Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta els actes de suport a la Marató de TV3 amb l’espectacle del Mag Marín, que ha recaptat 2.815 €


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2018 10:53:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta els actes de suport a la Marató de TV3 amb l’espectacle del Mag Marín, que ha recaptat 2.815 €

L’actuació de màgia l’ha organitzat la Fundació Oncolliga Blanes, i durant aquests dies hi haurà 10 activitats més promogudes per diverses institucions, centres escolars i entitats de la vila

Quan arriba el mes de desembre, a Catalunya no tan sols és sinònim que l’agenda aviat es farcirà d’activitats relacionades amb les festes de Nadal, també vol dir que arreu del país hi haurà iniciatives a benefici de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Blanes és un dels indrets gironins on aquesta tradició es manté des que es va fer per primera vegada l’any 1992, i cada any s’hi impliquen institucions, centres escolars i entitats de la vila.


Membres de la Fundació Oncolliga Blanes amb el Mag Marín i Fina Brunet
En aquesta nova edició, presentada amb el lema La investigació dóna vida, la recaptació dels fons anirà destinada a la recerca del càncer, la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir: més de 10.00 persones cada any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys, i la mitjana actualment s’ha situat en el 55%.

Malgrat els avenços en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la vida. Arreu de Catalunya s’organitzen cada any més de 3.500 activitats, i en el cas de Blanes en aquesta edició se n’hauran fet 11.

L’actuació del Mag Marin de la Fundació Oncolliga Blanes recull 2.815 €

El tret de sortida de les activitats que tindran lloc a Blanes durant aquest 2018 amb motiu de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es va fer el passat diumenge al Teatre de Blanes. Promogut per la Fundació Oncolliga Blanes, es tractava de l’espectacle del Mag Marín Magia, Risas y Yo, i ha fet que s’hagin pogut destinar 2.815 € a favor de la iniciativa benèfica.


Fina Brunet presenta l'espectacle 'Magia, Risas y Yo'
A banda de la contribució altruista del Mag Marín, la Fundació Oncolliga Blanes també va comptar amb la col·laboració d’una mestra de cerimònies d’excepció, la periodista blanenca Fina Brunet. Enguany ha estat la primera vegada que la Fundació Oncolliga Blanes s’ha implicat en l’organització d’activitats per contribuir a La Marató, i ha valorat de manera molt positiva l’experiència.

A banda de la satisfacció que suposa poder contribuir econòmicament en la causa benèfica, el públic que va assistir diumenge a la tarda al Teatre de Blanes també va poder gaudir d’un entretinguda sessió. José Marín Tello, més conegut com el Mag Marín, compta en el seu currículum amb l’aval d’haver estat guardonat amb el Premi Nacional de Màgia a Espanya, França i Portugal, i també ha estat el primer guanyador del concurs de talents Pura Màgia de RTVE. Ja ha conreat una llarga experiència i un bon nombre d’espectacles propis que l’han portat a l’èxit, i a ser actualment el mag còmic del moment.


Els seus principals ingredients són màgia, música, ritme i –sobretot- humor, molt d’humor. El jove il·lusionista de Granollers va captar l’atenció del públic de Blanes des del primer moment amb un còctel explosiu que no va deixar indiferent a ningú. A banda de protagonitzar diversos números d’il·lusionisme des de l’escenari, també va cercar la complicitat d’un públic que des del primer minut ja va caure rendit als seus encants.

Activitats a Blanes per recaptar fons econòmics per ‘La Marató’

Pel que fa a la resta d’activitats que s’han organitzat a Blanes a benefici de La Marató de TV3, de l’1 al 15 de desembre la Biblioteca Comarcal organitza Llibres que curen. Es tracta d’un tauler amb llibres procedents de donatius que no s’han incorporat al fons de la biblioteca, i que es venen a canvi de fer un donatiu d’1 €/llibre. D’altra banda, diumenge vinent, 9 de desembre, els Manaies de Blanes i els Manaies Iuniores faran una cercavila per places i carrers del centre de la vila a partir de les 12 del migdia.


L’altra setmana, que culminarà amb la celebració de La Marató, el calendari d’activitats es farceix especialment. El divendres 14 hi haurà dues marxes promogudes per escolars: l’Escola Mossèn Joan Batlle fa la IV Marxa d’Orientació Nocturna Familiar a 2/4 de 6 de la tarda, i l’Escola Sa Forcanera la Marxa per la Marató, que sortirà a 2/4 de 10 del matí des del centre escolar i finalitzarà al Passeig de Mar.

L’endemà dissabte dia 15 l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC) farà fotografies nadalenques a tothom qui vulgui a canvi d’un donatiu, a partir de les 9 del matí al seu local, l’antiga Escola Carles Faust. El diumenge 16 de desembre, coincidint amb el dia en què se celebra La Marató, a Blanes hi haurà cinc activitats. La més matinera és la que organitza la gent del CAU: a partir de 2/4 de 10 del matí fan una nova edició de la Cursa CaniCross que sortirà des del Passeig de Mar. El preu per participar-hi és de 6 €, que inclou l’esmorzar a base de pa amb tomàquet i botifarra.


El mateix diumenge la Fundació Carl Faust organitza visites al Jardí Botànic Marimurtra a canvi de donatius que es destinaran a la campanya de La Marató. Al llarg del matí tant el Col·legi Cor de Maria com el Col·legi Santa Maria han organitzat activitats al passeig de Mar i a la Platja del centre. En aquest darrer indret està previst que s’hi faci un Torneig de Futbol Platja Solidari.

Per últim, la tarda del diumenge 16 de desembre el Teatre de Blanes acull una de les activitats més veteranes, que continua organitzant-se des de fa molts anys. Es tracta de l’espectacle Dansa per la Marató, que començarà a les 6 de la tarda, comptant amb la col·laboració de diverses escoles de dansa. Més informació: https://www.ccma.cat/tv3/marato/activitats-populars/2017/selva/890/
Data de realització: 12/03/2018 | Data de la darrera actualització: 12/03/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300