Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta les obres d’enderroc de les grades dels antics Camps de Futbol, amb un import de 95.000 €


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/07/2018 11:40:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obres TransitBlanes enceta les obres d’enderroc de les grades dels antics Camps de Futbol, amb un import de 95.000 €

Els treballs s’espera que estiguin enllestits la setmana abans de Nadal, i són la segona part de l’enderroc que es va fer inicialment al 2014

Aquesta setmana s’han acabat d’enderrocar les úniques estructures d’edificació que encara quedaven en peu als antics Camps de Futbol d’Els Pins de Blanes. Per una banda hi havia les grades, que a la seva base allotjaven els vestidors, lavabos i el bar de l’antic equipament esportiu, i per l’altra una petita edificació aïllada on hi havia les oficines del Club Deportiu Blanes.


Enderroc estructures antics camps de futbol d'Els Pins
Les obres van començar la setmana passada, i a partir de la vinent seguiran amb la retirada de la runa i les restes que han resultat de les tasques d’enderroc. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Blanes elimina les edificacions sense cap ús que havien quedat dempeus, i que s’havien anat degradant progressivament.

Enderroc i retirada de les runes a les antigues estructures

Aquest deteriorament no tan sols cal atribuir-lo al desús i el pas del temps, també s’han registrat usos indeguts de persones que entraven a l’interior de les estructures, així com actes vandàlics. D’aquesta manera, ara s’alliberarà un espai important i millorarà qualitativament una zona on es desenvolupen gran quantitat d’activitats.

Un cop s’hagin enllestit els treballs d’enderroc i retirada, l’empresa adjudicatària haurà de verificar els nivells resultants, així com el paviment de formigó en el nivell superior. Es faran graons per salvar el desnivell que hi ha entre els dos antics camps de futbol –el de terra, més elevat, i el de gespa artificial- i s’adequaran baranes d’obra a la zona de les rampes.


Per últim, per completar les obres es remataran els murs perimetrals tallats a la mateixa alçada que els que ja hi havia fins ara per delimitar l’espai dels dos camps de futbol a l’exterior. Les primeres tasques abans de començar l’enderroc van consistir en buidar el material que s’havia amuntegat a l’interior de les grades on antigament hi havia els vestidors.

Treballs adjudicats per un import de gairebé 95.000 €

El pressupost del projecte d’enderroc de les estructures dels antics camps de futbol va ser inicialment de 147.210’97 €, adjudicant-se finalment a l’empresa Obres i Serveis Roig S.A. per un import de 94.618’61 €. Per a l’execució d’aquests treballs, l’Ajuntament de Blanes compta amb una subvenció de 48.850 € concedida per la Diputació de Girona.


Es van licitar el passat mes d’octubre, i s’hi van presentar per a la seva adjudicació un total de 12 empreses. A banda d’aquests treballs, hi haurà una actuació paral·lela inclosa en el projecte per desplaçar el quatre elèctric hi havia als antics camps de futbol, que es farà posteriorment a l’enderroc i anivellament definitiu.

Una instal·lació centenària ara reconvertida en espai polivalent

Durant més de cent anys, aquests camps de futbol els va utilitzar el Club Deportiu Blanes, que l’any 2013 va celebrar el primer segle de vida. L’entitat esportiva va deixar definitivament l’equipament esportiu al juny, coincidint amb les tasques d’enderroc que es van fer en una primera fase l’any 2014. Aquells primers treballs van tirar a vall els murs de tancament perimetrals i van deixar dempeus les estructures que ara s’han enderrocat.

L’activitat esportiva que fins llavors s’havia allotjat als camps de futbol d’Els Pins es va traslladar al nou camp que es va construir posteriorment a la Ciutat Esportiva Blanes. L’enderroc dels murs de tancament es va fer per fer esdevenir la zona en un espai polivalent on s’hi poguessin enquibir altres usos d’interès general i públic.


La primera activitat, que des de llavors s’ha allotjat en aquests terrenys, va ser la Fira d’Atraccions de la Festa Major 2014, i posteriorment n’hi ha hagut d’altres, majoritàriament lúdiques i d’entreteniment. Així, una d’elles ha estat el Blanes Motor Days, que aplega diferents modalitats del món del motor i Food Trucks.



Data de realització: 12/07/2018 | Data de la darrera actualització: 12/07/2018


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300