Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament restitueix per segon cop en pocs dies la pancarta demanant la llibertat dels presos polítics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2018 11:32:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament restitueix per segon cop en pocs dies la pancarta demanant la llibertat dels presos polítics

Paral·lelament, s’estan investigant diverses mesures complementàries, després que en pocs dies uns desconeguts han accedit a l’edifici institucional per diversos mitjans

Per segona vegada en pocs dies, l’Ajuntament de Blanes ha restituït la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics. Les Brigades Municipals s’han encarregat avui dijous de penjar-la de nou, després que la matinada del passat dissabte uns desconeguts la van arrencar del balcó situat al primer pis de l’edifici consistorial.


Nova ubicació de la pancarta
És la tercera pancarta que s’haurà instal·lat a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes aquest any però, per evitar nous possibles actes vandàlics, s’han pres diverses mesures dissuasives. Una d’elles és que ara està situada molt més a munt que no pas ho estava abans, i s’ha reforçat la seva estructura.

Paradoxalment per a qui no li agradava que la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics estigues penjada aquí, cal dir que la nova ubicació que s’ha hagut de buscar ha requerit que s’hagi hagut de fer més grossa que les dues anteriors. Ara mesura cinc metres d’amplada, mentre que abans feia prop de tres metres, i també s’ha augmentat la llargada, que ha passat a ser de més d’un metre.

La nova ubicació també ha requerit haver de desplaçar la ubicació que ocupava, perquè la seva visibilitat continuï sent òptima per a tothom qui visualitzi des de baix la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. Cal recordar que la pancarta amb el text “Llibertat Presos Polítics” està penjada a l’edifici consistorial des del passat mes d’abril en compliment d’un mandat democràtic.


El ple municipal del mes de març va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava penjar la pancarta. La proposta es va elevar a la sessió plenària tot recordant que amb anterioritat ja hi havia hagut instal·lada una primera pancarta que el propi ajuntament va retirar de mutu propi per evitar que hi haguessin actes vandàlics de persones contràries al moviment independentista, durant les manifestacions posteriors a l’1 d’octubre del 2017.

S’estan investigant noves mesures al haver-se violat l’edifici institucional

Paral·lelament a haver-se fet aquesta nova restitució, l’Ajuntament de Blanes segueix estudiant altres mesures a la vista de les dues recents ocasions en què s’ha violat l’edifici institucional. Primer va ser la matinada del dijous 13 de setembre, quan va ser arrencada per un noi i una noia enfilat una sobre l’altre, i utilitzant un pal a l’extrem del qual hi havia un ganivet de grans dimensions.


Dos dies més tard, la matinada del dissabte 15 de setembre, van ser dos nois i dues noies que es van enfilar a una escala per tornar-la . Tots els indicis apunten que els autors materials, dels quals l’Ajuntament en té diversos testimonis gràfics, són els mateixos que també van treure abans o després l’estelada que onejava al cim de la Roca de Sa Palomera.

De qui no hi ha hagut cap nou contacte és de la ‘Grupo de Resistencia de Alta Tabarnia’ que s’ha auto-inculpat mitjançant una trucada anònima a un representant de l’Ajuntament de Blanes. En el comunicat telefònic s’auto-inculpaven d’haver arrencat la pancarta i avançaven que es tornarien a posar en contacte per reclamar un rescat de 200 € perquè el consistori pogués recuperar el seu ‘trofeu de guerra’, assegurant però que després els donarien a Serveis Socials.
Data de realització: 09/20/2018 | Data de la darrera actualització: 09/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300