Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Casa d’Ardales a Blanes ofereix dos espectacles de flamenc, poesia i dansa al Teatre aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/31/2018 06:36:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

TeatreDeBlanesLa Casa d’Ardales a Blanes ofereix dos espectacles de flamenc, poesia i dansa al Teatre aquest cap de setmana

Dissabte hi haurà flamenc amb ‘Los sonidos del alma’ i diumenge ‘Fem Blanes, Fem Parròquia’, un homenatge a Paco Gutiérrez, i a benefici dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria

El proper cap de setmana el Teatre de Blanes allotjarà una doble sessió d’espectacles, organitzats tots dos per l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales, la Casa d’Ardales a Blanes. Cada any coincidint amb aquestes dates l’entitat blanenca ja sol oferir sengles actuacions, i en aquesta ocasió totes dues s’allotjaran al mateix recinte del teatre.


El periple s’encetarà dissabte a les 9 de la nit, amb l’espectacle de flamenc Los sonidos del alma, encapçalat pels guitarristes Alberto Torres i David Rodríguez, que actuaran acompanyats per les cantaoras Lidia Plaza i Judit Alférez. Tots quatre ajudaran a construir una sessió intimista i colorista, que no deixarà indiferent a ningú. El preu de l’entrada és de 12 € per a les 16 primeres files, mentre que a partir de la fila 17a, les entrades es venen a 8 €.

‘Fem Blanes, Fem Parròquia’, a benefici dels 700 anys de la parròquia

L’endemà diumenge a les 7 de la tarda el Teatre de Blanes allotjarà un avançament de la commemoració d’un assenyalat aniversari que tindrà lloc al llarg del proper any 2019. Són els 700 anys de la Parròquia Santa Maria (1319-2019), que inclouran un reguitzell d’activitats durant els propers mesos.

Per afrontar la seva organització, l’any passat es va crear una Comissió de Treball que ha fet una crida perquè la societat blanenca contribueixi a que tan assenyalada commemoració sigui encara més lluïda. L’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales de Blanes, la Casa de Ardales, s’ha fet ressò d’aquesta petició, i per aquest motiu la recaptació de la venda d’entrades de l’espectacle d’aquest proper diumenge, al preu de 10 € cadascuna, anirà a benefici de la parròquia.

L’espectacle Fem Blanes, Fem parròquia barreja tres ingredients bàsics: poesia, música i dansa. Les actuacions són també un Homenatge Pòstum a l’enyorat poeta ardaleny Paco Gutiérrez, qui ens va deixar fa pocs mesos. Diverses entitats i particulars hi participaran, aportant cadascú el seu petit granet de sorra. La música i la dansa s’aniran intercalant al llarg de poc més d’una hora, combinant-se amb la lectura de poesies. Es començarà amb la pròpia veu enregistrada de Paco Gutiérrez, a qui es podrà sentir en una seva gravació interpretant el conegut poema de Federico García Lorca ‘A las cinco de la tarde’.


Tot seguit Alba Lupiáñez i Cristina Bitlloch interpretaran tres peces clàssiques de tots els temps: Memory (del musical cats), Allelluia (en la versió de Leonard Cohen) i What a Wonderful World. La següent intervenció anirà a càrrec de les ballarines de l’Escola de Dansa Esclat, que oferiran dues peces en una: Entre dos mares, seguides pel rapsoda Francesc Saura, que interpretarà el poema anònim El duelo del Mayoral.

Per la seva banda, Alba Lupiáñez i Laura Rabassa oferiran les cançons Sin embargo (de Joaquin Sabina) i Podries (del grup Roba Estesa). Darrera d’elles el grup Miratges actuarà amb els balls que duen per títol El sentir de Andalucía i Miskito Lawana, i tot seguit Mònica Rabassa recitarà El Cant Espiritual de Joan Maragall.

Les havaneres del Grup Cabotatge ressonaran al Teatre de Blanes amb la interpretació de Tornaré i Maria la Portuguesa, seguides pel rapsoda Salvador Roca, així com les actuacions del guitarrista Alberto Torres i la cantaora Lidia Plaza. Els dos darrers ingredients aniran a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra amb el Ball de Panderetes de Vilafranca del Penedès i la Jota Rotonda de Carlet, tancant-se finalment de nou amb la veu enregistrada de Paco Gutiérrez, que recita Mi Compañero, de Rafael Quiroga.Data de realització: 10/31/2018 | Data de la darrera actualització: 10/31/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300