Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Acte d’Homenatge a Blanes coincidint amb els 365 dies del l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/17/2018 10:09:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Acte d’Homenatge a Blanes coincidint amb els 365 dies del l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Gran quantitat de persones van reclamar la llibertat dels ‘Jordis’ i de tots els presos polítics en una concentració encapçalada per una gran estelada i dos globus-fanalet

Des de fa més d’un any, a Blanes s’han anat succeint les convocatòries de concentracions i manifestacions per reivindicar en molts casos, i recordar en d’altres, diversos fets que estan marcant la història recent de Catalunya. Ahir dimarts va ser una nova ocasió, en aquest cas per recordar que ja fa un any que van ser empresonats el presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, reclamant la seva llibertat.


Concentració per reclamar la llibertat dels Jordis
un any després del seu empresonament
Una gran quantitat de persones –més del què sol ser habitual a les convocatòries que es fan cada divendres davant l’Ajuntament- van participar en la concentració que es va allotjar a la Plaça d’Espanya, coneguda precisament des de fa més d’un any com la ‘Plaça de l’1 d’Octubre’, per homenatjar als Jordis. Per fer l’acte encara més sentit, ahir al vespre la plaça estava encapçalada per una gegantina estelada, i es van enlairar dos globus-fanalet que els últims anys s’han popularitzat en determinades cerimònies i actes de caràcter emotiu.


Abans de començar, el coordinador de l’ANC de Blanes, Eduard Jaquet, es va adreçar als assistents per explicar-los en què consistiria l’acte. Tot seguit, Ferran Pujadas i Ramon Soto van interpretar diverses cançons reivindicatives, i després una vintena de persones van llegir frase a frase el manifest promogut amb els lemes 365 dies d’injustícia i Un any de Vergonya. Un any de Dignitat. Totes les frases del text estaven encapçalades pel total de dies que ja fa els Jordis estan empresonats: es parlava d’humiliació, abús de poder, solitud, però també d’inalterable dignitat, de construir la república i de covar la revolució.

La frase més extensa tancava el manifest: “Aquests tres-cents seixanta-cinc dies ens interpel·len i ens exigeixen compromís. No podem perdre més temps. Ens hem de mantenir ferms i decidits per fer realitat el mandat de l’1 d’octubre, per avançar obstinadament cap a la independència, que ens portarà a la República catalana. I només quan l’hàgim assolida, tindrem les claus de les presons, alliberarem els presos, podran tornar els exiliats i tota la gent represaliada veurà com s’aixequen les causes que tenen obertes. Fem la República catalana!”.


L’acte es va cloure amb la projecció d’un vídeo, la interpretació del Cant dels Segadors i una altra cançó que durant aquests darrers 365 dies ha esdevingut en tot un himne: L’Estaca. Els crits de llibertat presos polítics van culminar l’acte definitivament.
Data de realització: 10/17/2018 | Data de la darrera actualització: 10/17/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300