Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes i la UGT signen un conveni per atendre treballadors en situació d’emergència social


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/06/2018 10:59:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes i la UGT signen un conveni per atendre treballadors en situació d’emergència social

Es donarà atenció a treballadors i treballadores que estiguin en potencials situacions d’emergència social per motius laborals, com ara pèrdua de la feina o tancament de l’empresa

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el secretari general de la UGT a comarques gironines, Xavier Casas, van signar ahir dimecres 5 de desembre un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Blanes i el sindicat. El conveni no fa sinó protocol·litzar com s’atenen els casos de potencials situacions d’emergència social a causa de qüestions laborals, com ara pèrdua de la feina o tancament de l’empresa on s’està treballant.


Xavier Casas i Mario Ros durant la signatura del conveni
Se’n podran beneficiar les persones treballadores residents a Blanes afectades per incidències laborals individuals o col·lectives en la relació laboral que provoquin mesures de reducció de jornada o d’acomiadament, i que valorin que estan en els supòsits de vulnerabilitat econòmica. Amb la signatura del conveni, la UGT comunicarà a l’Ajuntament de Blanes un llistat d’aquelles persones que s’ajustin a aquest perfil i que estiguin d’acord amb acollir-s’hi.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes es compromet a traslladar als Serveis Socials d’Atenció Primària el llistat de persones vulnerables econòmicament perquè es realitzi una valoració i seguiment del cas. Es tracta d’avaluar les seves necessitats socioeconòmiques i la identificació de les mesures o accions possibles a desenvolupar. També es traslladarà al Servei Local d’Ocupació –gestionat pel Departament de Promoció de la Ciutat- l’esmentat llistat comunicat pel sindicat per valorar les necessitats d’ocupabilitat i la incorporació en els programes o accions actives dins d’aquest servei.


El sindicat col·laborarà amb el Servei Local d’Ocupació en la determinació de les accions que siguin necessàries per contribuir a la reinserció laboral dels treballadors i treballadores afectades. UGT i Ajuntament s’han compromès a constituiran una comissió de seguiment integrada per representants de les dues parts. Inicialment la duració del conveni és d’un any, i al terme del mateix l’Ajuntament informarà al sindicat sobre les estadístiques i accions realitzades amb aquest col·lectiu.

Valoració positiva de l’Ajuntament i el Sindicat

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha recordat que la signatura del conveni –que UGT ja ha fet amb d’altres consistoris i consells comarcals- enllaça amb l’experiència que fa dos anys ja va tenir lloc en aquest municipi amb motiu del tancament parcial de la factoria blanenca Nylstar. Llavors, per poder donar suport als treballadors, es va optar per una solució que va resultar complicada de dur a terme logísticament.

Ara en canvi, el flux d’informació serà molt més fàcil de resoldre entre les dues parts, i d’aquesta manera els treballadors i treballadores podran accedir més ràpidament a un suport efectiu en temes de formació i recursos de diferent àmbit que estan al seu abast. Tanmateix, arran de la col·laboració que ja es va establir llavors entre la UGT i el consistori blanenc va sorgir la possibilitat de signar l’actual conveni.


Mario Ros, en la seva doble condició d’alcalde i regidor d’Acció Social, ha valorat molt positivament la signatura del conveni: “A partir d’ara podrem oferir als treballadors i treballadores en risc de vulnerabilitat social un suport afegit al què ja oferim des de l’Ajuntament”. Tanmateix, ha avançat que l’Ajuntament de Blanes està obert a la possibilitat de fer convenis anàlegs amb altres sindicats que vulguin col·laborar en aquesta mateixa línia.

Per la seva banda, Xavier Casas ha remarcat que UGT, com a sindicat majoritari a comarques gironines, ha de liderar propostes que donin les màximes cobertures a qui estigui en situació d'emergència social per motius laborals: “Amb aquest conveni pretenem acostar l'administració al treballador amb feines precàries i abordar millor situacions laboralment crítiques pels blanencs i blanenques".
Data de realització: 12/06/2018 | Data de la darrera actualització: 12/06/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300