Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tanca la Festa Major amb l’Aplec de l’Amor a Cala Bona i els ‘Beatles per Sempre’ de ‘La Selva Big Band’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/29/2018 11:05:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes tanca la Festa Major amb l’Aplec de l’Amor a Cala Bona i els ‘Beatles per Sempre’ de ‘La Selva Big Band’

Complint una tradició centenària, que ha complert els 112 anys, centenars de persones s’han aplegat per sopar sobre la platja. El CDR de Blanes ha aprofitat per fer una nova acció reivindicativa

Des de fa més d’un segle, exactament 112 anys, Blanes tanca cada edició de la Festa Major de Santa Anna amb una tradició que perdura en el temps. Es tracta d’una proposta molt estiuenca i amb un nom tan evocador com l’Aplec de l’Amor, que consisteix en sopar a l’aire lliure sobre la platja, acaronats per la proximitat del mar, a Cala Bona.


Aplec de l'Amor 2018
Enguany per amenitzar l’àpat es va comptar amb La Selva Big Band i el seu espectacle Beatles per sempre. El concert va combinar versions del mític grup de Liverpool amb altres ritmes igualment inoblidables de grans intèrprets de swing i jazz: Duke Ellington, Benny Goodman, Ella Fitzerald, Frank Sinatra o Ray Charles, entre d’altres.


La Selva Big Band en ple concert
El concert va posar punt i final a una jornada que havia començat a les sis de la tarda amb una audició de sardanes amb la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, seguida per una missa a l’Ermita de Sant Francesc, completada per una tradicional copa de cava. A mesura que va anar arribant la nit, la platja es va anar omplint de desenes de punts lluminosos per acompanyar el sopar de grups d’amics i familiars.

Acció Reivindicativa del CDR de Blanes

Igual que es va fer tot just el primer dia de la Festa Major, coincidint amb la primera jornada del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, la nit d’aquest passat dissabte el CDR de Blanes va aprofitar l’Aplec de l’Amor per fer una acció reivindicativa. Amb l’ajut d’un ordenador i un projector, es va poder veure el característic llaç groc projectat sobre les roques de l’entorn de Cala Bona.


La projecció va combinar el llaç groc amb el conegut cartell que reclama igualment Llibertat Presos Polítics. També es van clavar sobre la sorra sengles llaços grocs de mida més gran del què és habitual. Tots aquests elements es van situar a la banda on hi havia alçat l’escenari.

Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià

Ara que ha quedat enrere la Festa Major de Santa Anna, en pocs dies i sense que ni ens en adonem, arribarà la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, la Festa Major Petita. El primer ingredient que avisarà del nou cicle tindrà lloc d’aquí a una setmana, el diumenge 5 d’agost, la tradicional Travessia Popular del Port.


Una altra de les activitats centrals també serà de caire esportiu: la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, arriba a una edició emblemàtica: 35 anys. Tindrà lloc el dissabte 18 d’agost amb sortida a les 22’30 h des del Passeig de Mar, i al seu voltant hi haurà actes on la tradició i la cultura popular són els trets més predominants.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/29/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300