Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Contundent inici del 48è Concurs Internacional de Focs a Blanes amb la Pirotècnia Caballer FX de València


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2018 10:08:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLContundent inici del 48è Concurs Internacional de Focs a Blanes amb la Pirotècnia Caballer FX de València

La pluja va entorpir els primers minuts del dispar, però no va deslluir l'esplèndi castell de focs. El CDR va aprofitar la repercussió de l'esdeveniment per protagonitzar una acció reivindicativa

Aquesta passada nit de dissabte va començar el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava amb l’espectacle de la primera de les sis empreses seleccionades, la Pirotècnia Caballer FX-Global Foc, del País Valencià. Sota l’amenaça constant de pluja, que ja va fer acte de presència a quarts de 10 de la nit, l’aigua va entorpir els primers minuts de l’espectacle.


Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Però ni tan sols la pluja va fer moure de la platja estant els centenars de milers de persones que s’hi havia aplegat des de darrera hora de la tarda. Els valencians, fidels a la seva tradició, van brillar de manera contundent per mèrits propis, i en aquest sentit cal recordar que l’any 2015 ja van quedar a un pas d’assolir el primer premi del Concurs de Focs de Blanes, després que al 2011 havien guanyat la Concha d’Or de Sant Sebastià.


Avui diumenge, segon dia del concurs, serà el torn de la primera de les tres empreses estrangeres que participen aquest 2018: Pyroitaly SNC, d’Itàlia que, entre d’altres distincions, va ser guanyadora del Festival Pirotècnic de Malta l’any passat. Demà dilluns serà el torn d’una altra estrangera també nouvinguda, la suïssa La Pirotècnica SAGL; dimarts els guanyadors durant dues edicions consecutives -2016 i 2017-, Hermanos Ferrández de Múrcia; dimecres la Xaraiva de Galícia i finalment, tancant el concurs, la veterana Parente Fireworks SRL d’Itàlia.

Visita Diària de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs als Pirotècnics

Amb l’inici del concurs de focs, aquest passat dissabte també es va reprendre un costum introduït fa dos anys. Una representació de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs encapçalada per l’alcalde i regidor de Cultura i Festes, Mario Ros, visiten cada dia els membres de la pirotècnica que dispararà a la nit acostant-se a la zona de llançament.

Aprofiten no tan sols per donar-li la benvinguda i parlar del disseny que tenen preparat de cara a la nit, sinó també per lliurar-li un obsequi per la seva participació en el certamen blanenc. Es tracta del Monument als Focs, obra dels coneguts i apreciats artistes blanencs Quim Serrano Bou i Antoni Selvaggi. L’obra es va inaugurar l’any 2000 i ocupa un lloc preeminent en la rotonda de circulació viària, a la Carretera d’Accés a la Costa Brava.


L'alcalde, Mario Ros, i la dissenyadora dels focs
de la Pirotècnia Caballer FX Global Foc, Ma José Lora
La representant de la Pirotècnia Caballer FX-Global Foc, Ma José Lora, ja va avançar durant la trobada que el disseny que havien preparat seria espectacular, ja que s’hi havien esmerçat especialment. Ma José Lora és dissenyadora d’espectacles pirotècnics des de fa 23 anys, i és la cinquena generació d’una família de pirotècnics.

Acció reivindicativa del CDR de Blanes

La primera nit de focs la van aprofitar els membres del CDR de Blanes per protagonitzar una breu acció reivindicativa. Un cop es van haver apagat els llums de tot el passeig per garantir que es pugui seguir el castell de focs de la millor manera possible, els membres del Comitè de Defensa de la República van projectar sobre una paret blanca al costat esquerra de la zona de llançament el conegut llaç groc, que reivindica la llibertat dels presos polítics.


La projecció es va fer des de la platja, fora de la zona de seguretat marcada pel Pla de Seguretat i Emergència del Concurs de Focs. Des del CDR de Blanes s’ha remarcat que l’ànim no ha estat interferir en el concurs, sinó aprofitar l’esdeveniment internacional per fer arribar a la màxima quantitat de públic el seu missatge.Data de realització: 07/22/2018 | Data de la darrera actualització: 07/22/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300