Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes estrena el cicle estiuenc “Cinema als Barris” projectant “El Libro de la Selva” a Mas Enlaire


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2018 11:08:14 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes estrena el cicle estiuenc “Cinema als Barris” projectant “El Libro de la Selva” a Mas Enlaire

Més de 300 persones, principalment públic infantil i familiar, van assistir a la primera de les sis sessions que hi haurà durant l’estiu arreu de diversos veïnats del municipi

La Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire, va ser ahir al vespre el primer indret que ha allotjat l’estrena d’una experiència pionera al municipi: Cinema als Barris de Blanes. Es tracta de projectar a l’aire lliure pel·lícules estrenades recentment, arreu de diversos veïnats. Està organitzat per l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes de manera coordinada amb les Associacions de Veïns que s’han interessat en acollir alguna de les projeccions.


Primera projecció "Cinema als Barris de Blanes" 2018
La sessió d’ahir va congregar més de 300 persones, principalment públic infantil i familiar. Abans de començar, es va projectar un vídeo realitzat per una veïna del barri amb imatges del veïnat, així com de les festes del barri que s’han celebrat aquest 2018. Com en tots els cinemes, ahir tampoc van faltar les crispetes i refrescos al servei de bar que es va muntar.

Per a la nit d’estrena que va tenir lloc ahir dijous, l’Associació de Veïns de Mas Enlaire va triar una pel·lícula 100% familiar, com de fet ho són totes les que configuren el programa d’aquesta primera edició de Cinema als Barris de Blanes. Es tractava de l’adaptació fílmica rodada l’any 2016 de la novel·la clàssica de Rudyard Kipling, El Libro de la Selva, un remake d’un dels clàssics més coneguts de Walt Disney, tot i que en aquesta ocasió no és de dibuixos animats com la del 1967.

El cicle inclou sis pel·lícules per a públic infantil i familiar

La projecció d’”El Libro de la Selva” ha estat doncs el punt de partida del cicle que inclou un total de sis pel·lícules, que s’aniran oferint al llarg d’aquest estiu fins acabar el 30 d’agost. La propera sessió es farà el dijous 19 de juliol a la zona esportiva del Carrer Cedre, a la urbanització Residencial Blanes-Vistamar, i en aquest cas s’ha escollit Vaiana, una pel·lícula de dibuixos animats estrenada al 2016, dirigida per Ron Clements i John Musker, un tàndem que anteriorment ja ha estat responsable d’altres èxits com La Sirenita, Aladdin o Hércules.


Projecció d'"El Libro de la Selva" a la Plaça 11 de Setembre
Les projeccions es fan a les 10 de la nit, i tenen com a nexe comú que estan pensades per ser gaudides per tothom. Cada Associació de Veïns que ha volgut participar ha fet la tria partint d’un repertori conformat principalment per títols de pel·lícules especialment adreçades al públic infantil i/o familiar.

Ara bé, ja se sap que en definitiva fins i tot aquestes pel·lícules estan pensades perquè agradin al públic adult, per la qual cosa s’ha plantejat com una activitat 100% familiar, apta per a tots els públics, que agradarà en especial als espectadors infantils. Dos dels films estan doblats al català, i la resta al castellà. Una empresa especialitzada s’encarrega de muntar i desmuntar tot el material tècnic necessari per poder fer la projecció en condicions òptimes.


La particularitat rau en què l’estructura de la pantalla, enlloc de ser la més convencional i coneguda, està feta amb una base inflable, similar als jocs per a la canalla, i compleix amb tots els requisits perquè l’experiència tingui la màxima qualitat per gaudir de la sessió de cinema a l’aire lliure. Totes les projeccions es fan coincidint amb un dijous, ja que s’ha considerat que aquest és un dels millors dies al llarg de la setmana per programar un esdeveniment d’aquestes característiques.

Les sessions comencen a les 10 de la nit en punt, quan ja s’ha fet fosc i es pot gaudir del cinema a l’aire lliure sense necessitat d’apagar els llums, i cap d’elles excedeix les dues hores de duració. Un altre nexe comú és que gairebé totes les entitats veïnals han triat una plaça per allotjar les projeccions, llevat de dues de les entitats, que han triat una pista esportiva. Les properes pel·lícules, així com els dies i llocs on es projectaran, són els següents :


DataLloc i BarriPel·lícula
19 de juliolZona Esportiva C. Cedre / Residencial VistamarVaiana
02 d’agostPista Esportiva de Mas Florit / Mas FloritLion
09 d’agostPlaça davant la Biblioteca / Racó d’en PortesMascotes
16 d’agostPlaça Mossèn Joan Quer / RavalAnimals fantàstics
30 d’agostPlaça Mas Moixa / Mas MoixaGru 3

https://www.blanes.cat/docweb/participa.cinemabarris2018
Data de realització: 07/13/2018 | Data de la darrera actualització: 07/13/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300