Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença el cicle formatiu gratuït adreçat a les entitats de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/13/2018 06:17:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOComença el cicle formatiu gratuït adreçat a les entitats de Blanes

Aquesta setmana s’ha començat a impartir el primer dels tres cursos, que culminarà la darrera setmana de novembre amb la darrera formació inclosa al Pla del Voluntariat de la Generalitat

La tarda d’aquest dimarts s’ha començat a impartir el primer dels tres cursos formatius gratuïts dissenyat i adreçat especialment a les associacions del municipi. Organitzat a través del Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, aquest 2018 és el segon any consecutiu en què el consistori promou l’experiència.


L'alcalde de Blanes, Mario Ros, donant la benvinguda
En la primera sessió d’aquesta tarda s’ha encarregat de donar la benvinguda als representants de les entitats assistents l’alcalde de Blanes i regidor de Participació Ciutadana, Mario Ros. El batlle els ha encoratjat a aprofitar al màxim possible l’activitat, agraint al mateix temps la tasca desinteressada que duu a terme el teixit associatiu del municipi, necessària per continuar mantenint vives moltes iniciatives.

El cicle de formacions gratuïtes per a entitats i associacions de Blanes inclou enguany tres blocs, impartits per l’Escola de l’Esplai de Girona, que l’any passat també es va encarregar d’aquesta tasca. L’Espai és u na entitat educativa creada l’any 1974 per a la formació de monitors i directors d’activitats d’espai i temps lliure, i les classes s’estan impartint en diferents aules formatives de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, a l’antiga Escola Safa.

Aspectes d’interès per a totes les entitats i associacions

La sessió d’aquest dimarts ha anat a càrrec de Maria Solés, qui ha parlat sobre el Marc Normatiu i Règim de Funcionament comú a totes les associacions. S’han explicat aspectes bàsics sobre com es desenvolupa una entitat, centrat en activitats quotidianes de caire més administratiu: des de la manera com s’ha de constituir fins a la convocatòria de reunions o redacció d’actes, entre d’altres.


Aquest proper dijous 15 de novembre Ferran Ruiz s’encarregarà de parlar sobre un tema que també interessa en general a totes les entitats: Fiscalitat per a associacions. El què es pretén és fer un repàs a les obligacions fiscals que afecten les entitats i associacions, així com el règim d’exempcions, en la línia de la formació que ja es va fer l’any passat anàlogament.

Curs inclòs al Pla de Voluntariat de la Generalitat

Per últim, el tercer bloc és el més extens, i per aquest motiu s’impartirà a través de tres sessions que es faran durant les dues properes setmanes. S’ha estructurat al llarg de tres dies: dimarts 20 i dijous 22, així com el dimarts 27. En les dues primeres jornades cada sessió s’allargarà tres hores, des de 2/4 de 6 fins a 2/4 de 9, mentre que la tercera només en seran dues, des de 2/4 de 6 fins a 2/4 de 8. La principal diferència respecte els altres dos cursos és que aquest darrer està inclòs al Pla de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.

Gemma Crous serà la professora d’aquest curs de Tècniques de Dinamització del Treball en Equip, i respon a la necessitat de saber gestionar correctament l’aspecte humà de les entitats. Es treballaran aspectes com la gestió del temps, la comunicació interna, la planificació o la presa de decisions en el sí del grup de treball d’una entitat, i per això està especialment adreçat a les juntes directives de les entitats.


En aquest cas, està adreçada als equips que gestionen les entitats, i es tractaran temes com ara els rols i lideratge, les actituds i aptituds necessàries per treballar en equip, com es poden estructurar les organitzacions, així com la comunicació i gestió dels conflictes. L’únic requisit que hi ha hagut per participar en el curs ha estat ser membre d’alguna de les entitats i associacions inscrites al Registre Municipal de Blanes.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/13/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300