Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

XVI Festa Popular del Caga Tió a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/24/2018 06:10:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

XVI Festa Popular del Caga Tió a Blanes

L’entranyable personatge que viu als boscos del Vilar de Blanes, Es Tió, ha obsequiat la canalla amb els seus primers regals en la festa tradicional catalana que se celebra la vigília de Nadal

Per setzè any consecutiu, Blanes ha celebrat aquesta tarda una tradició nadalenca 100% catalana, recuperada en el temps per l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver amb el suport de l’Ajuntament. La Festa Popular del Caga Tió ha tingut lloc a l’emplaçament on s’ha estat aquest fantàstic personatge de grans dimensions durant tots aquests dies, davant del Casal de La Cooperativa, al Carrer Muralla.


Festa Caga Tió 2018
Des de fa 16 anys la tradicional festa és el preàmbul de la celebració que faran a casa. Nens i nenes de totes les edats, des de nadons fins a més grandets, s’han acostat al popular Es Tió de Blanes per donar-li uns quants cops de bastó i obtenir regals. El requisit indispensable és fer-ho mentre es canta la coneguda i popular cançó del Caga Tió perquè la litúrgia es pugui complir i els hagi cagat llaminadures de xocolata.


Els ha ajudat a participar el cantant blanenc Ferran Pujadas, qui els ha acompanyat per recordar-los la lletra que han d’entonar per aconseguir que la màgia sigui efectiva. Acció Cultural Es Viver es va encarregar de recuperar aquesta nostrada celebració nadalenca l’any 2003, amb l’objectiu que la tradició no s’acabés perdent en el temps com ha passat amb d’altres festes i costums.


Va ser d’aquesta manera que va sorgir un personatge fantàstic autòcton d’aquest municipi, Es Tió -Blanes és una de les poblacions catalanes on encara se sala al parlar-, identificat amb un tronc de grans dimensions que durant tot l’any viu als boscos d’El Vilar. A principis de desembre s’agafa un remolc i es va al popular paratge per portar-lo a Blanes i engreixar-lo almenys durant dues setmanes abans que arribi el Nadal. El menjar que no s’ha cruspit Es Tió se li farà arribar a Càritas Interparroquial perquè l’aprofitin altres famílies.
Data de realització: 12/24/2018 | Data de la darrera actualització: 12/24/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300