Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama amb una taula informativa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/19/2018 05:44:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes commemora el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama amb una taula informativa

Durant tot el matí diverses voluntàries han estat recollint aportacions en una guardiola i s’ha venut material de la campanya ‘Amb tu, dono la cara’

Aquest divendres, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama que es commemora cada 19 d’octubre, la junta local de Blanes de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya (AECC) ha tingut en marxa una taula informativa al centre de la vila. Com ja ha estat habitual en anteriors edicions, s’ha instal·lat a la Plaça d’Espanya, i n’han tingut cura diverses voluntàries de l’entitat.


A la taula s’hi trobava informació, així com material de la campanya ‘Amb tu, dono la cara’ i altres tipus d’articles relacionats amb la lluita contra el càncer. Es tractava des del característic llaç rosa fins a les ulleres de sol d’aquest mateix color, passant pels globus per a la canalla i d’altres elements de difusió i promoció de la tasca que fa l’Associació Contra el Càncer de Catalunya (AECC).

L’any 2018 es van diagnosticar 32.825 casos nous de càncer de mama, un 30% més respecte al 2012. Ha esdevingut el segon càncer amb un nombre més gran de diagnosi, per davant del càncer de pròstata. Dels nous casos de mama, 4.393 pacients viuen sols i necessiten companyia, 4.223 s’enfronten a problemes laborals i econòmics importants, i 9 de cada 10 viuen almenys 5 anys després de la diagnosi.

Més de 1.200 tumors detectats amb el programa de detecció precoç

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, el Departament de Salut ha donat a conèixer diverses dades. Aquest tipus de tumor és el més freqüent en les dones arreu del món. S’estima que aquest 2018 es diagnosticaran més de dos milions de dones amb càncer de mama (11’5 % de tots els càncers). L’any passat es van diagnosticar 4.516 casos de càncer de mama a Catalunya.


La supervivència als 5 anys de les dones diagnosticades de càncer de mama és del 86’5% en el darrer període analitzat a Catalunya. Una xifra similar a la dels països europeus que compten amb els millors resultats. Malgrat aquestes bones dades, el càncer de mama va causar la mort a 979 dones l’any 2017 (982 l’any 2016), si bé també és important remarcar que la mortalitat per aquest tumor disminueix un 2’6% cada any a conseqüència de dos factors: millores en els tractament i el programa de detecció precoç.


En aquest sentit, durant l’any 2017 es van convidar més de 420.000 dones al Programa de Detecció Precoç, de les quals va participar un 66%. Això va permetre detectar més de 1.200 tumors, bona part dels quals estaven en fases inicials, quan la probabilitat de curació és superior. La prevenció és un altre element bàsic per reduir el seu impacte i, malgrat encara no es coneixen les seves causes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir-ne el risc: http://cancer.gencat.cat/ca/ciutadans/prevencio/codi_europeu/index.htmlData de realització: 10/19/2018 | Data de la darrera actualització: 10/19/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300