Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a Blanes perquè comenci la Festa Major de Santa Anna 2018


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/20/2018 12:53:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt a Blanes perquè comenci la Festa Major de Santa Anna 2018

Dissabte l’escriptora Alba Saskia farà el pregó d’inici de festes, el mateix dia en què començarà el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici i el Festival de Música Jove Ensorra’t a la platja

Des que el passat cap de setmana es va posar en marxa la Fira d’Atraccions, a Blanes ja es respira l’ambient de la Festa Major de Santa Anna, que s’encetarà oficialment dissabte amb el pregó d’inici de festes a la Plaça dels Dies Feinrs. A 2/4 de 8 del vespre l’escriptora blanenca Alba Saskia serà l’encarregada de donar contingut a un pregó que s’ha concebut com un espectacle que bategarà de sensibilitat pels quatre costats.


Pregó Festa Major 2017
Més tard es podrà gaudir de la primera de les sis nits del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, cada dia a 2/4 d’11 de la nit. L’encarregada d’encetar el certamen serà la coneguda empresa valenciana Caballer FX–Global Foc, seguida l’endemà diumenge per la primera participant estrangera, la Pirotècnia Pyrotitaly, de Cavriago; i dilluns llençarà els seus focs la Pirotècnia SAGL, procedent d’Ascona, a Suïssa.


Concurs de Focs 2017 - Fotografia: Joaquim Llorens
El dimarts 24 de juliol el públic gaudirà del castell de focs que oferirà la guanyadora en les dues anteriors edicions consecutives, la Pirotècnia Ferrández de Múrcia, mentre que el dimecres 25, vigília de la festivitat de Santa Anna, dispararà una altra de les novetats d’enguany, la Pirotècnica Xaraiva de Verin (Galícia). Per últim, el dia central de la Festa Major, el dijous 26, serà el torn d’una empresa apreciada per la màgia dels seus espectacles, Parente Fireworks, de Melara (Itàlia).

Una Festa Major amb un ample ventall de propostes per a tots els públics

Un cop acabats els focs del dissabte, hi ha diverses opcions per poder triar la que més s’avingui als gustos de cadascú. Una d’elles és la primera de les cinc nits que tindrà el Festival de Música Jove ‘Ensorra’t’, a la platja central. Actuaran Doble Malta, Garrapateros i Overdose, i també significarà la primera nit de la posada en marxa del ‘Punt Lila’, un dels ingredients del Pla de Lluita Contra les Agressions Sexistes en esdeveniments públics.


Festival Música Jove "Ensorra't" 2017
Altres propostes són el concert amb ‘Los 80 principales’ a l’Escenari de Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners; les actuacions de ‘La Revuelta’ i ‘Mitago’ a l’Escenari Korre que Token Fest 18 de la Plaça d’Espanya; els ritmes cubans a l’Escenari de l’Associació Cultural Joan Comorera, al Recinte Firal d’Els Pins; i l’actuació de ‘Kindalé’ a l’Escenari Casa de Andalucía, a la Plaça dels Països Catalans.

L’endemà diumenge hi haurà una Diada Castellera a la Plaça Verge Maria amb els Castellers de l’Alt Maresme i els Tirallongues de Manresa, i l’espectacle de màgia Enchantée al Teatre de Blanes amb la maga Melanie, que compta amb la col·laboració del Mag Lari. A la nit hi haurà una Fluor Party amb el DJ Adrià Ortega a la Plaça dels Dies Feiners, així com un Correfoc amb la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes.


Correfoc 2017 - Fotografia: Joaquim Llorens
Dilluns a la tarda s’estrena l’Escenari Infantil amb el tradicional Concurs de Dibuix de la Colla Gegantera de Blanes. La jornada nocturna del dilluns inclourà un espectacle de dansa tradicional amb l’Esbart Joaquim Ruyra a la Plaça dels Dies Feiners. A l’’Ensorra’t’ actuarà entre d’altres Sara Hebe, i a la Casa de Andalucía hi haurà Dansa Oriental i Bollywood.

Dimarts s’ofereix una Festa Holy a l’Escenari Infantil, a l’Escenari Festa Major una actuació del grup Biflats, que compta amb força components blanencs, i a l’’Ensorra’t’ ‘Serial Killerz’ com a plat fort. Dimecres se celebrarà la Missa de Sant Jaume a l’Hospital-Asil, a la tarda la canalla gaudirà de la Festa de l’Escuma, i a la nit l’Escenari Festa Major ofereix un concert amb el popular grup de versions La Banda del Coche Rojo.


Ball de Nit Festa Major 2017
La mateixa nit de dimecres serà quan l’’Ensorra’t’ baixarà el teló, i ho farà amb ‘Can Canalla’, ‘Roba Estesa’ i ‘Swingrowers’. El dia central de la Festa Major, el dijous 26, festivitat de Santa Anna, hi haurà diversos actes tradicionals al matí, entre els quals destaca el Ball de Morratxes a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, que dansarà acompanyat de la música en directe de la cobla La Flama de Farners.


Ball de Morratxes Santa Anna 2017
Fotografia: Joaquim Llorens
A la tarda hi haurà el no menys tradicional Concert de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana, qui també s’encarregarà d’omplir la Nit de Ball al vespre. Tancant programa, el divendres 27 hi haurà un acte públic al Teatre de Blanes per conèixer el Veredicte del Concurs de Focs, i el dissabte 28 de juliol l’Aplec de l’Amor a Cala Bona amb un concert nocturn de La Selva Big Band, que tocarà un complet repertori del mític grup Beatles.
Data de realització: 07/20/2018 | Data de la darrera actualització: 07/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300