Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Quim Masferrer, ‘La Bella Dolores’, Carles Latre, Xavier Albertí i Emma Vilarasau, principals reclams de la nova temporada al Teatre de la Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/02/2018 11:42:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Quim Masferrer, ‘La Bella Dolores’, Carles Latre, Xavier Albertí i Emma Vilarasau, principals reclams de la nova temporada al Teatre de la Costa Brava Sud

Els escenaris Blanes i Lloret allotjaran un total de 45 propostes fins al gener del 2019: música, teatre, cinema, i dansa de companyies professionals, entitats locals i pel públic infantil i familiar

La programació professional del Teatre de la Costa Brava Sud aixecarà teló dissabte vinent 6 d’octubre al Teatre de Blanes amb McGuffin, dirigida per Carlos Latre, i protagonitzada per Jordi Ríos i Mònica Pérez. És un thriller en clau d’humor –com no podia ser d’una altra manera tractant-se de Carles Latre-, una gamberrada divertida que alhora pretén homenatjar el geni del cinema de suspens, Alfred Hitchcock.


'McGuffin', de Carles Latre, amb Mònica Pérez i Jordi Ríos,

dissabte 6 d'octubre al Teatre de Blanes


La cartellera de les programacions d’arts escèniques de Lloret i Blanes inclou per aquest darrer trimestre del 2018 i gener del 2019 un total de 45 espectacles de diferents gèneres. Entre els més destacats, hi ha l’estrena de la sarsuela La Bella Dolores que es farà al Teatre de Lloret el cap de setmana del 17 i 18 de novembre, 19 anys més tard de la seva darrera funció, així com l’espectacle d’humor Bona Gent de l’actor Quim Masferrer que es farà al Teatre de Blanes el 21 d’octubre.

La programació completa dels Teatres de Blanes i Lloret de Mar es pot consultar al web www.teatredelacostabravasud.cat

‘L’Empestat’, ‘La Bella Dolores’, ‘Esmorza amb mi’ i ‘El pes del plom’ a Lloret

Lloret inaugura temporada el 12 d’octubre per la porta gran amb L’Empestat, una obra dirigida pel director del TNC i lloretenc Xavier Albertí. Estrenada a Temporada Alta el 2015 i Premi BBVA de Teatre el 2017 L’empestat, amb Jordi Oriol i Carles Pedragosa a l’escenari, dirigits per Xavier Albertí, torna a presentar-nos un treball en què el text i la música juguen un paper similar. A més, Albertí oferirà un col·loqui amb el públic quan acabi la representació, que es farà el 12 d’octubre a les nou de la nit.

El caramelet de la temporada serà l’estrena de la sarsuela La Bella Dolores, que portarà a l’escenari un centenar de persones, majoritàriament veïns de Lloret que han volgut involucrar-se en el projecte voluntàriament. De moment s’han programat tres funcions que a hores d’ara ja estan totes plenes i s’està valorant obrir una quarta funció.'Esmorza amb mi', el 6 de desembre al Teatre de Lloret

Si el 12 d’octubre s’ha previst L’empestat de Xavier Albertí, el dia 6 es de desembre s’ha programat Esmorza amb mi, d’Iván Morales, a les 12h. La funció es complementarà amb un esmorzar i la presència del director, Iván Morales, que expliacarà l’obra als assistents. Aquesta proposta forma part del cicle que s’anomena Lloret Espai Plus, que consisteix en oferir activitats complementàries a l’obra que es representi.

Lloret també ha programat El pes del plom (27 d’octubre) de la companyia catalana La Virgueria. Un espectacle que denuncia el comerç d’armes al món. En aquest cas també anirà acompanyada d’un Lloret Espai Plus. S’ha programat un debat postfunció amb la presència del president de FundiPau, Jordi Armadans i la col·laboració de l’entitat lloretenca, Plataforma per la Pau Lloret.

