Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB) demana al consistori un major suport per a les entitats dels joves


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/30/2018 12:17:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Consell Local Joventut BlanesEl Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB) demana al consistori un major suport per a les entitats dels joves

Amb motiu de la IX Fira d’Entitats ha fet públic un manifest, i l’estand amb què participa l’ha ambientat com una vetlla fúnebre, en al·lusió a la mort prematura a què no volen arribar

Aquest passat dissabte el Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB) va aprofitar l’atenció que mou la Fira d’Entitats per fer pública una seva reivindicació col·lectiva. Ho va fer tot just quan l’esdeveniment feia poc més d’una hora que havia començat a funcionar, amb una posada en escena que també s’ha estès a la decoració de l’estand amb què participen enguany a la fira.


Lectura Manifest Consell Local de Joventut de Blanes
Representants de diverses entitats juvenils que formen part del CLJB van escenificar la comitiva d’un enterrament amb taüt inclòs fins arribar a l’escenari que encapçala el recinte firal. Un cop allí, diversos membres d’entitats juvenils van fer lectura d’un manifest que han elaborat, i que començava amb una contundent afirmació: La Joventut estem de dol.


Al llarg de l’escrit, els joves afirmen que ja fa molts anys que se’ls està oblidant cada cop més, de manera que en l’actualitat les activitats que organitzen són cada cop més minses. Més concretament reclamen que la gent de l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa no disposen d’un lloc adequat; la Colla de Diables tampoc disposa d’un local on deixar el material i assajar; el Centre Juvenil Morralla està tancat; i les Sales d’Assaig no tenen ni promoció ni manteniment.

Evitar una mort prematura

Com a complement perpetu a la lectura del manifest, el CLJB ha decorat l’estand de la Fira d’Entitats amb què participa com si es tractés d’una sala de vetlla, i hi ha dipositat el taüt. En aquest sentit, en l’escrit s’explica: “Hem preparat aquest taüt perquè és així com ens sentim i perquè ara mateix això és el què millor ens representa”.


Estand CLJB a la Fira d'Entitats
El Consell Local de Joventut de Blanes reclama a l’Ajuntament de Blanes que reaccioni i escolti les seves demandes. Per això, acaba el manifest amb un missatge d’esperança: “Esperem que aquest ajuntament sigui el metge o metgessa que ens reanimi i no l’enterrador/a que ens acabi d’enfonsar”. Ara bé, també tenen clar què volen: “Necessitem un suport real i compromès, com l’hem tingut nosaltres amb tot el poble durant tants anys”. El text íntegre del manifest també s’ha penjat a mida més gran a l’estand del CLJB perquè tothom pugui estar-ne assabentat i entengui la raó d’haver-lo decorat tan fúnebrement.

Compromís de l’Ajuntament de Blanes de reunir-se amb els joves

Durant la jornada d’aquest passat dissabte diversos representants del Consell Local de Joventut de Blanes ja van fer arribar aquestes seves reivindicacions tant a l’alcalde de Blanes, Mario Ros, com al tinent d’alcalde de Joventut, Blai Vinaixa. Ho van fer precisament amb motiu de la posada en marxa de la IX Fira d’Entitats de Blanes.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, durant la visita a l'estand del CLJB
En aquest sentit, els joves han remarcat que no es tracta d’un atac contra l’equip de govern, sinó de l’Ajuntament de Blanes com institució, ja que entenen que és una situació que té més llarg recorregut. L’alcalde i el regidor de Joventut els han avançat el compromís d’organitzar una trobada amb els joves per tractar les qüestions que han motivat aquesta acció reivindicativa.

El Consell Local de Joventut de Blanes està format per representants de l’Agrupació Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes (el CAU); la Colla de Diables Sa Forcanera; la Comissió Musical de Morralla; Creu Roja Joventut i diversos joves que hi participen a títol individual.Data de realització: 09/30/2018 | Data de la darrera actualització: 09/30/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300