Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà un Concert Solidari amb X-Tramp a favor de la campanya #pelsvalents per lluitar contra el Càncer Infantil


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/17/2018 11:06:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes farà un Concert Solidari amb X-Tramp a favor de la campanya #pelsvalents per lluitar contra el Càncer Infantil

El concert es farà el 7 d’octubre al Teatre de Blanes, i l’organitza la Policia Local i l’Ajuntament a benefici del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona amb l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu

El proper mes de desembre farà un any que la Policia Local de Blanes es va adherir a la campanya que s’identifica amb el hashtag #pelsvalents. Consisteix en la venda d’uns escuts solidaris brodats d’aparença similar als oficials que té la Policia Local de cada municipi, sobre el qual s’hi afegeix el leitmotiv: #pelsvalents.

L’objectiu és recaptar fons econòmics destinats a la lluita contra el càncer infantil a través d’un projecte que impulsa l’Hospital Sant Joan de Déu: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. El projecte compta amb un pressupost inicial de 30 milions d’euros, dels quals actualment tan sols en falten poc més d’1’8 milions d’euros per arribar a aquest objectiu.

Concert solidari al Teatre de Blanes amb X-Tramp el 7 d’octubre

Des que la Policia Local de Blanes es va adherir a la campanya, ja s’han venut 1.500 escuts amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com de diverses institucions i establiments del municipi. Ara, han fet un pas més i s’han proposat seguir recaptant diners a través d’un nou esdeveniment que tindrà lloc a l’octubre.


Els principals implicats en l'organització del Concert Solidari
i els impulsors de la campanya #pelsvalents
Per això ha comptat amb la imprescindible i especial col·laboració del grup de tribut ‘X-Tramp’, amb qui han organitzat un Concert Solidari que s’allotjarà al Teatre de Blanes el diumenge 7 d’octubre a les 7 de la tarda. Tota la recaptació dels donatius anirà íntegrament destinada al Pediatric Center de Barcelona que s’està impulsant des de l’Hospital Sant Joan de Déu.

‘X-Tramp’ és un grup tribut a ‘Supertramp’, la llegendària banda de rock simfònic dels anys 70, i està formada per vuit membres que interpreten una música molt fidel a les veus i sons característics de la mítica banda. La seva enèrgica interpretació dalt l’escenari complau tant als incondicionals i veterans fans com als qui els agrada el rock simfònic i la bona música en general.

El preu de les entrades, que es vendran a 10 € cadascuna, inclou tant l’accés al concert com 1 escut solidari. Tant per obtenir més informació com per comprar entrades cal trucar a la Policia Local de Blanes, al telèfon 972 358 666. Pensant en tots aquells i aquelles que no puguin anar al concert aquell dia, però vulguin igualment contribuir en la campanya, s’ha creat una Fila 0 vinculada directament al projecte. Els qui comprin localitats de Fila 0 poden triar dues opcions: comprar només l’entrada simbòlica al preu de 5 €, o bé optar també per rebre un escut solidari + l’entrada fila 0 per 8 €.


Per donar el tret de sortida a la campanya de difusió d’aquest esdeveniment, s’han trobat a Blanes representants de les institucions implicades en el projecte: Sara Mendoza, de l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; l’alcalde de Blanes, Mario Ros; Jordi Gallart i Miquel Àngel Garcia, del grup X-Tramp; Toni Linares, que porta el pes organitzatiu del concert des de la Policia Local de Blanes; així com els respectius caps de les Policies Locals impulsores de la campanya dels escuts solidaris i d’aquest esdeveniment; Joan Garcia, inspector en cap de la Policia Local de Blanes; Albert Brunet, inspector en cap de la Policia Local de Sant Celoni; Xavier Muñoz, sergent-cap de la Policia Local de Caldes de Malavella; i Raúl Barjuan, sergent-cap de la Policia Local de Santa Susanna.

El Càncer Infantil: una malaltia que no té prevenció

El càncer infantil no té res a veure amb el d’adults, són malalties diferents. És un càncer del desenvolupament, i per tant tenen tractaments diferents, no hi ha prevenció i des de l’Hospital Sant Joan de Déu s’advoca per trobar finançament privat per poder curar més i millor, invertir en recerca que investigui aquesta malaltia minoritària i rara.

Es tracta d’un càncer aleatori, imprevisible, que ataca els més vulnerables, i pràcticament no s’investiga perquè hi ha 1 cas en nens i nenes per cada 200 casos en adults, dit d’una manera freda: no és rendible. Des de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona volen vèncer el càncer infantil construint el centre més gran d’Europa i un dels més importants del món: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.


Allà es vol comptar amb les infraestructures, les eines i el valor de grans professionals per tractar i investigar la malaltia. Actualment l’hospital SJD Barcelona està dedicat exclusivament a l’atenció maternoinfantil, és un dels centres de referència a l’estat espanyol per a l’atenció del càncer infantil, i de referència internacional per al tractament de determinats tipus de tumors.

Es l’hospital que més casos de càncer infantil atén a l’estat espanyol i un dels primers a Europa. Sant Joan de Déu és un dels pocs centres europeus que compta amb un banc exclusiu de tumors pediàtrics, amb un gran potencial per a la recerca. Els seus professionals apliquen un model d’investigació traslacional que combina l’assistència amb la recerca per tal que els pacients es puguin beneficiar el més aviat possible dels tractaments més avançats.

Aquest model ha permès desenvolupar prototipus animals de diversos tumors, pas imprescindible per a poder testar nous fàrmacs i tractaments, així com dur a terme assajos clínics pioners al món. Gràcies a aquest model d’atenció i investigació, el servei d’Onco-Hematologia de Sant Joan de Déu aconsegueix taxes de curació semblants a la d’altres centres d’excel·lència al món.

https://www.facebook.com/events/335965803817515/

Data de realització: 09/17/2018 | Data de la darrera actualització: 09/17/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300