Teatre de Blanes: grans noms de l’escenari català i èxits del teatre barceloní

L’escenari del Teatre de Blanes allotjarà durant el darrer trimestre del 2018 18 actuacions: 6 professionals, 6 de l’escena local i 6 de Rialles. Els espectacles professionals tenen com a denominador comú que estan encapçalats per grans noms de l’escena catalana o bé que, per afegit, arribaran a Blanes després d’haver triomfat als teatres de Barcelona.

Així, la cartellera blanenca lluirà noms tan coneguts com Jordi Ríos i Mònica Pérez de la mà del polifacètic Carlos Latre; Quim Masferrer; Emma Vilarasau i Vicky Luengo, entre d’altres. Després de la funció que encetarà dissabte vinent la programació professional amb McGuffin, el següent al·licient a Blanes arribarà per partida doble el cap de setmana del 19 al 21 d’octubre.


Quim Masferrer porta 'Bona Gent' diumenge 21 d'octubre
al Teatre de Blanes
El diumenge 21 d’octubre l’escenari es tornarà a omplir de l’humor còmplice de Quim Masferrer, que porta l’espectacle Bona Gent, un homenatge al públic que, en el seu cas, barreja tant gent que l’ha anat a veure al Teatre com els teleespectadors seguidors de l’aplaudit espai de TV3 El Foraster. Dos dies abans hi haurà hagut l’actuació del Blanes Brass Quintet, una formació de vent que barreja un variat i atractiu repertori: des d’ABBA fins a Frank Sinatra, passant per Phil Collins i les pel·lícules de Disney, entre d’altres.

El 2 de novembre la solvència d’Emma Vilarasau encapçala el repartiment d’Un tret al cap, acompanyada d’Imma Colomer i Vicky Luengo. Els dirigeix Pau Miró, un dels dramaturgs que despunta més en l’actual panorama teatral català. L’obra estrenada a la Sala Beckett de Barcelona al 2017 va ser un èxit de públic, sobretot aclamada per les tres actuacions de luxe que l’encapçalen.


'Un tret al cap', amb Emma Vilarasau, el 2 de novembre al Teatre de Blanes
Les dues darreres actuacions professionals són sengles propostes que també arribaran a Blanes precedides per l’aclamació del públic. El 18 de novembre una adaptació fresca i diferent de Somni d’una nit d’estiu, el clàssic de Shakespeare versionat pels Pirates Teatre, amb el segell de la casa: música en directe, ritme trepidant i interacció amb el públic. D’altra banda, tancant l’escena professional, el 23 de desembre serà el torn de l’espectacle de dansa El Trencanous, un espectacle de la companyia Barcelona City Ballet, amb la mateix màgia i fantasia que caracteritzen les festes de Nadal, quan tindrà lloc la representació.

Propostes per a un públic variat al Teatre de Lloret

Seguint amb la cartellera lloretenca, el 24 de novembre serà el torn de la companyia Perigallo Teatro que presenta el seu darrer espectacle, Espacio Disponible, una comèdia lúcida i actual que reivindica el poder de les coses aparentment inútils però tremendament maques. I el 7 de desembre, conjuntament amb l’àrea de Cooperació del departament de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret, s’ha programat Sous la Plage de Marc Villanueva i Gerard Valverde, una obra estrenada al Grec 2017 que posa la mirada en els fluxos migratoris de la Mediterrània.

A banda de sarsuela La Bella Dolores, en l’apartat de música, Lloret també acull aquesta tardor un concert a càrrec de l’Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia (13 d’octubre) l’espectacle ContraEscena de la companyia The Funamviolistas que oferirà un concert de swing a càrrec de tres dones a dalt de l’escenari, el concert de boleros a càrrec de la cantant Tamara (16 de desembre) i el Concert de Nadal de la coral resident al Teatre de Lloret, el cor ArsNovaLloret que estan preparant un concert pel 29 de desembre a base de bandes sonores de pel·lícules de cinema.

Una de les propostes arriscades d’aquesta temporada a Lloret són dos espectacles de circ, ja que el públic està poc acostumat a veure circ en espais tancats. S’ha previst Las Expertas (3 de novembre) de la companyia extremenya Albadulake i Emportats (30 de novembre) de la companyia valenciana La Trócola. D’altra banda, torna una vegada més el Lloret Espai Off, que inclou espectacles que han triomfat a les sales alternatives de Barcelona.

