Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra la ‘Setmana UNESCO’ amb tallers protagonitzats per dones africanes i sudamericanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/16/2018 09:40:49 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Biblioteca_FBlancLa Biblioteca Comarcal de Blanes celebra la ‘Setmana UNESCO’ amb tallers protagonitzats per dones africanes i sudamericanes

Són les usuàries de l‘Aixopluga’t’, projecte promogut per la Biblioteca Comarcal i Càritas Interparroquial de Blanes, que ha estat guardonat aquest 2018 per la Fundació Biblioteca Social

El juny de l’any 2010 la Biblioteca Comarcal de Blanes va presentar la seva candidatura d’adhesió al Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO, i aquesta va ser acceptada per unanimitat. Des de llavors, aquest servei cultural de l’Ajuntament de Blanes ha seguit conreant els objectius que menen aquest col·lectiu: promoure accions socials i educadores, incentivant la participació dels seus usuaris i usuàries.


Seguint aquest objectiu, aquests dies la Biblioteca Comarcal de Blanes posa l’accent en aquesta seva vinculació al projecte col·lectiu amb l’organització de les activitats que composen el programa amb motiu de la Setmana UNESCO. Durant aquest cicle, el recinte està allotjant diversos tallers multiculturals africans que hauran inclòs avui divendres l’emissió per Ràdio Blanes d’un programa gravat prèviament.

Setmana UNESCO a la Biblioteca Comarcal

Totes les activitats –llevat d’una conversa-debat sobre religió que es va fer dilluns al vespre- s’estan fent durant els matins, de 10 a 12, i les protagonistes són dones africanes que fan una mostra de la seva cultura en diferents especialitats. Quan hagi culminat la Setmana de la UNESCO s’haurà parlat de moda i vestits; dansa, música i cançons; complements corporals com ara pentinats de trenes i tatuatges de henna; i finalment una rica mostra de gastronomia


A través de tots aquests tallers, es viatja als respectius països de procedència de les dones que els protagonitzen: Gàmbia, Senegal, Mali, Marroc i Hondures. Les participants formen part del projecte ‘Aixopluga’t’, promogut per la Biblioteca Comarcal i Càritas Interparroquial de Blanes, guardonat en la darrera edició dels premis Biblioteca Pública i Compromís Social que atorga la Fundació Biblioteca Social, en reconeixement al compromís social en la integració de les dones immigrants.

Projecte ‘Aixopluga’t’, promogut per la Biblioteca i Càritas

El projecte ‘Aixopluga’t’ consisteix en integrar la població migrant mitjançant el treball amb les dones, a les quals se’ls dóna poder, en àmbits de fora de la llar, en activitats que es fan a la biblioteca. Ho fan en companyia dels seus fills –nens i adolescents- per contribuir a normalitzar la visió de les mares des del punt de vista dels seus fills, combatent a l’hora el masclisme social.


En la primera edició realitzada durant el curs 2017-2018 han participat 75 dones, de les quals 52 van rebre el diploma d’assistència. Actualment Blanes compta amb un 18’6% de la població originària d’altres països, dels quals un 29’8% procedeix de Marroc, Gàmbia i Senegal. Càritas Interparroquial de Blanes es va posar en contacte amb la Biblioteca Comarcal per donar sortida a les necessitats de socialització del col·lectiu de dones immigrants que utilitzen els seus serveis i que participen al TALC, Taller d’Acollida Lingüística, Cultural i Comunitària de Càritas.


Una altra fita complementària és que, d’aquesta manera, es contribueix a que la Biblioteca Comarcal es percebi com un lloc comú i acollidor per a tothom. Entre les accions més destacades s’hi inclouen les tertúlies amb la cultura d’origen com a focus principal i el treball d’acostament dels fills adolescents. Un dels punts més interessants del projecte és que és perfectament extensible a d’altres biblioteques.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/16/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300