Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Manu Guix i Cesk Freixas omplen de públic el Passeig de Mar en la 7a Fira Sabors Catalans de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/10/2018 11:07:54 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Manu Guix i Cesk Freixas omplen de públic el Passeig de Mar en la 7a Fira Sabors Catalans de Blanes

Els dos intèrprets van oferir sengles concerts la nit d’ahir diumenge. La celebració de la Diada continua avui al vespre amb la 13a Marxa de Torxes i demà amb els actes oficials

El Passeig de Mar de Blanes es va omplir de públic el vespre d’aquest passat diumenge per assistir a sengles concerts que van oferir dos coneguts intèrprets del país: Manu Guix i Cesk Freixas. Les actuacions formaven part de la 7a Fira de Sabors Catalans 2018 que s’allotja a Blanes des d’aquest passat dissabte, i culminarà demà dimarts, 11 de setembre.


Actuació de Cesk Freixas
La nit de dissabte l’escenari del Banc dels Músics ja va acollir el primer dels tres concerts programats aquest 2018, en aquest cas amb l’ex solista de Lax’n’Busto, Salva Racero. Ahir el mateix recinte es va tornar a omplir amb centenars de persones que van assistir a més de quatre hores de concerts acompanyats del bon fer dels dos artistes.

Un cantautor en estat pur: Cesk Freixas

El primer en pujar dalt l’escenari va ser Cesk Freixas amb el guitarrista Víctor Nin, qui també el va acompanyar amb la seva veu. Caracteritzat pel seu decidit to reivindicatiu, Cesc Freixas va oferir un reguitzell de cançons que tocaven diferents temes en la seva vessant més constructiva, i sempre tenyida de reminiscències mediterrànies.


Tal com va explicar ell mateix, actualitza el discurs dels cantautors que temps enrere fan el què ell mateix fa ara dalt dels escenaris: remoure consciències. I és que parlar de justícia i solidaritat no ha de ser incompatible amb fer cançons i així, d’aquesta manera, converteix realitats en cançons. Entre els temes que va tocar s’hi va incloure L’exèrcit del fracàs, Ja fa temps que estem tocant el fons, o bé una intensa versió de l’Estaca.

Intens i electritzant concert de Manu Guix

A rengló seguit, el va rellevar dalt l’escenari Manu Guix, qui des del primer moment va electritzar la concurrència armat únicament amb la seva veu i el sempre colpidor so d’un piano de cua. D’entrada, el seu repertori va ser una improvisació total, en el sentit que no partia de cap programa prèviament pensat: anava tocant les cançons que en cada moment li anava suggerint la situació.


Manu Guix en plena actuació
Va ser així com el públic assistent va poder gaudir d’un extens repertori, que va incloure sobretot alguns dels temes inclosos al seu darrer disc, Després de tot, un recull de cançons vitals i optimistes. Manu Guix també va oferir als captivats espectadors altres temes que formen part de l’imaginari de tots els temps, com ara la seva particular versió del País Petit de Lluís Llach, o bé l’electritzant interpretació de tot un clàssic entre els clàssics que a més a més va confessar que és una de les seves debilitats: Piano Man.

Els qui tan sols coneixien Manu Guix d’oïdes, relacionant-lo per haver estat professor de totes les edicions d’Operación Triunfo, o bé per les seves intervencions en diversos programes de televisió, van trobar-se amb un monstre de la interpretació musical. Compositor, director musical i intèrpret, la seva discografia és prou variada, incloent-hi adaptacions de grans musicals com Grease, Priscilla Reinga del Desert i El Petit Príncep.


El vespre d’avui dilluns l’escenari del Banc dels Músics, al recinte de la Fira Sabors Catalans s’omplirà de dansa i foc. A les 7 del vespre i a les 9 de la nit la Companyia Un Sol Traç oferirà sengles actuacions. Finalment, demà dimarts hi haurà Jocs Gegants Tradicionals de fusta principalment per a la mainada durant tot el dia.

Actes institucionals i 13a Marxa de Torxes

Els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional tindran lloc demà dimarts, l’11 de setembre. A les 11 del matí es farà la Hissada de la Senyera des del balcó principal de l’Ajuntament acompanyada del Cant dels Segadors. Mitja hora més tard, hi haurà l’Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys. El programa d’actes finalitzarà a les vuit del vespre amb una audició de sardanes a càrrec de La Flama de Farners, a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar.

Relacionat amb la celebració de l’11 de Setembre, però al marge dels actes institucionals, el vespre d’avui dilluns hi haurà la 13a Marxa de Torxes. Els actes començaran dilluns a les 10 de la nit, amb el repartiment de torxes que es farà al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament, i a 2/4 d’11 s’iniciarà la marxa pel centre històric.


Monument a Lluís Companys
Després d’un recorregut portant una estelada de grans dimensions, la marxa s’aturarà davant el Monument a Lluís Companys, on es farà una Ofrena Floral i la lectura d’un manifest, entre d’altres. La Marxa de Torxes finalitzarà a les 12 de la mitjanit, amb la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera. L’activitat està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, Acció Cultural Es Viver i el CDR Blanes, comptant amb la col·laboració de La Casa del Poble.
Data de realització: 09/10/2018 | Data de la darrera actualització: 09/10/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300