Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Festival de Música Jove ‘Ensorra’t’ 2018 aposta per grups emergents i lluita contra les agressions sexistes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/13/2018 11:37:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Festival de Música Jove ‘Ensorra’t’ 2018 aposta per grups emergents i lluita contra les agressions sexistes

Hi haurà un ‘Punt Lila’ d’informació i 4.000 polseres amb el lema ‘Ensorra el masclisme’. El repertori musical inclou ‘Sara Hebe’, ‘Overdose’, ‘Serial Killerz’, ‘Crim’, ‘Roba Estesa’ i ‘Swingrowers’

La Festa Major de Santa Anna de Blanes inclou al seu programa un escenari propi adreçat especialment al públic jove: el Festival de Música ‘Ensorra’t’. Organitzat per la ‘Comissió Ensorra’t’, amb membres del Consell Local de la Joventut de Blanes, enguany torna amb força renovada i més conscienciat que mai en la lluita contra les agressions sexistes i el feminisme.


L'alcalde, el regidor de Joventut, les tècniques de les àrees
i membres del Consell Local de la Joventut de Blanes amb els cartells
En total, el festival compta amb un pressupost de 45.000 €, dels quals l’Ajuntament aporta 33.000 € per a la contractació dels grups musicals, així com pel muntatge de la infraestructura. Per la seva banda, la ‘Comissió Ensorra’t’ aporta 12.000 € per a l’equip de so i il·luminació, fa la selecció dels grups musicals, i s’encarrega de diversos aspectes organitzatius conjuntament amb la tècnica de Joventut.


L’’Ensorra’t 2018’ es farà una vegada més a la platja del centre de Blanes –d’aquí el seu nom- des del dissabte 21 de juliol fins el dimecres dia 25, la vigília de la festa grossa de Santa Anna. Cada nit hi haurà l’actuació en directe de grups musicals amb tres concerts que començaran a ¼ de 12 de la nit fins a les 3 de la matinada, seguit llavors per música ambient.

Punt Lila d’informació contra agressions sexistes: ‘Ensorra el Masclisme’

L’’Ensorra’t 2018’ serà el primer esdeveniment festiu destacat on el Pla d’Actuació Contra les Agressions Sexistes, aprovat per l’Ajuntament de Blanes a la darrera sessió plenària, s’aplicarà amb mesures concretes i accions directes. Per això, s’han destinat 4.000 € per a implementar diverses intervencions. Una de les més importants serà la posada en marxa d’un ‘Punt Lila’, una carpa d’aquest color que s’ubicarà prop de l’escenari, on hi haurà un professional que farà tasques d’informació, sensibilització i abordatge de les agressions sexistes.


Una de les principals funcions del ‘Punt Lila’ serà la de conscienciació i sensibilització, per això també es penjaran diversos cartells contra les agressions sexistes i es repartiran 4.000 polseres liles amb la inscripció ‘Ensorra el masclisme’. Per fer realitat totes aquestes accions, hi ha hagut un treball conjunt de la ‘Comissió de Gènere’ de l’Ensorra’t i de la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat.

De fet, l’any passat la ‘Comissió Ensorra’t’ ja va començar a treballar per combatre les agressions sexistes penjant diversos cartells amb el mateix lema d’enguany: ‘No és No’. Els objectius que es volen aconseguir amb la posada en marxa del ‘Punt Lila’ són: crear consciència col·lectiva, empoderar les possibles víctimes perquè puguin comunicar aquestes situacions, articular un circuit per protegir les víctimes i que les agressions no quedin impunes, i fer una campanya que abasti les agressions sexistes, la violència masclista i la diversitat sexual i de gènere.


'Ensorra't 2017'
La ‘Comissió de Gènere’ també ha treballat molt per promoure la lluita feminista, tant a l’escenari com fora d’aquest. S’ha tingut en compte que als grups musicals que tocaran aquest any hi hagi un nombre de dones considerable per donar suport a aquesta lluita, de manera que enguany hi haurà un percentatge del 30%, amb perspectives que en properes edicions segueixi augmentant.

‘Overdose’ ‘Serial Killerz’ ‘Sara Hebe’ ‘Crim’ ‘Roba Estesa’ i ‘Swingrowers’

En l’àmbit musical, la ‘Comissió Ensorra’t’ ha volgut fer una aposta per grups emergents i d’estils molt variats. La primera nit del dissabte 21 de juliol s’ha optat per portar grups de versions, un estil molt ben valorat pel públic del festival: ‘Doble Malta’ tocarà versions de Rock; ‘Garrapateros’ de rumba; i ‘Overdose’ un mix de versions.

L’endemà diumenge 22 de juliol hi haurà ‘Nit de DJ’s’, amb el col·lectiu ‘Purple Rockets’, que farà ballar la gent a la platja a ritme de DUB i Reggae; ‘DJ Tres de Pego’ que punxarà de reggae fins a les cançons més mogudes d’aquest estiu; i finalment ‘Serial Killerz’ –format per un fantàstic DJ i un prodigi del ritme amb la bateria- farà gaudir amb barreges de D’n’B i electrònica, entre molts altres estils.


La nit de dilluns l’encetarà el grup de Madrid ‘DSKarrila’, considerats com els possibles successors d’Ska-P –del barri de Vallecas- pel ritme de les seves cançons i el seu directe. Després serà el torn de ‘Senyor Oca’, un grup emergent de rap barceloní que sorprendrà amb el seu directe innovador; i finalment es tancarà jornada amb l’artista arribada enguany des de més lluny, ja que es tracta de l’argentina ‘Sara Hebe’, que no deixarà a ningú indiferent amb els seus temes reivindicatius a ritme de cumbia rap.

La quarta nit de l’’Ensorra’t’, la dimarts 24 de juliol, tocaran en primer lloc els ‘Slavedown’, amb components blanencs i gironins, un d’ells l’excantant del mític grup de hard rock Sangtraït. Com a cap de cartell hi haurà un dels referents del punk-rock dels països catalans ‘Crim’, que presenta el seu nou EP ‘Sense Excuses, i després es tancarà amb el potentíssim directe dels ‘Blowfuse’ amb el punk americà més tradicional a les seves arrels.


Per últim, la darrera sessió del dimecres començarà amb la banda vinguda des del Barcelonès ‘Can Canalla’, que de ben segur farà aixecar la pols de la platja amb la seva rumba. Seguidament es podrà escoltar ‘Roba Estesa’, femení i feminista, que canten en català i fusionen folk, rumba, cançons tradicionals i d’autor. Finalment, la jornada del dimecres i de l’Ensorra’t 2018 per afegit, el tancarà ‘Swingrowers’, un grup italià que barreja swing i electrònica amb un directe brillant.

https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2018-07-21-ensorrat
Data de realització: 07/13/2018 | Data de la darrera actualització: 07/13/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300