Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà dimarts el Dia Europeu de la conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2018 12:16:35 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà dimarts el Dia Europeu de la conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP

Coincidint amb la sortida de classe, hi haurà un estand informatiu i material per practicar la Reanimació Cardio Pulmonar a la Plaça del Poble Sahrauí, amb ‘RCP a l’Escola”

Per tercer any consecutiu, l’Associació ‘RCP a l’Escola’ de Blanes ha preparat una activitat que tindrà lloc el proper dimarts 16 d’octubre, coincidint amb el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP. En aquesta ocasió tindrà lloc a partir de 2/4 de 5 de la tarda i fins les 7 del vespre, coincidint amb la sortida de classes, ja que el seu principal objectiu és fer difusió entre la canalla i els joves.


Dia Europeu 2017
El lloc triat és la Plaça del Poble Sahrauí, situat en una zona on conflueixen diversos centres educatius: les escoles de Quatre Vents i Pinya de Rosa, els Instituts S’Agulla i Sa Palomera, o inclús l’Escola Bressol de Can Borell. Allí s’hi instal·larà un estand informatiu, i també hi haurà material per poder practicar la reanimació cardio pulmonar amb els coneguts ninots que simulen un cos humà, i fins i tot un DEA, un Desfibril·lador Extern Automàtic.

Precisament molt a prop de la Plaça del Poble Sahrauí hi ha dues torres de DEA fixes: una a l’Escola de Quatre Vents i l’altra a l’Escola Bressol de Can Borell. L’objectiu és conscienciar la canalla sobre la importància d’aprendre el conjunt de maniobres que poden salvar la vida d’algú que pateix una aturada cardíaca, així com els passos que cal seguir quan una persona es troba davant un cas com aquest al carrer.


Es repassaran els dubtes i preguntes més freqüents que es fa qualsevol persona quan es troba davant aquest tipus de situacions. El punt afegit qualitatiu d’aquesta experiència és que qui n’encarregarà de fer-ho són els membres de l’Associació ‘RCP a l’Escola’, formada per personal professional que en el dia a dia de la seva feina s’ha trobat en més d’una ocasió amb el deure d’haver de remuntar una persona que està patint una aturada cardio-respiratòria.

RCP a l’Escola: Una iniciativa innovadora a Catalunya

L’Associació RCP a l’Escola és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 2015 en el si de la base SEM de Blanes, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Està formada per una trentena de professionals sanitaris (metges, infermers i tècnics sanitaris) que s’han marcat l’objectiu de portar els coneixements de la cadena de supervivència i de suport vital bàsic als nens i nenes en l’àmbit escolar d’una manera totalment desinteressada.


Es tracta d’una iniciativa innovadora a Catalunya, ja que són els mateixos professionals sanitaris els qui s’encarreguen d’ensenyar als escolars tot el què necessiten saber, partint de la pròpia experiència que tenen en situacions d’emergència reals. Aquest aprenentatge als centres escolars de primària ha estat molt ben rebuda per la comunitat educativa, ja que el 100% de les escoles públiques i concertades s’han adherit al programa, realitzat ja en tres cursos consecutius i que tindrà continuïtat en l’actual any lectiu 2018-2019.Data de realització: 10/13/2018 | Data de la darrera actualització: 10/13/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300