Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 300 clients del Càmping Blanc d’Eivissa es manifesten davant l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2018 01:58:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 300 clients del Càmping Blanc d’Eivissa es manifesten davant l’Ajuntament de Blanes

Reclamen poder-se quedar a l’establiment turístic sobre el qual hi ha una ordre de tancament dictada per l’Ajuntament de Blanes per l’ampliació il·legal que es va fer fa molts anys

Més de 300 persones -famílies senceres en molts casos- que són clients del Càmping Blanc d’Eivissa de Blanes s’han manifestat avui al migdia davant l’edifici consistorial. Reclamen poder-se quedar a l’establiment turístic, i han protestat per l’ordre de tancament dictada per l’Ajuntament de Blanes el passat mes d’octubre per l’ampliació il·legal que es va fer en aquest establiment turístic fa molts anys.


Concentració davant l'Ajuntament de Blanes
dels campistes del 'Blanc d'Eivissa'
El consistori blanenc va emetre un edicte en què se li comunicava als responsables del càmping perquè tanquessin l’ampliació de les instal·lacions, i els donava com a termini el 21 de novembre. Si aquest dia no ho han fet de mutu propi els propietaris, l’Ajuntament de Blanes se n’haurà d’encarregar.

Els propietaris podrien demanar una pròrroga a l’Ajuntament de Blanes

Els manifestants han remarcat que desconeixien tota la problemàtica, i que precisament tenen llogades les seves parcel·les a la part del càmping que s’haurà de desmantellar. Amb tot, també han explicat que els propietaris han comunicat als campistes la possibilitat que el tancament es pugui posposar fins l’any vinent.


Segons els clients del Càmping Blanc d’Eivissa, els responsables de l’establiment demanaran una pròrroga perquè el tancament no s’hagi de fer efectiu el 21 de novembre. En aquest sentit, però, a l’Ajuntament de Blanes no li consta que s’hagi entrat cap petició per demanar més temps per dur a terme el desmantellament, i a més caldrà estudiar-ho amb detall.


La concentració s’ha allargat durant una hora, i les consignes més corejades han estat “No ens mourem”, així com “El càmping unit mai serà vençut”. D’altra banda, la majoria duien cartells i pancartes amb diversos missatges, com ara “Volem seguir gaudint de Blanes” o bé “Tota una vida en família. Jo em quedo”. També hi havia una pancarta en agraïment als tres partits polítics –PSC, PDeCAT i PP- que van recolzar la possibilitat que la zona ampliada tant d’aquest càmping com del Bella Terra es poguessin legalitzar amb l’aprovació del nou POUM.


En aquest sentit, un dels portaveus dels clients del Càmping Blanc d’Eivissa ha explicat que la concentració no era contra l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, i han agraït l’atenció dispensada en especial per l’alcalde, Mario Ros, amb qui van parlar telefònicament dimecres passat. Per últim, la concentració s’ha tancat amb la lectura de la carta que precisament van adreçar al batlle :
   En primer lloc agrair-li l'acceptació de contacte. És un plaer. Disculpi'm que utilitzi aquest mitjà de comunicació, però aquest és un cas de moltíssima importància. Sóc campista al Càmping Blanc d'Eivissa des de fa 9 anys. I des de fa molt més, que Blanes és la meva segona casa. Tinc tres fills que han nascut i/o s'han criat allà.

   Se'm trenca el cor al veure'ls amb la tristesa que els inunda a l'haver d'abandonar part de la seva vida. Potser la més important. No sé que dir-los. Com la meva, moltes famílies, unes 250. I casos molt més greus. Persones que han invertit part dels seus estalvis en fer del càmping una residència digna. Gent que té fills amb discapacitat, on el càmping és l'únic que els omple d'energia. Gent que acaba d'instal·lar-se fa menys d'un mes. Gent que ve del Càmping Les Nacions de

   Malgrat on un dia a l'arribar a la seva porta, aquesta estava tancada i ja havien desemborsat una quantitat important de calers corresponents a la nova temporada. Gent que ha fet amics i una gran família al càmping Blanc, on han invertit totes les seves il·lusions i els seus esforços. Aquests som els campistes del Blanc. Una decisió política, ens ha matat en vida.

   Mai he vist tanta tristor i tanta desolació. Algú ens pot explicar a qui beneficia aquesta decisió? A Blanes no, doncs els campistes comprem i consumim a Blanes durant gran part de l'any. Als campistes tampoc ens beneficia, als campistes ens mata, ens treuen una part de la nostra vida i ens sentim molt impotents. I als empresaris tampoc els hi comporta cap benefici. Doncs el sentit comú em diu que si aquest càmping ha estat tants anys en una situació no legal, perquè s'ha deixat passar i arribar al fer tant mal. Qui és responsable? No té cap sentit.

   Espero aquestes paraules puguin arribar als diferents partits polítics. Que si us plau, ho reflexionin i deixin de banda els seus interessos partidistes. Si es precís, m'ofereixo a exposar personalment el que calgui. Pels meus fills i per la gran família del Blanc, aniria a la fi del Mon. Bona nit i rebi una cordial salutacióData de realització: 11/02/2018 | Data de la darrera actualització: 11/02/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300