Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acomiada l’estiu amb una experiència pionera a Catalunya: l’’Emplatja’t”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/10/2018 11:26:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acomiada l’estiu amb una experiència pionera a Catalunya: l’’Emplatja’t”

Diversos bars i restaurants, amb el suport d’entitats culturals i juvenils, han sumat esforços per compartir amb tothom una festa a la platja el vespre del proper dissabte 15 de setembre

Ara que el retorn a la normalitat s’ha incorporat a les nostres vides amb l’inici del curs escolar, l’estiu ens queda cada vegada més lluny, tot i que meteorològicament encara siguem en aquesta estació. Per acomiadar la temporada en què en una població turística com Blanes hi ha més feina que mai, el sector de la hostaleria i les entitats culturals han sumat esforços i han organitzat una experiència pionera a Catalunya: l’Emplatja’t.


Es tracta de celebrar una festa a la platja el vespre del proper dissabte 15 de setembre, a partir de les 7 del vespre i fins la 1 de la matinada. Diferents representants del sector de la hostaleria faran un àpat d’estiu junts, emparats i rodejats de la brisa marina, gaudint dels darrers dies en què es pot estar a la platja, i obert a la participació de tothom qui els vulgui acompanyar.

Una festa amb actuacions acompanyada d’un sopar a la platja

L’esdeveniment s’ha localitzat a la platja del centre de Blanes, la situada a tocar del Lloc de Socors del costat del Club de Vela Blanes. És el mateix indret on durant la Festa Major se celebra el festival de música jove Ensorra’t. Hi haurà un terra de fusta sobre el qual s’emplaçarà tota la infraestructura necessària per preparar el sopar a base de botifarra a la brasa amb pa amb tomàquet i pizzes de diferents gustos –inclosa una vegetariana-, que es podran acompanyar amb cava i cervesa de Blanes, així com altres begudes.

Al costat s’alçarà un escenari on s’hi aniran succeint diverses actuacions al llarg de la vetllada. Tothom qui vulgui participar podrà acostar-se al mostrador per demanar l’àpat i beguda que vulgui, i després seure’s al lloc de la platja que prefereixi per gaudir de la festa. Per organitzar l’Emplatja’t, s’ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats culturals i juvenils del municipi, que actuaran principalment dalt l’escenari.


Representants de diversos establiments i empreses participants
amb el cartell de l'activitat, 'Emplatja't'
L’activitat començarà a les 7 del vespre, quan ja comença a fer-se una mica fosc; en primer lloc diverses escoles de dansa aniran actuant a l’escenari mentre, de manera simultània, comença una cercavila que sortirà des de la Cooperativa La Blandense, al Carrer Muralla. L’objectiu és anar arrossegant la gent del carrer passant pel Passeig de Dintre i el Carrer Ample per finalitzar al Passeig de Mar i a la platja on ja haurà començat la festa.

Després de les escoles de dansa, hi haurà l’actuació d’una animadora i d’un grup de gresca cubana. La intenció és allargar la festa fins la una de la matinada, i els preus de venda de les opcions del sopar són eminentment populars: des de refrescos a 1’50 € fins a combinats com gin tònics i mojitos a 5 €, passant per cava i cervesa a 2’5 € i dues opcions per al menjar: botifarra amb pa amb tomàquet a 4 € cada ració i pizzes a 3 € una porció.

L’origen de l’experiència: Tast’A’Blanes (TAB)

L’origen d’aquesta experiència cal anar a buscar-lo fa un any enrere, quan diversos establiments de restauració ja van sumar esforços per organitzar el ‘Tast’A’Blanes’ (TAB), una mostra gastronòmica. Va significar poder tenir en un mateix indret una representació del potencial que té aquest sector a la vila on comença la Costa Brava. Després de l’èxit de la primera edició del 2017, enguany s’ha millorat encara més.

Totes dues cites –el TAB del 2017 i el d’aquest 2018- han tingut lloc quan comença l’estiu, al mes de juny. Ara es tracta d’acomiadar-lo simbòlicament amb aquest sopar obert a la participació de blanencs i visitants. Una vegada més, es vol demostrar la germanor i el bon rotllo que els uneix malgrat tots siguin competència als respectius negocis.


L’Emplatja’t està organitzat per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació d’Hostaleria de Blanes. L’impulsen 12 locals de restauració i empreses de productes de la vila on comença la Costa Brava: Casa Oliveras, Cava Laviret, Cervesa Marina, La Poma Verda, Tarannà, Tres Quarts de 15, Mamma Mia, Sa Croqueta, Cafè del Mar, La Tapeta, Sa Creperia i La Balma.

Especialment valuoses han estat les aportacions de l’artista internacional blanenc Quim Serrano Bou, que ha dissenyat el cartell de l’Emplatja’t, amb dos principals elements paisatgístics: Sa Palomera i la platja . Pel que fa als ingredients escènics s’ha comptat amb la Colla Gegantera de Blanes, el grup de Percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera, les Escoles de Dansa Esclat, Daina i Míriam Beltran, l’animadora Paula Sánchez i el grup d’animació cubana ‘Yorubason’.
Data de realització: 09/10/2018 | Data de la darrera actualització: 09/10/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300