Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La pancarta demanant la llibertat dels presos polítics torna a estar penjada al balcó de l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/14/2018 10:35:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXLa pancarta demanant la llibertat dels presos polítics torna a estar penjada al balcó de l’Ajuntament de Blanes

Avui al matí les brigades municipals s’han encarregat de restituir la que uns desconeguts es van endur la matinada del passat dijous

L’Ajuntament de Blanes ha tornat a restituir aquest matí de divendres 14 de setembre la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics, situada al balcó principal de la façana de l’edifici consistorial. Les Brigades Municipals s’han encarregat de tornar a penjar-ne una de nova, després que l’anterior que s’havia instal·lat fa uns mesos se la van endur uns desconeguts la matinada d’aquest passat dijous.


Ajuntament de Blanes, divendres al matí
Segons el testimoni d’una veïna de Blanes, per endur-se-la, una jove es va enfilar sobre les espatlles d’un altre jove i, amb l’ajuda d’un pal a l’extrem del qual hi havia una espècie de matxet, va trencar les brides que subjectaven la pancarta. Totes dues persones anaven vestides de negre, amb la cara descoberta, i portaven una inscripció amb la bandera espanyola en la seva indumentària.

Posteriorment, durant el matí d’aquest passat dijous, un representant de l’Ajuntament de Blanes va rebre una trucada anònima d’una persona que, explicant que parlava en nom de la ‘Resistencia de la Alta Tabàrnia’ va auto-inculpar-se dels fets. El desconegut també va avançar que es tornaria a posar en contacte per demanar un rescat econòmic per tornar la pancarta, un extrem que no es va arribar a produir.


La pancarta demanant la llibertat dels presos polítics es va penjar el passat mes d’abril en compliment de l’acord de ple que va aprovar per 13 vots a favor una moció presentada a la sessió del mes de març que demanava aquest extrem. De fet, la proposta es va portar al ple tot recordant que amb anterioritat ja hi havia hagut una altra pancarta instal·lada que es va retirar en precaució que no hi haguessin actes vandàlics durant les manifestacions posteriors a l’1 d’octubre del 2017.Data de realització: 09/14/2018 | Data de la darrera actualització: 09/19/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300