Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes reconeix la tasca de 34 agents i oficials de la Policia Local en 16 actuacions de servei rellevants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/29/2018 02:59:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes reconeix la tasca de 34 agents i oficials de la Policia Local en 16 actuacions de servei rellevants

S’han lliurat les distincions avui, coincidint amb la festa patronal policial, inclosa una menció especial per a l’exalcaldessa Ma Dolors Oms, qui va contribuir a modernitzar el cos de seguretat

Avui dissabte, coincidint amb la festivitat dels arcàngels Sant Gabriel, Sant Miquel i Sant Rafel Policia Local i Protecció Civil de Blanes han organitzat diverses activitats per celebrar la seva festa patronal. Enguany la principal novetat ha estat el canvi d’escenari per allotjar l’acte institucional, que ha passat a fer-se al Teatre de Blanes, cosa que ha permès poder acollir un major nombre d’assistents.


Parada Oficial Plaça dels Dies Feiners
L’activitat s’ha encetat al matí, amb una parada amb els efectius en formació amb l’uniforme de gala, així com dels vehicles oficials de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, que comparteixen la mateixa seu a la prefectura. La parada s’ha fet a la Plaça dels Dies Feiners, darrera l’edifici consistorial, on s’han pogut veure de prop els dispositius dels dos cossos de seguretat i emergència.


Acte Institucional al Teatre de Blanes

Posteriorment, la celebració s’ha traslladat al Teatre de Blanes, on ha tingut lloc l’ingredient central de la jornada. L’acte institucional l’han presidit l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Policia Local i Protecció Civil, Pepa Celaya; així com dels caps d’aquests dos cossos de seguretat, Joan Garcia i Josep Lluís Pouy, respectivament. Actualment, sumen una 80ena d’efectius.


També han assistit regidors i regidores de l’Ajuntament, representants d’altres cossos de seguretat i emergència, així com de la judicatura. Entre els convidats s’hi comptaven el cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral, David Castro, així com els caps de les Policies Locals de Palafolls i Tordera, entre d’altres. L’acte ha comptat amb un mestre de cerimònies d’excepció, el caporal Pere Velasco, qui també ha tingut un record en especial pels companys jubilats i pels difunts.

Lliurament de reconeixements a 34 agents i oficials de la Policia Local

Durant la cerimònia institucional s’han lliurat diversos diplomes de reconeixement per distingir la tasca de 34 agents i oficials de la Policia Local en actes de servei rellevants realitzats entre el 2017 i el 2018. Han estat 16 actuacions, algunes de les quals han comptat amb la intervenció de més d’un efectiu. També es dóna el cas que algun dels policies ha participat en més d’una de les accions reconegudes.


Són actes que van més enllà de l’exigència i el deure professional, que han suposat una implicació en especial de l’agent per contribuir a la resolució exitosa del problema amb què s’enfrontava. Al llarg de l’any els membres de la Policia Local de Blanes reben moltes més felicitacions tramitades des de la prefectura. Les distincions lliurades avui inclouen les més rellevants, però en qualsevol cas totes i cadascuna d’elles contribueixen a dignificar aquest cos. Un altre eloqüent exemple d’aquestes accions ha estat un impactant vídeo projectat al principi de l’acte, realitzat per l’agent de la Policia Local Jordi Casado, que feia una pinzellada del dia a dia d’aquest cos a través de diverses actuacions.

Reconeixement especial a Ma Dolors Oms

Al marge de les distincions lliurades a agents i oficials de la Policia Local de Blanes, també s’han entregat sengles reconeixements a d’altres persones alienes al cos policial, però que han contribuït a ajudar-los en el compliment de les seves funcions. La més destacada ha estat la que ha rebut Ma Dolors Oms i Bassols, qui va ser alcaldessa de Blanes durant els primers anys de la recuperada democràcia.


Reconeixement a Ma Dolors Oms
La Policia Local de Blanes ha recordat que sempre ha mantingut un vincle molt especial recolzant-los, a banda que va contribuir en el seu moment amb la seva implicació a modernitzar el cos de seguretat i dotar-lo de més prestigi. Val a dir que al llarg de tot l’acte el públic assistent –format majoritàriament per policies i familiars- s’ha aixecat espontàniament en dues ocasions: en els moments de lliurar els reconeixements a Ma Dolors Oms i a l’agent que s’ha encarregat de coordinar de manera altruista la campanya de suport al càncer infantil #pelsvalents.


Reconeixement a Toni Linares, impulsor campanya #pelsvalents
Reconeixements a agents i oficials Policia Local de Blanes
  1. Detenció de dues persones per múltiples robatoris en pàrquings i comerços.
  2. Enfrontar-se i reduir un individu a qui es va detenir per homicidi en grau de temptativa després que havia apunyalat la víctima.
  3. Persecució i detenció d’un conductor que va provocar múltiples situacions d’alt risc a terceres persones. En aquesta acció també van intervenir-hi efectius dels Mossos, així com de les Policies Locals de Palafolls i Tordera.
  4. Rescat d’una parella atrapada en una part inaccessible de Sa Palomera.
  5. Rescat d’una víctima de l’interior d’una casa on s’estava produint un incendi.
  6. Investigació i detenció d’un individu acusat d’abusos sexuals a tres menors.
  7. Persecució i detenció dels ocupants d’un vehicle on es va requisar una important quantitat de substàncies estupefaents i diners en efectiu.
  8. Detenció de l’autor d’un episodi greu de violència domèstica de gènere després que va atacar als agents, ferint-ne lleument un.
  9. Rescat d’una dona que s’havia llençat al mar amb la intenció de suïcidar-se.
  10. Detenció de diversos presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, requisant una important quantitat de droga preparada per a la venda.
  11. Investigació i ràpida actuació en la detecció i detenció dels autors d’un presumpte delicte contra la salut pública a qui es van requisar més de 1.000 plantes i 2 kg de cabdells de marihuana i una gran quantitat de diners.
  12. Detenció de tres dones autores de diversos robatoris.
  13. Persecució i detenció d’un conductor temerari que va posar en perill la integritat física d’altres usuaris i la d’un agent a qui va intentar atropellar.
  14. Evitar el suïcidi d’un home que anava a ser detingut per intent de robatori. L’agent es va haver d’enfilar a un balcó situat al setè pis.
  15. La inestimable i continuada contribució en la gestió i innovació tant en la direcció de les pràctiques de tir com en l’habilitació del lloc on fer-les.
  16. Intensa i altruista dedicació en la campanya de lluita pel càncer infantil #pelsvalents, comptant amb el suport d’altres membres del cos.

Distincions a tres convilatans per la seva col·laboració

Pel que fa als reconeixements amb menció especial que s’han entregat a persones alienes al cos, han estat tres. Una d’elles ha estat per a un veí de Blanes que va rescatar del mar una persona que no podia sortir pels seus propis mitjans, i a punt va estar de morir ofegada. L’home va portar fins la platja la víctima, on es va afegir al rescat una patrulla de la Policia Local. Immediatament, els serveis sanitaris la van reanimar procedir al seu trasllat a l’Hospital Comarcal de Blanes.


També s’ha entregat un reconeixement a un altre conciutadà que va contribuir a poder detenir les tres autores de diversos robatoris. Finalment, la tercera distinció ha estat per un veí de Blanes que amb la seva intervenció va contribuir a la detenció d’un conductor que, després de deixar malferit un home de 66 anys, va fugir sense atendre’l.
Data de realització: 09/29/2018 | Data de la darrera actualització: 09/29/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300