Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Junta Local de Seguretat de Blanes fa balanç i tracta el dispositiu policial d’estiu i el Concurs de Focs


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/12/2018 11:34:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLERIALa Junta Local de Seguretat de Blanes fa balanç i tracta el dispositiu policial d’estiu i el Concurs de Focs

La reunió la van encapçalar l’alcalde, Mario Ros, i el director dels SSTT d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i van participar representants de totes les forces de seguretat que operen aquí

La Junta Local de Seguretat de Blanes es reuneix regularment almenys en dues ocasions al llarg de l’any. Una d’elles es convoca pels volts d’aquestes dates, entre finals de juny i principis de juliol, per fer balanç dels dotze mesos anteriors, així com per tractar els diferents dispositius que es posen en marxa en matèria de seguretat amb motiu de la temporada alta estiuenca.


Junta de Seguretat Local Estiu 2018
Es tracta de mantenir els principals indicadors de seguretat i convivència durant l’estiu, època de màxima afluència turística, quan a Blanes s’arriba a triplicar el seu nombre d’habitants habitual. Per aquest motiu, la feina en comú i la coordinació entre els dos principals cossos de seguretat que operen a Blanes, Policia Local i Mossos d’Esquadra, continua sent cabdal. A nivell polític, la reunió de treball, celebrada ahir al migdia, la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Mario Ros; el director dels SSTT d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i la tinenta d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Pepa Celaya.

També van intervenir l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia; el cap de l’ABP de la Selva Litoral, David Castro; el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy; el sergent de la Policia Local de Blanes, Rafel Ruiz; el sots-inspector de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, Josep Marco; el capità en cap de la Companyia de la Guàrdia Civil de Palamós, Joan Luque Cofí; el comissari en cap del Cos Nacional de Policia amb seu a Lloret, Antoni Sánchez Dalmau; i altres representants policials.

Balanç positiu de les intervencions policials durant el darrer any

La primera part de la Junta de Seguretat va quedar centrada en informar sobre les intervencions policials efectuades durant els darrers dotze mesos, a càrrec de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra a Blanes. Els dos comandaments van coincidir en fer un balanç positiu d’aquest darrer any comparativament amb l’anterior anualitat.


Mario Ros i Albert Ballesta durant la Junta Local de Seguretat
La Policia Local de Blanes va fer durant el 2017 un total de 10.969 intervencions policials, gairebé un miler més que al 2016, quan se’n van efectuar 10.048. En aquest sentit, el cap del cos de seguretat blanenc va destacar l’augment constant de peticions que se’ls fa arribar per donar suport en els centenars d’activitats que es fan al municipi, sobretot relacionades amb festes i activitats esportives.

Joan Garcia també va referenciar l’augment experimentat del nombre d’intervencions en controls d’alcoholèmia als conductors de vehicles. Així, al 2017 el total de positius van ser 223, mentre que l’any anterior van ser 160. D’aquest nombre total, l’any passat 92 casos van ser denunciats via penal i 131 per la via administrativa, mentre que al 2016 es van denunciar per les respectives vies un total de 83 via penal i 77 conductors per la via administrativa. D’altra banda, durant l’any 2017 es van realitzar 117 proves de detecció de substàncies psicotròpiques als conductors de vehicles, de les quals van donar positives 104.


El cap de l’ABP de la Selva Litoral amb seu a Blanes, David Castro, va donar a conèixer diverses xifres comparatives als períodes compresos entre el juny del 2016 i el maig del 2017 i el juny del 2017 fins al maig del 2018. En aquest cas, David Castro també va fer un balanç positiu de les actuacions efectuades per aquest cos de seguretat a Blanes.

Dispositiu Especial d’Estiu i Pla de Seguretat del Concurs de Focs 2018

Durant l’estiu, els Mossos d’Esquadra reforçaran la presència policial amb diversos agents i comandaments. Si la temporada estiuenca per sí sola ja atrau un gran nombre de visitants a les poblacions turístiques, a Blanes la celebració de la Festa Major de Santa Anna i el Concurs Internacional de Focs d’Artifici fan que aquest increment es multipliqui per uns quants milers més.


Cada any, coincidint amb el certamen pirotècnic, es posa en marxa un dispositiu especial per donar cobertura al Pla d’Auto-Protecció i al Pla de Seguretat i Emergència que dissenya Protecció Civil. Aquest 2018, en què el festival pirotècnic inclou sis nits d’espectacles –un dia més en relació al 2017-, els operatius i dispositius seguiran en el màxim nivell de seguretat possible.

A banda de la presència d’operatius dels cossos policials i d’emergència que van estar presents a la Junta Local de Seguretat, en els Plans d’Emergència dels Focs també intervenen altres efectius. Així, hi ha Bombers de la Generalitat, personal Sanitari i Logístic, i guàrdies de seguretat especialitzats en explosius, que formen part dels respectius Grups d’Ordre.Data de realització: 07/12/2018 | Data de la darrera actualització: 07/12/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300