Així, es representarà Fairfly (9 de novembre) a l’Hotel Monterrey, que en aquesta edició col·labora amb l’equipament i al teatre s’ha programat Pecattum de Toni Gomila i Màtria (9 de desembre), de Carla Rovira dins el cicle Lloret Espai In, ja que s’han programat en espais alternatius del teatre però a dins de l’equipament. Pel que fa a la dansa, el Teatre de LLoret acollirà l’1 de desembre la companyia Habemus Corpus dirigida per Miquel G. Font amb l’espectacle adreçat als joves, Teen Time Gone. I l’endemà diumenge 2 de desembre, pels més petits, s’ha programat Alícia, de la companyia El Retablo.


Espectacles professionals infantils i Escena Local al Teatre de Blanes

Si bé aquestes sis actuacions configuren la proposta de l’Escena Professional al Teatre de Blanes, també ho són les sis actuacions programades en aquest mateix escenari per Rialles. La primera ja es va fer diumenge passat, amb Els cistelles de la Caputxeta, i la següent es farà el 14 d’octubre, amb El Llop Ferotge, amb actors, titelles i màscares de la Companyia del Princep Totilau.


Les dues següents propostes de Rialles s’han programat per l’11 i el 26 de novembre, amb Quo no Vadis i L’ornet vol cantar, respectivament. Per últim, la darrera funció 100% nadalenca, com sol ser habitual en els espectacles infantils que programa l’entitat, es farà el 9 de desembre, i es tracta de la peça Pastorets, cap a Betlem!, de La Roda Produccions.

Pel que fa a les sis altres actuacions que configuren l’Escena Local, la primera tindrà lloc el dissabte 3 de novembre, amb Los sonidos del alma que organitza l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, un recorregut musical pels cants flamencs antics i d’altres de creació pròpia amb Lidia Plaza i Judit Alférez al cante, i les guitarres d’Alberto Torres i David Rodríguez. L’endemà diumenge dia 4, la mateixa entitat organitza l’Homenatge a Paco Rodríguez, un espectacle de música, poesia i dansa a benefici de la commemoració dels 700 anys de l’Església Santa Maria.

El 30 de novembre no faltarà a la seva habitual cita el Concert de Santa Cecília de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, i el 14 de desembre un espectacle del Grup Miratge a benefici de Càritas: Un grito al Mundo por Navidad. Per últim, el darrer ingredient de l’escena local i de la programació al Teatre de Blanes d’aquest 2018 per afegit serà el tradicional XI Concert d’Any Nou amb la VBella Banda, emplaçat pel diumenge 30 de desembre.

Programació familiar i infantil al Teatre de Lloret

A Lloret, la programació familiar aixeca el teló el diumenge 14 d’octubre amb l’espectacle musical Òpera for Kids. El 25 de novembre serà el torn de l’Endrapasomnis, un espectacle de la companyia Teatre al Detall amb l’acompanyament musical en directe de La Tresca i la Verdesca. El 2 de desembre serà el torn de la dansa amb l’espectacle Alícia de la companyia madrilenya El Retablo.

També s’ha programat durant les festes de Nadal El petit conillet blanc (30 de desembre), un espectacle musical adreçat a nens i nenes d’entre 2 i 8 anys i De Simba a Kiara. El tributo al Rey León (4 de gener), l’únic espectacle autoritzat a l’estat espanyol que rendeix tribut al mític musical que fa anys que està a la cartellera de Madrid. Com és habitual, la programació a Lloret es complementa amb teatre local a càrrec de les companyies Muekka i Ja Cobrarem o les entitats Casa de Cúllar i Associación Hispanoamericana de Lloret. Per últim, cal recordar que una temporada més el Teatre de Lloret també acull la programació del Cineclub Adler.
Data de realització: 10/02/2018 | Data de la darrera actualització: 10/02/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300