreguts Línies d’Autobús 1, 5 i 8

Amb la nova circulació, també s’han hagut de modificar els itineraris de tres de les línies d’autobusos de Blanes: 1, 5 i 8. Per això, s’han traslladat algunes de les parades per adaptar-s’hi. Durant els propers dies, coincidint amb els canvis que falta per implementar, també està previst que s’habiliti un carril d’ús exclusiu per a autobusos i taxis per facilitar l’increment de les freqüències de pas.


Autobús Línia 1 passant pel nou sentit circulatori Av. Jaume I
La Línia 1, que va des de l’Estació d’Autobusos fins a Lloret passant per l’Hospital Comarcal, ha variat la ruta d’entrada i ara passa directament per les dues avingudes de Joan Carles I i Jaume I fins la Plaça Solidaritat. La ruta de sortida ara és per la Rambla Joaquim Ruyra i la Plaça 11 de Setembre fins la Carretera d’Accés a la Costa Brava, on enllaça a l’alçada de la nova rotonda d’accés a Residencial Blanes i Vistamar, circulant tot seguit pel nou carril-bus-taxi habilitat.


I les línies 5 i 8, que segueixen l’itinerari Mont-Ferrant, Valldolig i Residencial-Vistamar han fet un canvi similar. Per sortir de Blanes ho fan per la Rambla Joaquim Ruyra i Plaça 11 de Setembre fins arribar a la GI-682. Per contra, quan entren ho fan per la Plaça de l’Escorxador, on giren en direcció a Mont Ferrant i tornen a la Plaça Solidaritat. Primer fan els barris de Valldolig, Residencial Blanes i Vistamar, i després entren al barri de Mont Ferrant.
Data de realització: 07/03/2018 | Data de la darrera actualització: 07/03/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300