Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat de Catalunya injecta 2 M€ a Nylstar Blanes a través d’un crèdit participatiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/26/2018 05:17:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

NylstarLa Generalitat de Catalunya injecta 2 M€ a Nylstar Blanes a través d’un crèdit participatiu

Segons ha fet públic la direcció de la històrica factoria blanenca, les previsions per als propers anys són molt optimistes a través del seu producte estrella, la fibra ‘Meryl’

A través del crèdit participatiu atorgat per la societat inversora Avançsa, la Generalitat de Catalunya ha injectat dos milions d’euros a Nylstar Blanes, la històrica factoria coneguda en aquest municipi com l’antiga SAFA. El préstec té un termini d’amortització de cinc anys i s’emmarca en la línia de Innova Global de l’antiga Eplicsa (Avançsa). En l’actualitat l’empresa produeix 118 tones de fil i preveu tancar aquest any 2018 amb vendes de més de 10 milions d’euros, i compta amb una plantilla d’uns 150 treballadors.

La injecció de capital del govern català s’ha produït dos anys després que Nylstar va reprendre la seva activitat després d’una aturada de vuit mesos, amb els conseqüents perjudicis per als treballadors i treballadores. El desembre de l’any 2016 Nylstar va elaborar un nou full de ruta amb el seu actual propietari, el grup Praedium. La companyia inversora, controlada per l’empresari Alfons Cirera, va aportar 11 milions d’euros per reactivar-la.


Imatge d'Arxiu de Nylstar Blanes
Praedium va adquirir la filial espanyola de Nylstar en el concurs de creditors de la matriu italiana l’any 2009 per 1’6 M€, i amb deutes de fins a 20 M€. Posteriorment, va adquirir la marca Meryl, el què ara es considera el producte estrella de la factoria tèxtil blanenca. L’aposta ha consistit en introduir les seves millors fibres basades en Meryl en el procés de producció de primeres marques internacionals.

Fins el moment, segons han fet públic fonts de la companyia, Nylstar ha anat ampliant la seva producció i ha consolidat contractes amb grans companyies del món de la moda, com per exemple Adidas, Athleta (Gap), Oysho o Wacoal. Tanmateix, té previst col·laborar amb Stella McCartney, moda de luxe sostenible, interessada en els seus teixits més innovadors.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 11/26/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300