Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

14 restaurants participen al ‘Mes del Suquet de Peix’ de Blanes que s’està fent durant tot l’octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/09/2018 12:03:23 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

14 restaurants participen al ‘Mes del Suquet de Peix’ de Blanes que s’està fent durant tot l’octubre

Per segon any consecutiu tanca el cicle de les tres Jornades Gastronòmiques que s’hauran fet al 2018: a l’abril es va fer el ‘Mes del Peix Blau’ i al maig el ‘Mes de la Gamba

Durant tot el mes d’octubre Blanes acull el ‘Mes del Suquet de Peix’, unes Jornades Gastronòmiques hereves de les que durant molts anys s’havien estat celebrant. Un total de 14 restaurants d’arreu del municipi participen en l’experiència que s’allargarà fins el proper dia 31, la major part amb menús, tot i que també n’hi ha que ofereixen plats a preus especials.


Clients degustant cuina marinera en un dels restaurants de la campanya
de promoció del 'Mes del Suquet de Peix'
El ‘Mes del Suquet de Peix’ està impulsat per l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de la Confraria de Pescadors, així com de diverses empreses i institucions tant del municipi com del territori gironí. En la darrera edició dedicada al Suquet de Peix celebrada al 2017 es van servir al voltant d’uns 400 menús, una xifra que des de l’organització es va valorar de manera molt positiva.

Blanes referma la seva vocació marinera amb les jornades gastronòmiques

La celebració durant aquest mes d’octubre del ‘Mes del Suquet de Peix’ tancarà el cicle de les tres Jornades Gastronòmiques que dedica Blanes a la cuina marinera, per refermar la vocació lligada a la mar que des de sempre s’ha reivindicat des d’aquesta població on comença la Costa Brava. Les dues primeres es van fer a l’abril, amb el ‘Mes del Peix Blau’ i al maig amb el ‘Mes de la Gamba’.


El consistori blanenc considera que la millor manera de promocionar Blanes és a través d’aquells atractius que defineixen la pròpia identitat del municipi. Les arrels marineres que han nodrit creacions literàries, musicals i teatrals, deixant també una empremta en la seva història, també han propiciat exquisideses gastronòmiques que ara han esdevingut també una bona manera per promocionar els productes ‘kilòmetre zero’, que han esdevingut en un dels bens més preuats.

Justament per aquest darrer motiu, els xefs dels respectius restaurants que participen en qualsevol de les tres jornades tenen al seu abast una ampla varietat de productes de la terra i artesanals de qualitat que poden introduir als seus menús. Tot plegat partint de la base indiscutible: productes frescos de la mar que diàriament es vénen a través de la Confraria de Pescadors.

El ‘Mes del Suquet de Peix’ a 14 restaurants de Blanes

En aquesta nova edició, el ‘Mes del Suquet de Peix’ compta amb la participació de 14 restaurants, amb menús que van des dels 28 € el més barat fins els 56 € el més car. També hi ha establiments que ofereixen plats cuinats amb Suquet de Peix de manera unitària, formant part de la carta a l’abast dels clients. Les propostes, com és habitual, inclouen als respectius menús algun plat que té com ingredient central l’element de les jornades: Suquet de Peix amb lluç, escamarlans i cloïsses; o bé Suquet de Peix de lluç i rap, per exemple.


També hi ha dos restaurants que enlloc de proposar un menú inclouen a la carta sengles plats que tenen el suquet de peix com a eix central. Per promocionar les jornades s’han editat 4.000 fulletons que s’han repartit entre els restaurants participants, establiments col·laboradors i dependències municipals, on també s’han distribuït cartells.

Els establiments i els respectius xefs són: Can Borell (Manel Vegas); Can Flores (Pere Povill); Can Tarranc (Carles Guitart); Cava Nit (Mònica Alemany); Celler Sant Antoni (Giovanni); Juanma (equip del restaurant); Kiku (Kiku); La Balma (Toni Marín); Las Salinas (Isabel Alvesi Bladimir Gori); L’Hivernacle (Ewdys Luna); Racó Sa Palomera (M. Inés Pascual); Sa Malica – Can Ton (José Porcel); Sentits (Òscar Vilà); i Va de Catas (Jacob Gutiérrez López).

Incentius afegits al ‘Mes del Suquet de Peix’

Un altre incentiu afegit que tindran els clients que participin a les jornades gastronòmiques del ‘Mes del Suquet de Peix’ és el sorteig d’un lot de productes blanencs valorat en 50 €. Darrera el tiquet amb el compte del què hagi costat l’àpat, cal que s’escriguin les dades principals (nom i cognoms, telèfon i e-mail) i després dipositar-ho a l’urna del Projecte Gluten Free de Blanes que hi ha a tots els restaurants participants. Al final de les jornades es donarà a conèixer l’afortunada persona guanyadora del sorteig.


Per la seva banda, als qui són uns manetes a la cuina, val a dir que al tríptic editat amb motiu del ‘Mes del Suquet de Peix’ s’hi recull una recepta del xef de cuina blanenc especialitzat en cuina marinera, Toni Múrcia Torroella. Es tracta d’un “Ranxo a bordo: Suquet d’escórpora amb ‘all cremat’”. D’altra banda, per a qualsevol altra informació relacionada amb les jornades es pot obtenir més informació a través de la xarxa: www.blanescostabrava.cat/suquet, on es pot consultar en tres idiomes: català, castellà i francès.

Les jornades del ‘Mes del Suquet de Peix’ del 2018 compten amb el suport i col·laboració del Patronat Costa Brava Girona, Enogastronomia Costa Brava Pirineu de Girona, Arxiu Municipal de Blanes, Jardí Botànic Marimurtra, Caves Laviret i Ses Vernes, Vinyes de Cal Correu, Pastisseria Orench, Cervesa Artesana Popaire, Grup Ros Comerç de Peix, Coral Marine Sea Drink, El Banyonet i Apartaments Pierre et Vacances.


Data de realització: 10/09/2018 | Data de la darrera actualització: 10/09/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300