Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nadales i bona música al Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2018 10:12:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nadales i bona música al Concert de Nadal de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes

El tradicional esdeveniment musical ha estrenat enguany nou emplaçament a la Plaça d’Espanya, i va aportar la nota festiva d’un lluminós matí de diumenge a les portes del Nadal

A Blanes si parlem de les festes de Nadal hi ha diverses tradicions i esdeveniments culturals que no falten mai a la seva cita des de fa una pila d’anys. Un d’ells és el Concert de Nadal que ofereix cada any, quan falten pocs dies perquè tinguin lloc aquestes festes, els músics de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, dirigits per Jordi Sacristán.


Concert de Nadal 2018
Ara bé, si hi ha tradicions que per força s’han de fer en un emplaçament determinat, com és la Fira de Sant Tomàs o el Pessebre Monumental, en el cas d’aquest esdeveniment durant els darrers anys ha anat canviant. Durant molt temps s’havia estat fent al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, compartint escenari amb les altres dues bandes de Blanes.

Després va passar a ubicar-se a la Plaça dels Dies Feiners, on la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria actuava en solitari, i posteriorment, durant dos únics anys –al 2015 i al 2016- es va fer al Passeig de Mar. Al 2017 en canvi es va tornar a la Plaça dels Dies Feiners, però enguany s’ha tornat a variar i es va allotjar aquest passat diumenge a la Plaça d’Espanya.


Això si, mai no s’ha mogut del centre, i a més a més és difícil no localitzar-lo un cop comença. De fet, aquest és sempre el seu ingredient més agraït: aporten la nota festiva d’un diumenge d’hivern al matí, acompanyant sovint les frenètiques anades i tornades de qui ha d’aprofitar el seu únic dia de festa per anar a cercar aquell obsequi nadalenc pels seus éssers estimats.

Concert a base de nadales i bona música

Enguany el concert es va encetar amb la marxa cristiana David, seguida per tot un clàssic de la música contemporània que aviat complirà el centenari de la seva composició, Rhapsody in Blue, de George Gershwin. Darrera seu va sonar, Russian Mood, plena de reminiscències d’una terra i un temps molt llunyà, en un arranjament de Marcel Peeters.


Després d’aquest breu periple internacional, el concert va tornar cap a l’estat espanyol amb un pasdoble abastament conegut, Agárrate Saxo, de Joaquín Montañés, i amb la jota El sitio de Zaragoza, de Cristóbal Oudrid. Novament, la música va transportar als espectadors lluny de Blanes: primer a Nova York de la mà de Leonard Bernstein i la immortal banda sonora del musical West Side Story.


Després el salt va traslladar-se a la Gran Bretanya amb el poupourri de temes dels no menys immortals Queen amb la peça titulada Symphonic Rock, que incloïa des de We Are The Champions fins a Kind of Magic, entre d’altres. Finalment el concert es va tancar amb l’animada peça llatina Paconchita, d’Oscar Navarro, i per posar la cirereta a la sessió, com sol ser habitual en aquest esdeveniment, els músics de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria van oferir un breu repertori de nadales
Data de realització: 12/24/2018 | Data de la darrera actualització: 12/24/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300