Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes posposa l’aprovació dels pressupostos 2019 per manca de recolzament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/20/2018 10:26:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes posposa l’aprovació dels pressupostos 2019 per manca de recolzament

Avui ha renunciat al seu càrrec Quim Torrecillas, a qui se li ha lliurat la Font Gòtica, màxima distinció consistorial, i recíprocament el regidor ha regalat un quadre de Quim Serrano a la ciutat

Finalment els pressupostos municipals pel 2019 que van ser presentats en Audiència Pública fa una setmana no s’han aprovat en la sessió plenària celebrada avui al vespre. L’equip de govern encapçalat per l’alcalde, Mario Ros, haurà de tornar a presentar-los al ple del proper mes de gener o bé convocar una sessió extraordinària, després que avui no s’ha pogut comptar amb el suficient nombre de vots per a la seva aprovació.


Vots a favor dels Pressupostos Municipals 2019
El tinent d’alcalde d’Hisenda, Nicolás Laguna, ha lamentat que després que aquests darrers dies ha mantingut reunions amb els qui estaven disposats a negociar, en canvi hi ha hagut grups polítics que ni tan sols li han avançat quin seria el seu posicionament. En la votació, a banda del PSC, els únics que han recolzat els pressupostos han estat PDeCAT i PP; la CUP s’ha abstingut; i la resta –ICV-EUiA, ERC, C’s i Batega per Blanes- han votat en contra.

Renúncia de Quim Torrecillas, qui ha regalat un quadre a la ciutat

Un altre dels punts destacats del ple ha estat la renúncia del regidor del PDeCAT, Quim Torrecillas, que plega per motius estricament professionals que feien incompatible continuar treballant en l’àmbit polític. Com és preceptiu cada vegada que un regidor o alcalde deixa el seu càrrec, l’alcalde li ha lliurat una reproducció de la Font Gòtica, la màxima distinció que concedeix l’Ajuntament de Blanes.


Quim Torrecillas amb la Font Gòtica, amb l'alcalde de Blanes
La seva renúncia, però, ha estat diametralment diferent al què sol ser habitual en aquestes circumstàncies. Quim Torrecillas ha fet un exhaustiu repàs a la seva trajectòria com a regidor que també ha servit per recordar com ha estat el panorama polític blanenc d’aquests darrers 11 anys, els que porta vinculat al consistori.

Durant aquest recordatori ha explicat que sortosament ha comptat amb molts amics, i ha tingut emotius i admirats agraïments per a un gran nombre de persones. També ha elogiat la feina de diversos companys de viatge, tant del seu partit com d’altres que formen part de l’hemicicle municipal. Finalment, ha culminat el seu parlament amb un fet inusual.


Quim Torrecillas lliurant el quadre de Quim Serrano a l'alcalde de Blanes
Recordant la seva anterior responsabilitat com a tinent d’alcalde de Cultura i la seva ferma creença que Blanes compta amb destacats representants de totes les arts, ha volgut obsequiar la ciutat amb una obra de l’artista blanenc Quim Serrano titulada Pizzicato. L’ara ja exregidor ha demanat que, si era possible, la seva il·lusió és que tota la població pugui gaudir lliurement d’aquest quadre. Val a dir que ,després del seu parlament, els aplaudiments dels regidors i regidores i del públic s’han completat amb bona part de la sala dempeus per homenatjar també així, amb aquest gest, Quim Torrecillas.

Altres temes aprovats al ple municipal

En la primera part de la sessió plenària s’ha aprovat prorrogar la concessió del servei de transport de viatgers, pendent que s’elabori el Pla de Mobilitat del municipi. La responsable política, Pepa Celaya, ha avançat que es començarà a treballar aquest pla a principis de gener amb una reunió ja programada. Ho han recolzat PSC, PDeCAT, C’s i PP, mentre que ICV-EUiA, ERC i Batega per Blanes han votat en contra, i la CUP s’ha abstingut.
Respecte les cinc mocions presentades pels grups polítics, totes han acabat sent aprovades, llevat de la primera del PDeCAT per donar suport a la vaga de fam dels presos polítics, que ha estat retirada pels darrers esdeveniments. La proposta d’ICV-EUiA i Batega per Blanes sobre les persones treballadores de la llar s’ha aprovat per unanimitat.


Ple Municipal 20 de desembre
La proposta d’acord presentada pels mateixos grups polítics per a la retirada del procediment de notificació de serveis de la UE, ha prosperat amb els únics vots en contra de C’s i PP, i l’abstenció de la CUP; i la moció d’ICV-EUiA i Batega perquè es modifiquin els criteris d’aplicació de la regla de despesa, ha prosperat amb els vots en contra de C’s i PP.

L’última proposta, presentada per C’s per commemorar el Dia Internacional de les víctimes de l’Holocaust, s’ha aprovat per unanimitat. Abans que comencés el darrer apartat de Precs i Preguntes, l’alcalde ha donat l’oportunitat a tots els regidors i regidores que han volgut de fer alguna reflexió o un pensament amb motiu de les festes nadalenques. En aquest sentit, el més atrevit ha estat l’alcalde de Blanes, que ha interpretat a capella la coneguda nadala del Tamborilero, versió castellana de The Little Drummer Boy.
Data de realització: 12/20/2018 | Data de la darrera actualització: 12/20/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300