Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ‘Mostra Jove 2018’ pren els carrers de Blanes amb circ, swing, batucada, música i altres ingredients


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/08/2018 10:34:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La ‘Mostra Jove 2018’ pren els carrers de Blanes amb circ, swing, batucada, música i altres ingredients

Un triple concert amb ‘Súmole’, ‘El Senyor Peix’ i ‘Juana Man Saï Saï’ va posar punt i final a una vetllada on els joves van sortir al carrer per oferir als espectadors una variada mostra d’arts

Blanes va viure la tarda-vespre d’aquest passat dissabte una jornada molt especial, en la línia d’anteriors experiències que s’han fet en aquest municipi coincidint amb la finalització d’un nou curs. Es tractava de la ‘Mostra Jove 2018’, durant la qual es va oferir un variat i animat repertori d’arts escèniques, i que va culminar amb un triple concert.


Ballada de Swing a la Plaça dels Dies Feiners
La vetllada va transcórrer principalment a la Plaça dels Dies Feiners, llevat de la mostra de circ que es va allotjar a la Plaça d’Espanya per qüestions logístiques. Del què es tractava, doncs, era que els i les joves envaïssin el carrer amb diverses arts escèniques i manifestacions artístiques de variat repertori.


Tallers Infantils a la 'Mostra Jove 2018'
Estava adreçada al públic jove en particular, i a tota la població sense excepció –blanencs i visitants- en general. El públic infantil i familiar també va tenir el seu espai d’esbarjo. No tan sols podent assistir com espectadors a la mostra de circ amb teles i trapezis. També hi va haver tallers infantils per a la canalla, just al costat de la improvisada pista de ball en què va esdevenir durant la tarda la Plaça dels Dies Feiners.

Circ, Manga, Swing, Batucada i Música

La ‘Mostra Jove 2018’ es va encetar amb una Ballada de Swing inclosa al Circuit Swim & Swing. Coorganitzat amb la col·laboració de Blanes Swing Dance, es va comptar amb la música en directe a càrrec del Lluís Rodríguez Trio. Simultàniament, va haver-hi un espectacle de circ amb teles i trapezi, especialment aplaudit per petits i grans. Al mateix temps, també es van fer tallers de manga i fimo, i es va obrir el Servei de Bar i de Barra a preus populars que va estar en marxa al llarg de tota la vetllada.


Mostra de Circ a la Plaça d'Espanya
El següent ingredient va anar a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que va posar un rotund punt i final als tallers de la tarda amb la seva intervenció. El grup de percussió va oferir una sonora i sorollosa batucada que va emergir des de la Plaça d’Espanya per iniciar un recorregut fins la Plaça dels Dies Feiners. Una vegada més, va ser molt ben rebuda i seguida per la nombrosa quitxalla que hi havia al carrer, però també pels vianants que omplien el centre de la vila ahir dissabte.


Concert amb ‘Súmole’, ‘El Senyor Peix’ i ‘Juana Man Saï Saï’

La ‘Mostra Jove 2018’ es va tancar partir de quarts de 10 de la nit amb un triple concert. Els primers en pujar dalt l’entarimat de la Plaça dels Dies Feiners van ser el grup local ‘Súmole’, que ja comença a ser habitual als escenaris joves de Blanes. En aquesta ocasió, la formació va incorporar més intèrprets, i va oferir un nou repertori aplaudit tant pels seus incondicionals com per qui va vibrar amb les seves cançons prou conegudes.


Concert del grup 'Súmole'
Els van rellevar els components d’’El Senyor Peix’, un grup del veí municipi de Malgrat de Mar que van demostrar amb els seus ritmes frescos i molt ballables perquè són actualment tendència. Aquest any 2018 estan on fire, ja que han presentat el seu primer llarga durada Ballem el món fa poques setmanes. Les seves cançons són una barreja entre la salsa de l’Havana i els ritmes jamaicans com el reggae o l’ska, sense oblidar el pop-rock clàssic, i fins i tot una balada en un gir inesperat dels esdeveniments.


Concert amb 'El Senyor Peix'
Per últim, la ‘Mostra Jove 2018’ es va tancar amb la intervenció de ‘Juana Man Saï Saï’, el màster de les rimes i el reggae en català. Juana Man és el cantant del grup Saï Saï, una formació que neix entre les ciutats de València i Barcelona. L’ex component del grup ‘Arròs Caldós’ va posar l’accent en els seus temes recent sortits del forn, on explora altres dimensions del reggae com el rabadab, el digital i fins i tot el dub.

Estiu Jove 2018

La ‘Mostra Jove 2018’ és un dels dos ingredients que forma part del projecte ‘Estiu Jove’ endegat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes. L’altra cara de la moneda són les ‘Aules Joves’ que s’estan realitzant durant aquest mes de juliol a les dependències de Joventut. Com el seu nom ja indica, es tracta de diversos tallers que van començar el passat dia 2, i finalitzaran el divendres 27 de juliol.


Ballada de Swing
En total hi ha quatre tipus de tallers: Teatre I, Teatre II, Manga i Circ, i tots ells llevat del circ es fan de dilluns a divendres. L’aula de Teatre I es fa de 10 a 13 h del matí, mentre que Teatre II s’imparteix a les tardes, de 16 a 20 h. Per la seva banda, el taller de Dibuix Manga es fa de 10 a 13 h, i el de Circ tan sols dos dies, els dimarts i els dijous, totes dues jornades de 16 a 20h. Cada taller compta amb un màxim de 10 participants, i estan impartits per talleristes especialitzats.
Data de realització: 07/08/2018 | Data de la darrera actualització: 07/08/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300