Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Visita institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, a l’Ajuntament de Blanes, la ciutat on va néixer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/25/2018 08:57:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Visita institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, a l’Ajuntament de Blanes, la ciutat on va néixer

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, va encapçalar una recepció privada que es va fer al consistori, acompanyat dels portaveus dels grups polítics municipals

Coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una breu visita institucional avui a la tarda a l’Ajuntament de Blanes. L’alcalde, Mario Ros, ha rebut a la primera autoritat del país a l’entrada de l’edifici consistorial i l’ha acompanyat fins al despatx d’Alcaldia, on els esperaven representants dels grups polítics municipals.


L'alcalde acompanya al president fins l'Ajuntament
Aquesta ha estat la primera visita institucional que ha fet Quim Torra a l’Ajuntament de la seva ciutat natal, on manté lligams amb familiars i amics. El president i els membres de la corporació blanenca han mantingut una breu trobada i posteriorment el convidat d’excepció ha signat en el Llibre d’Honor del consistori, i s’ha immortalitzat la visita amb una fotografia.


La visita del president ha tingut lloc justament el dia abans en què a Blanes se celebra la festivitat de Santa Anna –patrona de la vila- i Sant Joaquim, i estava previst que avui al vespre anés a veure acompanyat de la seva família la cinquena nit del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Precisament d’aquest esdeveniment han parlat breument Mario Ros i Quim Torra.

Suport en la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

L’alcalde de Blanes li ha demanat al president el suport de la Generalitat de Catalunya de cara a l’organització de la 50a edició del certamen pirotècnic, que tindrà lloc d’aquí a dos anys, el 2020. Es tracta d’una commemoració molt assenyalada per aquest municipi on comença la Costa Brava, i la intenció del consistori blanenc és que es pugui celebrar de manera prou destacada, com mereix aquesta efemèride.


Quim Torra s’ha mostrat disposat a recolzar l’esdeveniment i ha remarcat el prestigi internacional que ha arribat a tenir el concurs, que recorda haver presenciat durant els seus primers anys compartits amb la seva família a Blanes. En aquest sentit, també s’ha fet palès el suport mostrat durant l’any passat per l’ex conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig, en el projecte compartit entre els ajuntaments de Blanes i Tarragona amb el suport del govern català perquè els concursos de focs d’artifici siguin patrimoni cultural immaterial.

Record pels presos polítics i exiliats i records de la seva infantesa

El president ha assistit a la recepció privada acompanyat de la seva família, entre ells la seva mare, i un cop finalitzada ha volgut trencar el protocol per sortir al carrer pel Passeig de Dintre, on hi havia una gran afluència de públic que, en reconèixer-lo, s’hi ha adreçat per saludar-lo. Immediatament s’ha format un núvol de persones que majoritàriament li demanaven fer-se una fotografia al seu costat, o bé sota la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics, penjada al balcó principal de l’Ajuntament.


Precisament una part de les paraules que ha escrit al Llibre d’Honor de l’Ajuntament feia referència tant a aquest clam com a la seva infantesa viscuda a Blanes:

“A la ciutat de Blanes, en un dia de Festa Major.

Diuen que la felicitat és la infantesa, i la meva infantesa la vaig passar aquí. Segurament mai no hauré estat tan feliç. He passat estius a la platja, anant a Sant Francesc o a la Boadella; he viscut els Focs cada any; i m’he emocionat llegint Joaquim Ruyra i Roberto Bolaño.

En un moment de festa, també vull recordar aquells que no podran ser avui amb tots nosaltres: els presos polítics i exiliats. No ens aturarem fins que siguin lliures.

Visca Blanes i Visca Catalunya !”
Data de realització: 07/25/2018 | Data de la darrera actualització: 07/25/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300