Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els veïns d’Els Pins i La Plantera demanen el trasllat de la discoteca Arena per solucionar els problemes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/06/2018 10:21:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els veïns d’Els Pins i La Plantera demanen el trasllat de la discoteca Arena per solucionar els problemes

L’alcalde va encapçalar ahir al vespre una assemblea oberta convocada per les associacions de veïns dels dos barris, amb els aldarulls, vandalisme i soroll nocturn com a temes centrals

Les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera van convocar pel vespre d’aquest passat divendres una assemblea oberta a tos els veïns d’aquests dos barris que volguessin assistir-hi. La trobada –que va allargar-se dues hores- es va allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i la van encapçalar les dues presidentes veïnals: Rosa Riba (AVV Els Pins) i Antònia Coll (AVV La Plantera), acompanyades de l’alcalde de Blanes, Mario Ros.


Rosa Riba (AVV Els Pins), Mario Ros (alcalde)
i Antònia Coll (AVV La Plantera)
El tema central a tractar van ser els problemes d’aldarulls, vandalisme i soroll nocturn que es porta patint des de fa anys en aquests veïnats. Per això, la sala estava plena de gom a gom, i entre els assistents també s’hi comptaven regidors i regidores del consistori, així com altres representants, entre ells el president de l’Associació de l’Hostaleria de Blanes, Enric Portas.

L’alcalde va recordar el treball que es porta fent des del consistori des de fa temps, remarcant sobretot la implicació i la bona feina tant de la Policia Local de Blanes com dels Mossos d’Esquadra. També va agrair el suport que des que es va detectar la problemàtica s’ha tingut des del govern català, més concretament del director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta.

Decret d’Alcaldia per avançar l’horari de tancament durant nou mesos

En aquest sentit, Mario Ros va explicar als veïns la decisió que s’ha pres i comunicat aquesta mateixa setmana als propietaris de la Discoteca Arena -el local d’oci nocturn que es considera com la causa de la problemàtica-: el Decret d’Alcaldia que limita l’horari d’obertura. Els casos més greus de vandalisme i seguretat els protagonitza el públic que arriba a Blanes procedent d’altres municipis, atret pel tipus d’esdeveniments que s’ofereix en l’esmentat establiment.


L’oferta d’oci i alcohol fins la matinada fa que vinguin joves que es traslladen des de localitats com Badalona, Sant Adrià, el Prat de Llobregat o d’altres municipis del cinturó metropolità i el Maresme. El Decret d’Alcaldia redueix l’horari dues hores menys durant nou mesos, de manera que a partir d’aquest cap de setmana ja hauran d’avançar el tancament a les 4 de la matinada enlloc de fer-ho a les 6 del matí com fins ara. És a dir: aquest dissabte 6 d’octubre ja hauran de tancar a les 4.

Els veïns demanen el trasllat de la discoteca com a solució

Malgrat aquesta decisió, alguns consideren que la reducció horària no contribuirà a solucionar els problemes que pateixen. Recolzen aquest posicionament en què durant els tres primers mesos de l’any passat ja es va aplicar aquesta mateixa mesura i creuen que no va ser productiva. Aquesta opinió contradiu la dels cossos de seguretat, Policia Local i Mossos d’Esquadra, que han redactat un informe recolzat per unes eloqüents estadístiques amb el nombre de casos detectats i actes aixecades l’any passat en relació al 2016 i al 2018.


El què reclamen una part dels veïns és que el tancament de la discoteca sigui definitiu per acabar amb tota la problemàtica o que, en tot cas, traslladi la seva activitat a un altre entorn del municipi que no sigui tan perjudicial per temes de veïnatge. Un dels llocs que es va suggerir és al polígon industrial, on no hi ha cap edifici d’habitatges.

L’Ajuntament de Blanes consultarà aplicar d’altres mesures

Altres suggeriments que es van plantejar al llarg de l’assemblea va ser el d’instal·lar càmeres de vigilància al carrer com a mesura dissuasiva perquè no es produeixin tants aldarulls i actes vandàlics a la via pública, o bé que hi hagi més patrulles policials a peu. Igualment, es va posar l’exemple de la ciutat de Sabadell i el que es va aconseguir fer amb l’anomenada Zona Hermètica, posant aquest cas com similar al què està passant a Blanes.


Al terme de l’assemblea, l’alcalde va convidar els veïns a tornar-se a trobar d’aquí a un mes per poder valorar amb xifres concretes a la mà els resultats de la mesura aplicada ara, el decret que avança el tancament dues hores. Serà llavors quan també es podrà fer el retorn sobre la viabilitat d’alguns dels suggeriments que es van plantejar ahir com a solució a la problemàtica. Per això, caldrà fer consultes en l’àmbit policial, jurídic i administratiu.
Data de realització: 10/06/2018 | Data de la darrera actualització: 10/06/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300