Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els escolars de Blanes aprenen a salvar vides coincidint amb el Dia Europeu Conscienciació de l’Aturada Cardíaca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/17/2018 12:15:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els escolars de Blanes aprenen a salvar vides coincidint amb el Dia Europeu Conscienciació de l’Aturada Cardíaca

L’Associació ‘RCP a l’Escola’ va instal·lar un estand informatiu on també hi havia material per practicar la Reanimació Cardio Pulmonar amb centenars de nens i nenes al sortir de classe

Fidel als seus principis, l’associació ‘RCP a l’Escola’ va aprofitar l’assenyalada celebració del 16 d’octubre per seguir promovent el què els ha guiat des que es va crear l’entitat. Ahir dimarts se celebrava el Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP, per tant era el més adequat per fer difusió de les seves activitats així d’com una de les coses que millor saben fer: ensenyar a la canalla els principis de la Reanimació Cardio Pulmonar i com reaccionar si ens trobem en una situació d’emergència.


Per aconseguir-ho, la tarda d’aquest passat dimarts van instal·lar un estand informatiu a la Plaça del Poble Sahrauí. La ubicació es va triar per poder comptar amb el màxim nombre de nens i nenes que, un cop acabades les classes, van poder informar-se i practicar la RCP amb els coneguts ninots que simulen la textura i elasticitat que té un cos humà per ser el màxim de fidedigne possible.

Aprendre a salvar una vida amb les mans, amb l’RCP

A banda dels alumnes de l’Escola Quatre Vents, també en van haver de l’Escola Pinya de Rosa i d’altres centres del voltant que van aprofitar l’oportunitat de practicar la Reanimació Cardio Pulmonar. Igualment, es van animar a participar-hi els pares i mares i familiars dels escolars. Un dels principals al·licients en relació a d’altres experiències docents és que els membres de l’Associació ‘RCP a l’Escola’ són professionals del món sanitari.


Formant part de l’aprenentatge, es va explicar als escolars què és i com funciona un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) en cas que s’hagi de menester. Val a dir que, molt a prop del lloc on es va instal·lar l’estand informatiu i per practicar la RCP, hi ha dues torres de DEA fixes. Un dels desfibril·ladors està situat a l’Escola Quatre Vents, i l’altre a l’Escola Bressol de Can Borell.


‘RCP a l’Escola’ es va crear com associació l’any 2015, i està formada per una trentena de professionals: metges, infermers i tècnics sanitaris. De manera desinteressada, porten els coneixements de la cadena de supervivència i de suport vital bàsic als nens i nenes en l’àmbit escolar en una iniciativa pionera arreu de Catalunya. L’aprenentatge als centres educatius l’han fet en tres cursos consecutius, i també tindrà continuïtat en l’actual any lectiu.
Data de realització: 10/17/2018 | Data de la darrera actualització: 10/17/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300