Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes actuarà els propers dies a Amsterdam i Brussel·les


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/06/2018 11:31:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraL’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes actuarà els propers dies a Amsterdam i Brussel·les

El cos de dansa ha marxat a primera hora del matí d’avui dijous, actuarà acompanyat de la música en directe a càrrec de la ‘Cobla Amsterdam’ d’Holanda, i també farà un taller de sardanes

El matí d’avui dijous han marxat des de Blanes en direcció a l’Aeroport del Prat per volar fins a Amsterdam diversos membres de l’Esbart Joaquim Ruyra. Durant els propers dies tenen diverses activitats concertades tant a la capital dels Països Baixos com a Brussel·les.


El cos de dansa de l'Esbart Joaquim Ruyra, poc abans de marxar
El més destacat seran dues actuacions que faran conjuntament amb la Cobla Amsterdam. Es tracta d’una formació musical holandesa que ha estat a Blanes en diverses ocasions participant en Audicions de Sardanes i interpretant la música en directe del Ball de Morratxes a la Festa Major 2017, entre d’altres.

Espectacle ‘Arrel Rebel’ amb l’Esbart Joaquim Ruyra i la Cobla Amsterdam

Totes dues formacions assajaran l’espectacle demà divendres i dissabte amb el suport del director musical de l’Esbart Joaquim Ruyra, Jordi Núñez. Dissabte a la nit oferiran la primera de les dues actuacions en una acadèmia de música, Muziekcentrum Noord, a Amsterdam.

Es tracta de l’espectacle ‘Arrel Rebel’, que inclou un repertori de danses molt similar al què van oferir el passat mes de juliol amb motiu de la Festa Major de Santa Anna. Aquesta no serà l’única activitat que farà l’Esbart Joaquim Ruyra el proper dissabte, ja que també ensenyarà a ballar sardanes en un taller que s’oferirà a la capital d’Holanda.


L’endemà diumenge l’esbart i la cobla viatjaran a Brussel·les per oferir el mateix espectacle, però en aquest cas actuaran pel Casal Català dels Països Baixos, al local Euskal Etxea. En aquesta ocasió, és la celebració que s’organitza cada any a Brussel·les amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, on la Cobla Amsterdam protagonitza cada any una audició de sardanes.

L’espectacle que oferirà l’Esbart Joaquim Ruyra inclou en els dos primers blocs el següent repertori: Ball del Roser de Gombrèn, Bolangera de Roses, Majorales d’Horta de Sant Joan, Jota de Carlet, Galop de Panderetes, Platja del Far, i Sardana. Per últim, al tercer bloc hi ha una selecció d’algunes de les danses que formen part de l’espectacle Dret a Decidir Executable: Hola, Rumba, Jota, Jaleo i Polka.


La causalitat ha volgut que justament avui fa un any, el 6 de setembre de 2017, l’Esbart Joaquim Ruyra també va fer les maletes per viatjar una mica molt més lluny: a la Xina. En aquella ocasió va actuar conjuntament amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials en representació de Catalunya al 28è Festival de Turisme de Shanghai, que va aplegar participants d’arreu del món. L’expedició blanenca, a la qual s’hi afegiran altres membres del cos de dansa els propers dies, serà de tornada a Catalunya la nit del proper dimarts, l’11 de setembre.Data de realització: 09/06/2018 | Data de la darrera actualització: 09/06/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300