Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes acomiada el 2018 a ritme de swing i pop-rock amb el XI Concert d’Any Nou de la VBella Banda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2018 01:04:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes acomiada el 2018 a ritme de swing i pop-rock amb el XI Concert d’Any Nou de la VBella Banda

L’esdeveniment musical d’ahir al vespre per celebrar el traspàs d’any va omplir el teatre de gom a gom, i va comptar amb les intervencions estel·lars de dues cantants i una ballarina

Diuen que les festes de Nadal estan farcides de tradicions, celebracions que no falten mai amb la seva cita en el calendari. En el cas de Blanes, durant aquests darrers dies de desembre i principis de gener hi ha una tradició que ja s’ha instaurat a les agendes dels amants de la música per dret propi, i que en aquesta ocasió va tenir lloc el vespre d’ahir diumenge al Teatre de Blanes.


Concert d'Any Nou 2018-2019 amb la VBella Banda
Es tracta del tradicional Concert d’Any Nou, que aquest 2018 ja ha arribat a l’onzena edició, ofert sempre per la VBella Banda de Blanes. El nombrós públic assistent, que va omplir el recinte de gom a gom, va poder gaudir d’una vetllada molt especial, certament memorable, com totes les que ofereix des de fa 11 anys aquesta formació per celebrar musicalment la sortida i entrada de nou cicle anual.

Un variat repertori en dues parts entre el swing i el pop-rock

Fidel a la seva tradició, l’XI Concert d’Any Nou va comptar amb dues parts d’estils prou diferents, apte per a tots els gustos. En la primera, la VBella Banda va oferir l’essència del tipus de música que els ha fet més coneguts durant tots aquests darrers anys. D’aquesta manera, el swing, el soul i peces que no falten mai a les seves sessions van ser les primeres en trencar el gel a l’escenari del teatre.


Vicenç Gironès, mestre de cerimònies del concert
El director de la VBella Banda, Vicenç Gironès, va actuar també com a mestre de cerimònies, i va anar anunciant al públic quina seria la següent peça que interpretarien. Temes i melodies com ara Glenn Miller Medley, el Tribut a Gershwin, Basin Street Blues, Dixieland, Chattanooga Choo Choo, o The Flinstones, o bé la que tothom identifica com una nadala, tot i que no ho sigui: Let It Snow.

Per contra, la segona part va constituir tota una novetat, ja que la VBella Banda havia reservat una sorpresa per al seu públic fidel. A petició popular, s’havien preparat un complet repertori amb èxits dels anys 70 i 80 en versions orquestrades: La Dolce Vita, The Best, els popurris Abba i Rock & Roll Medley, així com tot un clàssic igualment ballable com és I Will Survive, i el tema de Bonnie Tyler, It’s a Heartache. Finalment, aquesta segona part, així com el concert per afegit, es va tancar amb País Petit, un medley amb cançons populars catalanes.

Col·laboracions especials d’una ballarina i dues cantants

Al llarg del concert, la VBella Banda també va comptar amb dos ingredients molt especials, les col·laboracions estel·lars d’una ballarina i dues cantants que van contribuir a fer encara més lluït l’esdeveniment. Després que qui durant tots aquests anys havia actuat com a cantant solista, Joan Parrilla, ha penjat el micròfon, dues cantants van substituir-lo en aquesta tasca: Lydmyla Kuzmenko, que ja havia cantat anteriorment amb la formació, i Ana Hinojosa, que va acompanyar la banda per primera vegada.


Ana Hinojosa, una de les dues cantants
Les dues cantants van actuar en algunes peces del concert, igual que també ho va fer puntualment l’altra ingredient artístic especial de la vetllada. Es tractava d’una ballarina, la ucraïnesa Anastasia Ustinova, que va completar amb les seves intervencions algunes cançons de la primera i segona part del concert. Els aplaudiments del públic, que ja havia demostrat el seu entusiasme omplint el recinte de dalt a baix, van certificar que certament una vegada més el concert havia estat memorable.

12 anys de trajectòria musical d’una formació 100% blanenca

La VBella Banda de Blanes es va fundar l’any 2006, fruit del retrobament d’antics músics de la Banda del Col·legi Santa Maria, fet al qual al·ludeix el seu nom, ja que es van aplegar amb motiu dels 40 anys d’aquesta formació. La VBella Banda ja té acostumat al públic a què gaudeixi d’una música vibrant i plena de matisos, compartint així la passió per la música que senten els seus components, que no tenen altra ambició que gaudir-ne en companyia de vells amics.


Anastasia Ustinova i Mila Kuzmenko acompanyen la
banda durant la interpretació de 'Dolce Vita'
Al 2016 va celebrar els seus primers 10 anys de vida amb una sèrie d’activitats que es van concentrar durant un cap de setmana del mes de maig. Diego Cortés, Jordi i Xavier Molina i altres destacats convidats van actuar en un memorable concert d’aniversari que va tenir lloc al Teatre de Blanes fa dos anys. El tret més característic dels seus components és el seu uniforme de big band, al més pur estil dels músics de New Orleans.


Data de realització: 12/31/2018 | Data de la darrera actualització: 12/31/2018

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300