Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes potencia l’associacionisme amb diversos cursos gratuïts adreçats a les entitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2018 11:29:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes potencia l’associacionisme amb diversos cursos gratuïts adreçats a les entitats

L’acció formativa s’ha elaborat atenent a les demandes formulades per les mateixes entitats, i encara queden les darreres places per cobrir

A partir de la setmana vinent i fins a finals d’aquest mes de novembre diverses entitats participaran en un programa formatiu gratuït especialment adreçat a les associacions de Blanes. El tret de sortida d’aquesta activitat va tenir lloc la tarda d’aquest passat dimarts, durant l’acte de presentació que es va allotjar a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.


Presentació Acció Formativa per a les Entitats de Blanes
L’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Mario Ros, es va encarregar d’introduir l’acte acompanyat pel personal d’aquesta àrea, Ivan del Rio i Jordi Ramírez. La formació està estructurada en tres cursos repartits en cinc sessions, i el programa s’ha elaborat atenent a les demandes formulades per les mateixes entitats, que han expressat les mancances que volien cobrir.

Aquest és el segon any consecutiu en què l’Àrea de Participació Ciutadana ha organitzat l’experiència, que al 2017 ja va ser molt ben valorada per totes les entitats. Les classes es faran a la Sala Polivalent de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, a l’antiga Escola Safa.

Curs inclòs al Pla del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya

La principal novetat d’enguany és que una de les formacions que s’impartirà està inclosa al Pla de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. Es tracta del curs de Tècniques de Dinamització del Treball en Equip, i respon a la necessitat de saber gestionar correctament l’aspecte humà de les entitats. Es treballaran aspectes com la gestió del temps, la comunicació interna, la planificació o la presa de decisions en el sí del grup de treball d’una entitat, i per això està especialment adreçat a les juntes directives de les entitats.


La primera formació tractarà sobre el Marc Normatiu i Funcionament Comú a totes les associacions i s’impartirà, el dimarts 13 de novembre. S’explicaran els aspectes bàsics de funcionament d’una entitat i durarà tres hores. D’altra banda, la segona formació es farà el 15 de novembre i també té una duració de tres hores. En aquest cas, tractarà sobre Fiscalitat per Associacions, i es farà un repàs de les obligacions fiscals que afecten a les entitats, així com el règim d’exempcions.

Per últim, la tercera formació serà la més extensa, ja que s’impartirà en dues sessions de tres hores i una darrera sessió de dues hores, que tindran lloc el 20, 22 i 27 de novembre, respectivament. Presentada sota el títol Tècniques de Dinamització del Treball en Equip, està dirigida a l’equip de gestió i direcció d’una entitat. Es treballaran aspectes com ara el funcionament d’un grup (rols i lideratge), les actituds i aptituds necessàries per treballar en equip i com s’organitza, com ens comuniquem i gestionem els conflictes i com prenem decisions en equip. Encara queden les darreres places per cobrir, i per a obtenir més informació es pot fer a través de l’enllaç https://www.blanes.cat/docweb/participa.formacio.
Data de realització: 11/07/2018 | Data de la darrera actualització: 11/07/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300