Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes homenatja un turista alemany que hi estiueja des de fa 50 anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2018 11:36:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BlanesMarcaBlanes homenatja un turista alemany que hi estiueja des de fa 50 anys

Friedrich Wilhem Deumann, de 85 anys d’edat, va venir per primer cop el 1968, i es retroba cada any amb la família Aristimuño-Surís, que regentava el primer hotel on s’allotjava

L’Ajuntament ha homenatjat avui al matí a Friedrich Wilhem Deumann, un turista alemany, amb motiu que porta estiuejant a Blanes fidelment des de fa 50 anys, sense haver fallat mai amb la seva cita amb la Costa Brava. L’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Turisme, Blai Vinaixa, han lliurat a Deumann una reproducció en ceràmica de l’escut oficial del consistori per la seva fidelitat a la vila.


La primera vegada que va venir a la vila on comença la Costa Brava va ser al 1968, i durant els primers anys s’hostatjava a l’antic Hotel San Francesc, regentat pel matrimoni format per José Alejandro Aristimuño –conegut com ‘Pepe’, qui va morir fa uns anys- i Dolors Surís. L’Establiment estava situat just davant de Casa Saladrigas, a tocar de l’Ermita de l’Esperança, davant del Passeig de Mar, i avui dia és un bloc de pisos.

Una fidelitat que es va iniciar al desaparegut ‘Hotel San Francisco’

Precisament els qui han acompanyat a Dumann en el seu homenatge ha estat una representació de la família que regentava l’hotel. Començant per Dolors Surís –a qui Deumann s’ha referit afectuosament com Lolita-; la seva actual parella, Josep Maria Figueres; i els seus dos fills: l’Aitor i la Montse. Dolors Surís s’ha encarregat de fer de traductora, així com la responsable tècnica de Turisme de Blanes, Cristina de las Cuevas Müller, qui també ha assistit al senzill acte d’avui al matí.


El turista alemany es va hostatjar a l’Hotel San Francisco cada any fins al 1990, quan va tancar l’activitat. Posteriorment va anar canviant d’allotjament: Hotel Sant Antoni, Hostal Miranda, Hostal Doll i Hostal Regina, on hi ha passat els darrers anys. Tot i que està casat, a la seva dona no li agrada el clima mediterrani, de manera que llevat d’un parell d’anys que van venir a Blanes tots dos, majoritàriament ho ha fet sol.

Friedrich Wilhem Deumann va néixer fa 85 anys a Bad Bevensen, una localitat alemanya molt coneguda per les aigües termals, situada molt a prop de Hannover. La seva fidelitat amb la seva cita anual amb Blanes és tanta que, tot i que el seu estat de salut darrerament és molt delicat, cada any torna per gaudir dels encants de la població on comença la Costa Brava i, sobretot, la seva gent.


De fet, des de fa 50 anys ha conreat una gran estimació i amistat amb la família que regentava el primer hotel on es va allotjar del 1968 al 1990, la família Aristimuño-Surís, amb qui comparteix sovint celebracions com la que ha tingut lloc recentment, amb motiu del sant de la matriarca. El turista alemany ha agraït profundament l’homenatge que ha rebut per part de l’Ajuntament de Blanes, i ha destacat que sempre s’ha sentit molt ben acollit per la gent d’aquest municipi, però especialment per la família que hi té aquí.Data de realització: 09/22/2018 | Data de la darrera actualització: 09/22/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300