Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 15a Missa de l’Alba de Blanes ha aplegat avui al matí prop de 400 persones


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/30/2018 12:29:00 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MissaAlbaLa 15a Missa de l’Alba de Blanes ha aplegat avui al matí prop de 400 persones

L’original litúrgia que se celebra quan arriba la tardor arran de mar, coincidint amb la sortida del sol, ha girat enguany al voltant del lema ‘Escoltem amb el cor?’

Blanes ha viscut aquest diumenge, fidel a una tradició instaurada al 2004, la 15a Missa de l’Alba. Cada any s’organitza coincidint amb el darrer diumenge del mes de setembre o bé a principis d’octubre, ja que es tracta d’encetar així un nou curs, una benvinguda a la tardor i a la ‘normalitat’. En aquesta ocasió, la celebració litúrgica ha aplegat prop de 400 persones que, malgrat han de matinar, gaudeixen any rere any d’una compensació d’aquelles que no té preu: poder contemplar plegats l’espectacle de la sortida del sol.


I és que l’activitat pren el seu nom precisament amb un dels seus reclams: veure com la foscor de la nit es va tenyint de llum i color amb la lenta però inexorable arribada de l’albada. Un altre al·licient, sense cap mena de dubte, és l’escenari triat: la platja de Sa Palomera, arran de mar, envoltats per la música de les onades i la quietud de les primeres hores del diumenge.


Justament per aquest motiu, per l’escenari mariner que emmarca l’esdeveniment, l’altar és una barca davant la qual han oficiat la missa tres mossens: Carles Mundet, Josep Perich i Enric Roura, rectors de les parròquies de Blanes. Els han acompanyat les cançons interpretades per una orquestrina que també s’ha mantingut fidel a la tradició de participar-hi els darrers anys, i que han interpretat fins a 18 cançons.

‘Escoltem amb el cor ?’, lema de la 15a Missa de l’Alba

En cada nova edició de la Missa de l’Alba es tria un lema, un leitmotiv al voltant del qual s’estableix el fil conductor. En aquesta ocasió, la quinzena, se n’ha escollit un presentat amb un interrogant: ‘Escoltem amb el cor ?’. El què s’ha volgut emfatitzar és que la gent hauria d’encarar el dia a dia amb una actitud més positiva envers tothom qui els envolta.

Tal com ha explicat Enric Roura, cal tractar als demés intentant no jutjar, sense idees preconcebudes. En definitiva: escoltar i no ponderar abans que filtrar amb prejudicis perquè el seu pensament no s’adia amb el propi. Al terme de la 15a Missa de l’Alba, s’ha agraït especialment tothom qui ha fet possible que una vegada més s’hagi perdurat la tradició.


En aquest sentit, es compta no tan sols de l’equip litúrgic format per feligresos de les diverses parròquies de la vila, també hi ha nombroses aportacions que, com la platja damunt la qual se celebra la missa, està feta de petits granets de sorra. La celebració s’ha tancat tal com marca la tradició, amb un complet esmorzar a base d’aportacions fetes pels mateixos participants.



Data de realització: 09/30/2018 | Data de la darrera actualització: 09/30/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300