Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes convoca pel divendres 14 de desembre l’Audiència Pública dels Pressupostos 2019, de 49 M€


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/11/2018 12:54:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes convoca pel divendres 14 de desembre l’Audiència Pública dels Pressupostos 2019, de 49 M€

Es farà a les 8 de la nit a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, l’encapçalarà el tinent d’alcalde d’Hisenda Nicolás Laguna, i pot intervenir-hi la ciutadania interessada en el tema

Seguint el mateix criteri que s’ha estat fent aquests darrers anys, l’Ajuntament de Blanes ha convocat de cara al proper divendres, 14 de desembre, una nova Audiència Pública per parlar dels pressupostos municipals del 2019. L’objectiu és que la informació sobre aquest tema tan destacat es porti a debat amb la ciutadania que tingui interès i vulgui preguntar qualsevol qüestió que consideri important i hi estigui relacionada.


Audiència Pública pels Pressupostos Municipals 2018
L’Audiència Pública tindrà lloc el divendres a les 8 del vespre a la Sala de Plens, on pocs dies després es portarà a debat la mateixa qüestió en sessió plenària. En aquest cas, el Ple Municipal ordinari s’ha avançat una setmana respecte el dia habitual perquè no coincideixi amb les festes nadalenques. Per això es convocarà perquè tingui lloc el dijous 20 de desembre.

Audiència Pública dels Pressupostos 2019 en format d’entrevista

El format de l’Audiència Pública serà el mateix que ha tingut en les dues anteriors edicions després de la bona acollida que ha tingut la modificació introduïda. La presentació dels pressupostos anirà a càrrec del tinent d’alcalde d’Hisenda i Patrimoni, Nicolás Laguna, i perquè sigui més interessant i entenedora, les diferents quantitats i consideracions s’aniran coneixent a mesura que el periodista Marc Romero s’encarrega de fer-li una entrevista.


El periodista Marc Romero entrevistant Nicolás Laguna,
tinent d'alcalde d'Hisenda
A través de la conversa s’aniran desentrellant els principals conceptes dels pressupostos 2019 i, per complementar l’entrevista, s’aniran projectant les dades més significatives en la pantalla de la Sala de Plens. Un cop s’hagin presentat les principals dades, el públic assistent podrà formular preguntes. La mecànica de funcionament serà similar a un debat. Per això hi haurà la figura del moderador, que també s’encarregarà de fer l’entrevista al tinent d’alcalde d’Hisenda i que, posteriorment, anirà distribuint els torns de paraules.

Pressupostos Municipals 2019: 49 M€, uns 4’19 M€ menys que al 2018

De cara al 2019, el pressupost tècnic de funcionament que es portarà a debat serà de 49 M€ (més concretament: 49.043.042’42 €), mentre que enguany ha estat de 53’23 M€, és a dir, uns 4’19 milions d’euros menys entre el 2019 i el 2018. La quantitat surt de l’aplicació en ingressos de les ordenances fiscals, que es van aprovar en el ple de setembre amb un increment del 2’2% marcat per l’IPC català.

Segons el tinent d’alcalde d’Hisenda i Patrimoni, són uns pressupostos molt continuistes en relació als què actualment estan vigents, i segueixen la mateixa línia. Quant a inversions, només es mantenen els mínims indispensables, ja que estan relacionades amb projectes subvencionats per un costat amb 0’4 M€ de la Diputació de Girona, i per l’altre coberts a través de la taxa fixa de clavegueram, que suma 0’5 M€.


Quan s’hagi fet la liquidació del pressupost municipal del 2018, de cara a finals de febrer del 2019, es revisarà la situació financera perquè d’aquesta manera el nou equip de govern que es formi després de les eleccions del 26 de maig de 2019 ja tingui un marge operatiu disponible. Respecte les despeses, en el capítol 1 de personal, s’aplicaran els increments ja previstos d’1’5%, amb un total assignat de 14’9 M€.

Tant el capítol 2 de despeses corrents i serveis, com el capítol 4 de transferències corrents es mantenen en els mateixos nivells que enguany, amb unes quantitats de 25 M€ i 1’3 M€, respectivament. L’Audiència Pública s’emetrà en directe per Ràdio Blanes el 14 de desembre a les 8 del vespre, amb una duració estimada aproximada d’una hora i mitja. Tanmateix, es podrà seguir igualment en directe l’emissió en vídeo per streaming a la plana de l’Ajuntament de Blanes: http://blanes.videoacta.es/
Data de realització: 12/11/2018 | Data de la darrera actualització: 12/11/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300