Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes desplegarà aquestes festes un Pla Especial de Seguretat per segon any consecutiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2018 12:20:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes desplegarà aquestes festes un Pla Especial de Seguretat per segon any consecutiu

Els dies en què es preveu màxima afluència de públic i vehicles es farà un tancament perimetral de la zona comercial del centre, incrementant-se les patrulles a peu dels agents policials

Durant aquestes festes de Nadal, i per segon any consecutiu, la Policia Local de Blanes activarà un Pla Especial de Seguretat Ciutadana coincidint amb els dies en què es preveu una major afluència de públic a la zona comercial del centre. En relació al desplegament que ja es va fer l’any passat per aquestes mateixes dates, es reforçarà el servei amb una major presència de patrulles a peu i en cotxe, i en canvi el tancament perimetral serà de caràcter més mòbil.


Fira de Sant Tomàs 2017
El dispositiu que es posarà en marxa es desplegarà a nivell merament preventiu, i no pas perquè hi hagi un avís específic que faci suposar cap situació de perill. Arreu de Catalunya es continua en situació d’alerta terrorista de nivell 4 en prevenció de possibles atacs violents, i per això la Policia Local de Blanes ha reforçat la presència d’efectius i ha dissenyat un Pla Especial de Seguretat eminentment preventiu.

Dies amb major afluència de públic a Blanes

Segons ha avançat el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, els dies en què el dispositiu estarà especialment reforçat seran els que ja s’apunta que congregaran i atrauran als comerços una major presència de blanencs i visitants per fer les compres típiques d’aquests dies de celebració. El primer dia serà aquest divendres, 21 de desembre, amb motiu de la celebració de la tradicional Fira de Sant Tomàs.


Cal dir que, des de de fa molts anys, les pròpies característiques d’aquest mercat a l’aire lliure ja feien obligatori fer un tancament perimetral al seu voltant. Les parades de la Fira de Sant Tomàs s’instal·len als principals carrers del centre de la vila, i és literalment impossible que puguin circular vehicles per la calçada. Per això, es fa el tancament de l’accés de vehicles i es desvia el transport públic durant una única jornada.

La resta de dies en què el Pla Especial de Seguretat inclou una major presència policial al carrer seran l’endemà de la fira, el dissabte 22, així com els dies 28 i 30, divendres i dissabte. Dues altres jornades seran el dilluns 31 de desembre i el dissabte 5 de gener. La primera perquè se celebrarà per primera vegada la Cursa de Sant Silvestre que sortirà precisament des del centre de Blanes, des del Passeig de Mar, i la segona perquè hi haurà la multitudinària Cavalcada de Reis 2019.

Major presència policial amb patrullatges a peu

A petició dels comerciants de la vila, amb qui s’ha reunit el cap de la Policia Local de Blanes, es reforçarà especialment el patrullatge a peu coincidint amb els horaris d’obertura dels establiments a la zona comercial. Aquesta vigilància es complementarà amb les patrulles amb vehicles per poder abastar millor tota la zona de manera més efectiva.


Es tracta d’implementar la policia de proximitat, que no tan sols actuarà o farà tasques de suport en cas que sigui menester. També són en sí mateixos elements dissuasius en unes dates en què cal extremar les precaucions pels petits furts que puguin haver aprofitant les aglomeracions de públic que fa les compres amb motiu d’aquestes festes. L’objectiu és tant el d’incrementar el nivell de seguretat com la possibilitat d’actuar de manera encara més ràpida i efectiva si és necessari.
Data de realització: 12/20/2018 | Data de la darrera actualització: 12/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300