Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recolza la llei transsexual d’Unidos Podemos i envia un Missatge de Solidaritat al poble d’Ardales al ple d'avui


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/25/2018 10:51:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recolza la llei transsexual d’Unidos Podemos i envia un Missatge de Solidaritat al poble d’Ardales al ple d'avui

La proposta de llei presentada al Congrés dels Diputats vol protegir jurídicament les persones trans i el seu dret a la lliure determinació de la identitat sexual i expressió de gènere

El ple municipal de l’Ajuntament de Blanes celebrat avui al vespre ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals una moció per la despatologització de la transsexualitat. Més concretament, s’ha donat suport a la proposta de llei transsexual presentada per Unidos Podemos al Congrés dels Diputats de Madrid.


Ple Municipal 25 d'octubre
El grup parlamentari confederal ha presentat una proposta de llei sobre la protecció jurídica de les persones trans i el dret a la lliure determinació de la identitat sexual i expressió de gènere. La moció l’han presentat a la sessió plenària d’avui ICV-EUiA i Batega per Blanes, i l’ha defensat la regidora Marian Anguita.

Tot i que el congrés ja està tramitant una llei LGTBI similar a la que ja hi ha vigent a Catalunya, els partits proposants entenen que cal que n’hi hagi una d’específica, ja que les diverses normatives existents no regulen necessitats específiques del col·lectiu. Una mostra d’aquestes mancances són per exemple les morts d’adolescents per suïcidi o les agressions que pateixen les persones transsexuals.

Missatge Solidari de Blanes al poble agermanat d’Ardales

Una altra qüestió destacada de la sessió plenària d’aquest vespre ha tingut lloc precisament quan tot just ha començat. L’Ajuntament de Blanes en ple ha fet arribar un missatge de suport a l’Ajuntament d’Ardales, poble amb qui està agermanat. Ho ha fet a través de l’alcalde de Blanes Mario Ros qui, en nom del municipi, ha llegit aquest text:
   “L’Ajuntament de Blanes en ple vol fer arribar a l’Ajuntament d’Ardales, poble agermanat amb nosaltres, tot el nostre suport i solidaritat per la situació d’emergència que estan patint, a causa de les fortes pluges torrencials del passat cap de setmana.
   Si bé els prop de 400 litres que van caure no han provocat sortosament cap víctima mortal, l’aiguat va obligar nombroses persones a desplaçar-se per no veure’s arrossegades, i també hi ha hagut inundacions. Les destrosses de més envergadura han afectat les comunicacions viàries d’accessos per carretera, per això el passat dimarts el consistori ardaleny va aprovar en un ple extraordinari declarar la població com a zona catastròfica.
   Des de Blanes, ens hem posat a la seva disposició per a qualsevol qüestió en què puguem ajudar-los. Així mateix li vaig fer arribar personalment aquest missatge dilluns passat a l’alcaldessa d’Ardales, Maria del Mar González, qui va agrair aquesta i les nombroses mostres de suport i solidaritat que han estat arribant des de Blanes durant tots aquests dies.
   Ardales, aquests dies el nostre cor batega més que mai al vostre costat”.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, llegint el missatge solidari
Al terme del ple municipal, un cop s’ha entrat en l’apartat de Precs i Preguntes del públic, el president de l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales de Blanes, Salvador Gutiérrez, ha agraït el gest de la corporació blanenca. I és que tot i que finalment els aiguats no han provocat víctimes mortals, els moments d’incertesa que es van viure des d’aquí, patint pel què podria estar passant-li a la família d’allà, han suposat una angoixa per a molts blanencs i blanenques.

Resta de qüestions tractades al ple municipal

Cronològicament, un dels primers temes de la sessió que ha suscitat més interès ha estat el segon, on es donava compte d’una sentència desfavorable al consistori, relacionada amb el manteniment de les terrasses públiques cedides en ús. Ja entrats a l’ordre del dia, l’aprovació del text refós del Pla de Millora Urbana d’ordenació a una zona situada entre Els Pins i La Plantera s’ha aprovat per 13 vots a favor (PSC, PDeCAT, ERC, C’s i PP) i 7 en contra (ICV-EUiA, Batega i CUP).


Concentració reivindicant el dret a l'habitatge
La declaració de compatibilitat demanada per un treballador municipal s’ha aprovat unànimement sense debat. Tot seguit les quatre multes contra els amos de gossos per l’incompliment de l’Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Control d’Animals s’han aprovat per unanimitat, unificades en un sol punt.

A la part de control, una altra moció presentada per ICV-EUiA i Batega per ampliar el parc de lloguer públic no s’ha aprovat, ja que els 10 vots a favor dels proposants sumats als d’ERC i la CUP no han estat suficients davant els 11 vots en contra de la resta de grups. Val a dir que una hora abans que comencés la sessió plenària diversos membres de la PAH i la PAHC s’han concentrat amb pancartes i xiulets davant l’Ajuntament defensant el dret a l’habitatge. Bona part dels manifestants també han assistit posteriorment a la sessió plenària.Data de realització: 10/25/2018 | Data de la darrera actualització: 10/25/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300